Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royal Excel Mouscron R. Antwerp F.C.
0 1
11.08.2018 Plaats: Stade Canonnier

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Kevin Monteny - Kristof Meers

Vierde official: Nathan Verboomen
Toeschouwers: 2.954

Wedstrijdverslag

Op jacht naar de (bevrijdende) treffer

Eigen bericht - "Never change a winning team", en dus stuurde coach Laszlo Bölöni prompt de overwinnaars van de eerste speeldag in het Stade du Pays de Charleroi in ongewijzigde samenstelling de taalgrens over. Er heerste toch wat onrust, twijfel onder de achterban, nog nooit werd gewonnen op Canonnier. Royal Excel Mouscron mag je ondanks de magere puntenoogst nooit onderschatten, wist de hoofdcoach in zijn wekelijkse vooruitblik. Vorig seizoen nog kwam de thuisploeg twee keer terug uit achterstand. Een lokale krant wist ondertussen een incidentje flink op te kloppen, maar dat zijn ze in Deurne-Noord gewend. De achterban en ook de elf van Bölöni - De Decker hadden de go desondanks goed begrepen. Met twaalf waren ze de supporters van de Henegouwers, althans toch volgens het wedstrijdblad.

De rood-witte achterban haalde het in aantal en volume met sprekend gemak, ondanks de aanwezigheid van tromgeroffel in het 'sfeervak' van les Hurlus. De leiding van de wedstrijd werd toevertrouwd aan scheidsrechter Van Driessche en zijn assistenten en dan moeten ze en dan voornamelijk Laszlo Bölöni, in de dug-out bij Royal Antwerp FC altijd op hun tellen passen...

Sporting du Pays de Charleroi ging op de openingsspeeldag in de beginfase als een razende tekeer in het eigen stadion, niet zo de lokalen. Geoffry Hairemans bevoelde vooraf al eens even het gras aan de overkant, terwijl Sinan Bolat de bal deskundig getest had. Excel liet de aftrap aan William Owusu Acheampong (met polsverband) en de controle over aan de bezoekers uit Deurne-Noord. De bestorming van de stoere, stevige vijfmansverdediging kon dus een aanvang nemen. Coach Defays had na de knappe, maar wel verloren wedstrijd tegen de landskampioen, geschoven met de pionnen. Bij Royal Antwerp FC wisten ze maar al te goed wie de volgende tegenstander in de eigen Bosuil zal zijn... Het was enkele minuten uitproberen, maar de eerste corner viel Geoffry Hairemans alvast op rechts voor de voeten, ver van de eigen achterban na een rechtstreekse vrijschop van de linkspoot, door doelman Werner met de beide vuisten afgeweerd.

Zo begon het tegen KVK ook! Een tweede vrijschop na fout op linksachter Simen Juklerod, scheerde rakelings de bovenkant van de dwarsligger. Ook Sambou Yatabaré, alom aanwezig en voortdurend de bal opeisend, kwam de lokale goalie tegen na een langdurige 'rood-witte' combinatie. Clubarts en kine werden even later gesommeerd om de stevige middenvelder op te lappen na een 'hit' van Napoleone. Pal op het kwartier ging niet alleen 'aanvallende' middenvelder met een doodsschop twee voeten vooruit door de rode, scheidsrechter Van Driessche en de VAR weigerden de correcte bestraffing te hanteren. Het werd een stevig gecontesteerde gele kaart die ook ex-Hurlus Jonathan Bolingi in het schrijfboekje liet belanden! De vrijschop leverde niets op. Ook een volgende poging van Sambou Yatabaré was te breed uitgemeten. Amper had Excel de eerste eigen hoekschop getrapt, of Jonathan Bolingi produceerde een vallend schot, door Werner ternauwernood gered.

Teruggefloten voor een twijfelachtige overtreding kreeg Daniël Opare, slachtoffer van de aanslag van Sidi Sambou, Van Driessche over zich heen. Sidi Sambou stuurde het projectiel over en naast het doel van Sinan Bolat. Van koukleumen had de doelman van R.A.F.C. nog geen last, het was geconcentreerd de seconden en de minuten aftellen. Een smerige overtreding, knie in de rug, van Van Durmen mocht alweer bijna straffeloos passeren. Sinan Bolat had meteen zijn eerste plukbal beet, maar ondertussen liep het steeds dichter bij de rust aan met een dubbele blanke stand. Het inspireerde Dino Arslanagic tot een stevige rush. Zo ver, tot hij de zeis Mbombo tegenkwam, ook nu verzorging op het terrein, maar de kaarten bleven op zak bij de wedstrijdleiding. Dat was zo helemaal anders voor een ingebeelde overtreding van William Owusu Acheampong in de slotfase van de wedstrijd!

