Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.
1 4
08.07.2017 Plaats: Stadion Jos Van Wellen

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Lijnrechters:
Wesley Boets - Younes El Ouazghari

Wedstrijdverslag

Voorbereiding op kruissnelheid, maar wat nu met de kern?
Met nog twintig dagen te gaan, komt de zomervoorbereiding van Laszlo Bölöni en zijn afgeslankte kern stilaan op kruissnelheid. Royal Cappellen FC was eerder al een gedegen sparring-partner en ook dit jaar werd de traditionele burenderby op de kalender ingeschreven. Twee nieuwe gezichten bij de Great Old tegen zeven vertrouwde profielen van Antwerpopgeleide jongeren bij R.C.F.C., zo had het kunnen zijn. Uiteindelijk koos oud-Antwerpcoach Bart De Roover voor Robin Lenaerts centraal in verdediging en posteerde hij Robbe Kil in de lengte-as om voor aanvoer te zorgen voor Ernest Nfor. Volgers van het nationale voetbal zullen ook Gilles Swerts herkend hebben op rechtsachter, waardoor ook Nico Lemaire geduld moest oefenen in de rood-gele dug-out.

Alexander Corryn tekende afgelopen week een nieuwe eenjarige overeenkomst in Deurne-Noord. Voor de eveneens bij YRKV Mechelen aangesloten Reda Jaadi is dat momenteel (nog?) niet het geval. Hij was in het gezelschap van Marouane Fellaini toen hij enkele dagen geleden neerstreek op de Bosuil. De jonge Mechelaar zou een opvallend gretige prestatie neerzetten. Hij liet zich van bij aanvang in de combinatie betrekken en zorgde voor fraaie passing. De Ploeg van 't Stad legde een rustig meesterschap aan de dag, terwijl tegenstander R.C.F.C. moest inzetten op verdediging. Zo ontsnapten de geel-roden al binnen de eerste tien minuten enkele keren. Stallone Limbombe had de beste kans aan de voet na voorbereidend werk van Reda Jaadi. William Owusu Acheampong is al zomerclubtopschutter en voegde op de tiende minuut de zesde treffer aan zijn productie toe. De voorbereiding werd over rechts in elkaar geknutseld door Frédéric Duplus en Tuur Dierckx, waarbij de rechtsachter de assist op het hoofd van zijn spits schilderde. Tuur Dierckx had het overigens bij momenten aan de stok met de buitenspelregel, al zonderde hij wel William Owusu Acheampong perfect af in diens loop richting dubbele voorsprong. Handen op elkaar ook voor Stallone Limbombe die zijn doelpoging in de vlucht naar de verkeerde kant van de doelpaal stuurde. De flankflitser zou overigens het einde van de eerste helft net niet halen na een bijzonder smerige overtreding van Swerts, die er zonder meer mee weg kwam! De rood-witte bank kon er alleszins niet mee lachen!

Door een positiewijziging liep ook Tuur Dierckx na de kampwissel in de zeis van Swerts en moest prompt vervangen worden. Nico Binst kreeg zodoende allicht meer speelminuten dan vooraf begroot was door zijn coach. Joeri Dequevy werd neergehaald in de zestien, maar dit keer kon de (te vroeg vertrokken) doelman Knipping het traject van Geoffry Hairemans tijdig in de rechterbenedenhoek knippen. Hoewel behoorlijk stil, konden de Antwerpfans even later toch opnieuw juichen. Geoffry Hairemans stuurde Joeri Dequevy buitenom en Frédéric Duplus kon overhoeks binnentrappen. De eer van het eerste zomertegendoelpunt viel R.C.F.C. te beurt. Voor doelman Kevin Debaty en zijn verdedigers Salif Dramé (AS Monaco) en Maxime Biset werd het inderdaad geen intocht over de rode loper. Nauwelijks op het terrein of Tshibuabua dolde de rood-witte verdediging over links en stuurde geslepen in doel. Leken beide ploegen daarmee tevreden, in de slotfase kwam er toch nog een vierde rood-witte treffer op het bord. Joeri Dequevy zorgde voor het loopwerk, Nico Binst was bij de pinken om de bal in het dak van het doel te sturen. Steve Colpaert gaf de einduitslag nog bijna het uitzicht van een kleine afstraffing, maar zijn schot ging na een door Maxime Biset verlengde hoekschop van Fabien Camus, voorlangs. Dinsdag trekt de karavaan door de Kennedytunnel om KFC VW Hamme partij te geven in het Gemeentelijk Sportstadion.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/07/2017)

Statistieken

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Lars Knipping
7 Gilles Swerts
5 Fazli Kocabas
3 Robin Lenaerts
20 Maxim Deckers
10 Lucky Omero
18 Robbe Kil
8 Roel Engelen (K)
19 Jesse Claessens
21 Roy Wouters
24 Ernest Nfor
1 Nicaise Kudimbana
27 Frédéric Duplus (K)
6 Isaac Kone
4 Steve Colpaert
25 Alexander Corryn
55 Tuur Dierckx
38 Faris Haroun
20 Geoffry Hairemans
39 Stallone Limbombe
41 Reda Jaadi
19 William Owusu Acheampong

Wissels

46' 10 Lucky Omero (uit)/
22 B. Tshibuabua (in)
 
46' 8 Roel Engelen (uit)/
15 Bright Junior Etuwe (in)
 
46' 5 Fazli Kocabas (uit)/
4 John Agbo (in)
 
46' 18 Robbe Kil (uit)/
11 Alasane Diaby (in)
 
46' 19 Jesse Claessens (uit)/
9 Dirk Mathyssen (in)
 
46' 21 Roy Wouters (uit)/
17 Nico Lemaire (in)
 
59' 1 Lars Knipping (uit)/
13 Jarne Huygen (in)
 
63' 24 Ernest Nfor (uit)/
16 Zeno Adriaenssens (in)
 
73' 7 Gilles Swerts (uit)/
2 Djeson Olongo Ekila (in)
 
39 Stallone Limbombe (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
44'
 
41 Reda Jaadi (uit)/
10 Fabien Camus (in)
46'
 
55 Tuur Dierckx (uit)/
23 Nico Binst (in)
49'
 
1 Nicaise Kudimbana (uit)/
24 Kevin Debaty (in)
61'
 
20 Geoffry Hairemans (uit)/
43 Salif Dramé (T.) (in)
61'
 
6 Isaac Kone (uit)/
3 Maxime Biset (in)
67'
 
25 Alexander Corryn (uit)/
5 Jannes Vansteenkiste (in)
67'
 
38 Faris Haroun (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
67'
 
19 William Owusu Acheampong (uit)/
32 Larry Ofosuhene (in)
67'
 
27 Frédéric Duplus (uit)/
40 Younes Achter (in)
71'
 

Begin Match
      William Owusu Acheampong 0-1 10'
      William Owusu Acheampong 0-2 32'
Ruststand 0-2
      Frédéric Duplus 0-3 55'
68' B. Tshibuabua 1-3      
      Nico Binst 1-4 81'
90' Eindstand 1-4 90'
TERUG