Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.
0 9
21.06.2017 Plaats: Louis De Winterstadion

Scheidsrechter: Abdeslem Achagui

Lijnrechters:
Michel Ceuppens - Wesley Willem
Toeschouwers: 1.800

Wedstrijdverslag

Promovendus op gejuich onthaald door Jan Jambon

Duizend achthonderd toeschouwers bevolkten het Louis De Winterstadion. Daarmee was de maximum (veiligheids)capaciteit helemaal bereikt. Het bordje uitverkocht hing 's middags al aan de Bosuilpoort voor het aandeel van Antwerpfans, een uurtje voor de wedstrijd voor het aandeel van de geel-blauwe fans van KFC Brasschaat. Toch vond ook Jan Jambon, Minister van Binnenlandse Zaken en titelvoerend Burgemeester van de Parkgemeente, na de aftrap een plaatsje op de eretribune.

Het was voor een keer niet gezichten spotten voor de rood-witte fans en in feite ook wel geduldig afwachten wanneer de vonk in de partij zou knallen. KFC Brasschaat van trainer Jo Van Dijck deed wat het kon en kwam zelfs aan de beste kans van het eerste kwartier. De kopbal van Zidane scheerde de deklat. De lokale doelman had even later een stevige vuist nodig om het rood-witte hoekschopgevaar van Fabien Camus te ontzetten. KFC liet niet zonder risico de buitenspelval enkele keren klappen. De drankpauze nauwelijks achter de rug of Björn Vleminckx opende de score. De voorbereiding kwam op naam van Fabien Camus, Isaac Kone en uiteindelijk Tuur Dierckx die blindelings het brede voorhoofd van de Bosuilspits vond. Net voor inrukken, verdubbelde Fabien Camus de score. Ook het kritische oog van Luc Pierlé had hulp gezien van Remmen die zijn doelman daarbij op het verkeerde been zette.

Na de pauze een geheel ander rood-wit elftal. KFC had met de krachten gewoekerd en ondervond daarvan na de kampwissel de weerbots. Nog even gaf de Parkploeg de indruk enigszins 'gelijke' tred te kunnen houden, maar nog voor het uur kantelde het uitzicht van de score helemaal door. Belofte Younes Achter kreeg de handen op elkaar voor een puik stukje traptechniek vanop afstand. De bal viel perfect achter invallersdoelman Van Mirlo. Joeri Dequevy tikte de assist van Michaël Lallemand in de verste hoek. William Owusu Acheampong werd afgeremd door het gestrekte been van Remmen. Geoffry Hairemans plaatste de elfmeter in de linkerbenedenhoek. Stallone Limbombe was een constante gesel voor de geel-blauwe defensie en besloot bovendien een aangeven van Michaël Lallemand met een opwippertje in doel.

Bij het ingaan van de laatste tien minuten kwamen dubbele cijfers in beeld. Een rood-witte actie in de breedte over Geoffry Hairemans, Stallone Limbombe, opnieuw Geoffry Hairemans, William Owusu Acheampong en Stallone Limbombe werd in de rebound binnengekopt door opportunische Joeri Dequevy. Enkele minuten voor het slotsignaal van scheidsrechter Achagui legde Michaël Lallemand de eindscore vast na een bijzonder vlotte beweging van links naar rechts waarbij Joeri Dequevy in de huid kroop van aangever. Nieuwe coach Laszlo Bölöni mag alvast tevreden zijn met de cijfers. De Parkjongens verdienen respect en applaus voor hun inzet en hun fairplay, aldus de stadionomroeper tot slot.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/06/2017)

Statistieken

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Emmanduil Doda
2 Dominik Jacobs
3 Ben Van Gorp
5 Lennert Pulman
14 Philip Dullaert
9 Chafik Boushaba
8 Sil Boeykens
10 Matthias Vervoort
15 Pieter Remmen
7 Lukas Lemaire
17 Illes Zidane
1 Nicaise Kudimbana
2 Dimitri Daeseleire
6 Isaac Kone
44 Steve Colpaert (K)
25 Alexander Corryn
40 Stephen Buyl
47 Faris Haroun
10 Fabien Camus
35 Nico Binst
55 Tuur Dierckx
45 Björn Vleminckx

Wissels

46' 1 Emmanduil Doda (uit)/
22 Steve Van Mirlo (in)
 
1 Nicaise Kudimbana (uit)/
30 Antonijo Jezina (in)
46'
 
45 Björn Vleminckx (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
46'
 
10 Fabien Camus (uit)/
41 Joeri Dequevy (in)
46'
 
40 Stephen Buyl (uit)/
36 Geoffry Hairemans (in)
46'
 
47 Faris Haroun (uit)/
32 Younes Achter (in)
46'
 
55 Tuur Dierckx (uit)/
39 Stallone Limbombe (in)
46'
 
25 Alexander Corryn (uit)/
5 Jannes Vansteenkiste (in)
46'
 
44 Steve Colpaert (uit)/
27 Frédéric Duplus (in)
46'
 
6 Isaac Kone (uit)/
34 Maxime Biset (in)
46'
 
2 Dimitri Daeseleire (uit)/
43 Joren Dom (in)
46'
 
35 Nico Binst (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
46'
 

Begin Match
      Björn Vleminckx 0-1 26'
      Fabien Camus 0-2 44'
Ruststand 0-2
      Younes Achter 0-3 55'
      Joeri Dequevy 0-4 57'
      Geoffry Hairemans (penalty) 0-5 60'
      William Owusu Acheampong 0-6 66'
      Stallone Limbombe 0-7 69'
      Joeri Dequevy 0-8 79'
      Michael Lallemand 0-9 86'
90' Eindstand 0-9 90'
TERUG