Nog een vrijschop van Geoffry Hairemans, nog een rebound van Sambou Yatabaré, nog een corner van Geoffry Hairemans en nog een kopbal naast van opgelapte Dino Arslanagic. Rusten met 0-0 op het bord.

Royal Antwerp FC kwam met dezelfde verbetenheid en in dezelfde samenstelling terug. Ook lokale coach Defays had nog geen zin in wissels. De bezoekers dwongen al heel vlug een volgende hoekschop af. Boksende Werner en Yehor Nazarynea gooide al opnieuw voor de muit. Het overtal in defensie bleef te groot voor hardwerkende Jonathan Bolingi, met extra aangezette blonde streep in de hoofdtooi. Het eerste echte gevaar van de tweede periode werd voortgebracht door William Owusu Acheampong met een gelift schot over doel. Handspel in de lokale zestien werd theatraal weggewuifd door Van Driessche. Geen reactie in het televisiehok. Faris Haroun zette vervolgens de vuisten van Werner roodgloeiend, Yehor Nazaryna stuurde de rebound over de balk. Van bijna op de doellijn kopte William Owusu Acheampong de voorzet van Simen Juklerod over doel. In defensie had de linksachter het ook nu aan de stok met Olinga, maar bleef op een enkel moment na aan de winnende hand.

Niet zo in de score, want Excel had de R.E.M. op de produktie van de tegenstander gezet en daarvoor hadden ze heel wat overtredingen nodig. Zo mocht Geoffry Hairemans na een overtreding schuin rechts van de goal van Werner op Jonathan Bolingi, alweer aanschuiven. De doelman had er heel wat last mee, maar bleef overeind. Ivo Rodrigues kwam de moegestreden Yehor Nazaryna vervangen. Nauwelijks op het terrein of hij mocht bijna aan het feest. Het vluchtschot van Geoffry Hairemans klom helaas over het houtwerk. Hij deed dat sekonden later nog eens over, al zoefde het voorwerp nu voorlangs. Ivo Rodrigues ging zowaar aan het koppen, maar ook hij richtte te hoog. Simen Juklerod zette Geoffry Hairemans in de zestien af, maar ook nu kwam het schot te breed uitgemeten. Simen Juklerod trok zich nog een keertje op gang, haalde de achterlijn, gooide voor doel en de fortuinlijke William Owusu Acheampong kopte de 'treffer van de overwinning' genadeloos hard tegen de touwen.

Excel had nog een klein kwartier (extra tijd meergerekend), maar kon slechts heel even dreigen. Sinan Bolat moest een diepe bal van linkachter Katranis wegboksen. Invaller Spahiu stuurde de rebound het wolkendek tegemoet. Kon de thuisploeg dus geen vuist maken, het waren de bezoekers die vol op jacht gingen naar de de bevrijdende tweede treffer. De pegel van Jonathan Bolingi strandde op de paal. William Owusu Acheampong kopte op aangeven van Geofftry Hairemans frontaal op het houtwerk. Drie minuten extra werden er in hoofd van de wedstrijdleiding al vlug vijf, al moet gezegd dat Laszlo Bölöni nog vlug Jelle Van Damme bracht nadat Geoffry Hairemans bijgewerkt moest worden door de rood-witte medische staf. De rijzige verdediger dwong in laatste instantie nog een laatste corner af, maar dan had Van Driessche er (al) genoeg van... Het feest kon zodoende losbreken in de bezoekersvakken... De trom, de trainersstaf, de spelers van Excel bleven puntenloos achter en dat was duidelijk te merken tijdens de aansluitende persbabbel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/08/2018)

Statistieken

Royal Excel Mouscron R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Olivier Werner
27 Mergim Vojvoda
13 Giorgos Galitsios (K)
31 Bruno Godeau
3 Alexandros Katranis
30 Benjamin van Durmen
9 Yannis Mbombo
8 Luca Napoleone
7 Fabrice Olinga
23 Frantzdy Pierrot
99 Idrisa Sambu
1 Sinan Bolat
4 Daniel Opare
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
6 Simen Juklerød
29 Yehor Nazaryna
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
10 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong
9 Jonathan Bolingi

Wissels

77' 9 Yannis Mbombo (uit)/
14 Sebastjan Spahiu (in)
 
87' 3 Alexandros Katranis (uit)/
89 Mario Jelavic (in)
 
29 Yehor Nazaryna (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
67'
 
10 Geoffry Hairemans (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
90'
 

Begin Match
17' Idrisa Sambu      
      Jonathan Bolingi 17'
Ruststand 0-0
      William Owusu Acheampong 0-1 88'
      William Owusu Acheampong 90'
95' Eindstand 0-1 95'
TERUG