Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
2 0
03.03.2018 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters:
Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Wesley Alen
Toeschouwers: 9.975

Wedstrijdverslag

Haroun - Limbombe vellen het vonnis
Eigen bericht - Geen Laszlo Bölöni tijdens de pre-wedstrijdbabbel bij Proximus 11 en daar was een goede reden voor. Uitgesloten in de Luminus Arena werd hem een schorsing overgemaakt van twee wedstrijden die in deemoed werd aanvaard. Net als een jaar geleden bij de allerlaatste thuiswedstrijd stond Wim De Decker klaar om de ploeg doorheen een moeilijke opdracht te loodsen. Zelf nog (razend) ambitieus, was Royal Antwerp FC gastheer voor KAS Eupen, op de Bosuil in strijd om het behoud. In aanloop naar de partij was er druk gespeculeerd over video-assistentie in Deurne-Noord en te Luik, alsof nu plots wel het vertrouwen in hoofdscheidsrechter en zijn assistenten al vooraf onder druk moest komen te staan. Terwijl Claude Makélélé op uitzondering van Raspetino en de geschorste Gnaka niets aan zijn ploeg had gewijzigd, ging de rood-witte technische staf met de borstel door de selectie. De vervanging van de (te) zwaar gestrafte Dylan Batubinsika was logisch en onvermijdelijk, maar nog een aantal andere spelers vielen om uiteenlopende redenen uit de basis of zelfs de wedstrijdkern. Alexander Corryn op links- en Aurélio Ulineia Buta op rechtsachter was al een eeuwigheid geleden gezien op de Bosuil.

De thuisploeg nam dus in gewijzigde samenstelling het heft onmiddellijk in handen. Het resulteerde in een eerste hoekschop voor Geoffry Hairemans, fraai op het voorhoofd van William Owusu Acheampong, maar de kopslag eindigde boven de dwarsligger. Het publiek, hoewel kleiner in aantal, ging er helemaal achter staan. Ook de enkele tientallen Oostkantonners probeerden vocale steun te bieden, maar dat inspireerde de bezoekers niet tot grootse daden. Faris Haroun moest zijn inzet wel direct betalen met de gele kaart na een bijzonder licht toegekende vrijschop op Eupense helft. KAS kwam pas na de tiende minuut een eerste keer opzetten. Stallone Limbombe werkte de door Dino Arslanagic toegestane hoekschop weg. Beter verging het de offensieve actie van de spurtbom. Zijn voorzet bereikte Ivo Dos Santos Rodrigues die de bal in de vlucht over de dwarsbalk tilde. Driehoekscombinatie op snelheid tussen aanvoerder Faris Haroun, William Owusu Acheampong en Ivo Dos Santos Rodrigues. Doelman Van Crombrugge had nauwelijks moeite het voorwerp vast te grijpen. Kilometervreter Haroun stormde richting vijandige doel en brak de score met een overhoekse trap open.

De Bosuil daverde even. Een flitsende reactie van de bezoekers bleef evenwel uit. Even voorbij halverwege de eerste periode een dreigende diepe bal, Kone zag het dreigende gestalte van Sinan Bolat en kon net niet afdrukken. "Penalty imaginaire", foeterde heel Eupen en Claude Makélélé in het bijzonder. Het hevige protest van elf Eupenaars tussen de lijnen bracht Stallone Limbombe niet uit zijn concentratie. Hij zette de strafschop doodgemoedereerd om, nette zo zijn vijfde van het seizoen en oogstte zo complimenten van zijn interim-coach. "Ondanks de vele nieuwelingen, stonden er vijf spelers van de kern van vorig seizoen in de basis", was Wim De Decker gul in zijn oordeel. Helaas geen derde doelpunt! De knal van Geoffry Hairemans klom net iets te hoog. De reactie van doelman Van Crombrugge op de kopslag richting winkelhaak van Ivo Dos Santos Rodrigues was verbluffend.

Stevige opwarming voor Ritchie De Laet tijdens de Federale Penalty Shoot Out op de Bosuil. De verdediger nam na de kampwissel de plaats over van Dino Arslanagic, die uit voorzorg binnen werd gehouden. Er werd overigens tijdens de onderbreking ook druk gewerkt aan het veld, geteisterd door een laat winteroffensief met stevige sneeuwval. Daarvan was nog nauwelijks iets te merken, al hadden toch enkele spelers een slippertje gemaakt tijdens de eerste spelperiode. KAS Eupen begon een stuk gretiger aan de tweede periode, al was het toch opnieuw Ivo Dos Santos Rodrigues die voor het eerste gevaar in de zestien zorgde. Zijn schot was niet krachtig genoeg om Van Crombrugge te verschalken. In afwezigheid van Leye, rekende KAS op Ocansey, maar diens poging belandde centimeters naast het doel van Sinan Bolat. De Antwerpdoelman stond overigens stevig te koukleumen achter de secure laatste lijn. Hoewel overbuur Ivo Dos Santos Rodrigues bij gelegenheid onbestraft belaagd werd, was het vooral uitkijken voor de benen van Stallone Limbombe, Peybemes de gele overtreder. Royal Antwerp FC hield het slot op de deur en dus reisde KAS Eupen met de rode lantaarn richting oosten.

( PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/03/2018)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
25 Alexander Corryn
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun
17 Sébastien Siani
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues
19 William Owusu Acheampong
1 Hendrik van Crombrugge
23 Mickael Tirpan
3 Mathieu Peybernes
22 Siebe Blondelle
15 Moussa Wague
10 Luis Garcia
6 Remi Mulumba
28 Eric Ocansey
44 Marc Valiente Hernandez
18 Nils Schouterden
7 Mamadou Kone

Wissels

46' 15 Dino Arslanagic (uit)/
24 Ritchie De Laet (in)
 
75' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
58 Obbi Oulare (in)
 
15 Moussa Wague (uit)/
19 Florian Raspentino (in)
46'
 
18 Nils Schouterden (uit)/
20 Yuta Toyokawa (in)
70'
 

Begin Match
6' Faris Haroun      
19' Faris Haroun 1-0      
29' Stallone Limbombe (penalty) 2-0      
      Mickael Tirpan 29'
      Nils Schouterden 32'
Ruststand 2-0
62' Ivo Rodrigues      
      Mathieu Peybernes 78'
93' Eindstand 2-0 93'
TERUG