Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren O.-Vl.
1 2
21.12.2017 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters:
Karel De Rocker - Philippe Vandecauter

Vierde official: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 11.300

Wedstrijdverslag

Domper op de feestvreugde: laatste thuiswedstrijd van 2017 gaat verloren

Eigen bericht - Ho Ho Ho, de kerstman kwam zomaar aanvliegen in het Bosuilstadion en had een voorraadje snoep bij zich voor de brave supporters van Royal Antwerp FC en wie weet ook nog een handjevol voor de bezoekers van KSC Lokeren OV. Ondanks de midweekverplaatsing, de traditionele obstakels onderweg en de wat bizar lage klassering van hun ploeg, was ook het bezoekersvak aardig vol gelopen. De Great Old had een veel riantere positie te verdedigen, maar door toedoen van scheidsrechter Wouters in Waregem was naast de geblesseerde flank Ivo Dos Santos Rodrigues met Geoffry Hairemans, Alexander Corryn en Jelle Van Damme het hele contingent linksvoetigen geschorst. Het zal je maar overkomen en dus moest de technische staf in enkele dagen tijd aardig wat alternatieven uitproberen om uit te komen met Mamoutou N'Diaye op linksachter, Zotsara Randriambololona (zeg maar Zout) centraal op het middenveld en spurtbom Stallone Limbombe op de rechterflank. Het was bijna een rondje (bij)namen noemen en dat onder een miezerige regendeken. Bij KSC Lokeren geen wijzigingen, zij het dat de club uit het Waasland wel in dringende puntennood verkeerde...

KSC Lokeren had de aftrap en maakte meteen de intenties duidelijk. De bezoekers plooiden terug op eigen om er met de bal aan de slag te gaan. Bij Royal Antwerp FC was het vooral mekaar zoeken op de mooie groene rechthoek, al kwam William Owusu Acheampong desondanks wel met de eerste dreiging. Zijn halve omhaal was weliswaar te hoog gericht, maar gaf toch een aanwijzing van zijn aanwezigheid. De aanvaller opereerde weliswaar in de schaduw van spits Joaquin Ardaiz, maar zou toch herhaaldelijk in beeld komen. Sinan Bolat bleef verstoken van aandacht, maar ook zijn overbuur had in het eerste kwartier weinig werk van betekenis op te knappen. Net voor het ingaan van het tweede kwart, maakte de Antwerpdoelman zich breed om een knal van Soeder te parreren, de rebound van Michel ging dan weer wel het hoekje in. De bezoekers met hun eerste dragende actie op voorsprong, het benam de rood-witte fans de adem. Sein ook voor de bezoekende kop om met scheldwoorden te antwoorden. Net dan had Antwerpcoach Laszlo Bölöni nog meer onheil te verwerken.

Aangetrapt in een vroegere fase, na verzorging nog even weergekeerd, maar aanvoerder Faris Haroun moest zijn band al vroeg in de partij afgeven vanwege een probleem aan de rechtervoet. Nader Ghandri maakte zijn opwachting en het was opnieuw een beetje zoeken voor de rood-witte elf, al moet gezegd Zotsara Randriambololona, zeg maar kortweg Zout, had een opvallend aandeel in de opbouw. Hij stond ook telkens weer paraat bij een reeks hoekschoppen die de Wase verdediging bijna in paniek telkens opnieuw moest toestaan. Zelf ging de jonge middenvelder zijn kans even voorbij halverwege de eerste periode, maar het schot was te breed gericht. Zo rond het half uur leek R.A.F.C. tot driemaal toe in staat te doelen. William Owusu Acheampong kreeg een vuist van doelman Verhulst, Sambou Yatabaré richtte zijn poging over de dwarsbalk, Stallone Limbombe sleepte zijn bijdrage voorlangs. Nauwelijks bekomen van zoveel overgave, of de Waaslanders moesten opnieuw rekenen op hun doelman die knap reageerde met de vuist op een schot van Joaquin Ardaiz. Aangespeeld door Zotsara Randriambololona, bliksemde William Owusu Acheampong net te hoog.

Ondanks de grote hoeveelheid mogelijkheden, moest de Great Old met achterstand de rust in.

Had bezoeker KSC Lokeren tot dan de buitenspelval degelijk ingezet, ook begin tweede helft werd Joaquin Ardaiz in zijn bedrijvigheid gehinderd door de assistent. Nader Ghandri had iets of wat inloopperiode nodig gehad, maar stak als eerste vuur aan de lont na de kampwissel. Zijn schot met links was helaas net niet voldoende gekaderd. Sambou Yatabaré deed hem dat even later na, zij het dat het schot ditmaal wel heel veel hoogte zocht. De bezoekers mogen dan een sjofele positie in de rangschikking innemen, hun organisatie hield wonderwel stand tegen de rood-witte druk. Toch kroop Royal Antwerp FC nog voor het uur op gelijke hoogte. Zotsara Randriambololona pikte het balverlies bij KSC op, bediende op de flank Stallone Limbombe, die de assist richting voorhoofd van William Owusu Acheampong stuurde voor een buffelkopbal in doel. Het was echter niet lang genieten voor de vele uitzinnige Antwerpfans die al opnieuw met een zege van hun geliefde kleuren rekenden. Dat was helaas zonder Hupperts gerekend.

Hij kwam als overwinnaar uit een één op één situatie met Matheus Borges tevoorschijn, stoomde door richting Antwerpdoel en vloerde er Sinan Bolat in de verste hoek voor een nieuwe, zij het weinig verdiende voorsprong. Rood-wit moest opnieuw voluit in de achtervolging, maar net dan begon het raderwerk te stokken. Vermoeidheid bij enkele rood-witten en KSC Lokeren OV probeerde nu vaker zich tussen de linies door te combineren. Zotsara Randriambololona was net voor zijn vervanging nog wel nog scoringsbereid, maar richtte naast. Vanuit een bijzonder scherpe hoek kopte William Owusu Acheampong in het zijnet. Reda Jaadi en Joeri Dequevy kwamen het aanvallende compartiment helpen, maar het lukte R.A.F.C. niet meer de opgelopen achterstand weg te werken. Domper op de feestvreugde: de laatste thuiswedstrijd van 2017 ging helaas zo verloren...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/12/2017)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren O.-Vl.

Elftallen

1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
17 Mamoutou N'Diaye
9 Stallone Limbombe
37 Faris Haroun (K)
27 Zotsara Randriambololona
60 Sambou Yatabaré
23 Joaquín Ardaiz
19 William Owusu Acheampong
13 Davino Verhulst
2 Stefano Marzo
20 Joher Khadim Rassoul
25 Jakov Filipovic
35 Tracy Mpati Bibuangu
14 Mehdi Terki
7 Killian Overmeire
17 Guus Hupperts
8 Julian Michel
28 Amine Benchaib
27 Robin Soeder

Wissels

17' 37 Faris Haroun (uit)/
18 Nader Ghandri (in)
 
74' 17 Mamoutou N'Diaye (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
 
74' 27 Zotsara Randriambololona (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
 
17 Guus Hupperts (uit)/
9 Tom De Sutter (in)
80'
 
27 Robin Soeder (uit)/
19 Mario Ticinovic (in)
89'
 
28 Amine Benchaib (uit)/
10 Samy Kehli (in)
90'
 

Begin Match
      Julian Michel 0-1 14'
39' Sambou Yatabaré      
Ruststand 0-1
59' William Owusu Acheampong 1-1      
      Guus Hupperts 1-2 61'
81' Joaquín Ardaiz      
      Killian Overmeire 84'
90' Joeri Dequevy      
94' Eindstand 1-2 94'
TERUG