Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royal Excel Mouscron
1 0
09.12.2017 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters:
Kristof Meers - Mathias Hillaert

Vierde official: Nicolas Laforge
Toeschouwers: 11.400

Wedstrijdverslag

Souffrir et transpirer (Laszlo Bölöni)

Eigen bericht - Beide coaches hebben al enige tijd te lijden van een overvolle blessureboeg. Zowel Laszlo Bölöni als Mircea Rednic, coach van Excel Mouscron, kon evenwel met een bijna perfecte doorslag van hun elftal van de voorgaande speeldag aan de slag op de Bosuil. Wijzigde bezoekend coach op twee plaatsen, de technische staf van Royal Antwerp FC kon beroep doen op de ploeg die een fortuinlijk punt meebracht uit de Luikse heksenketel. Moest de Great Old enkele weken geleden op Le Canonnier in extremis remise toestaan, dit keer moest het anders, was te horen in de entourage van de Ploeg van 't Stad. Top zes is evenwel geen doel op zich, meenden we te hebben gehoord na de puntendeling tegen KV Mechelen. De achterban snakte evenwel naar een overwinning en zal dan allicht met vertrouwen doortellen naar de winterstop. Ook in het jaar 2000 leek het behoud verzekerd voor de eindejaarsfeesten, al viel een plaatsje in de top zes toen zeker niet te ambiëren.

Eerder deze week raakte bekend dat er een nieuw supporterslied op stapel staat, waarvan Alain Huber de tekst heeft geschreven. De allerjongste voetballertjes hielden het voorlopig nog op het traditionele 'Liefdevolle kleuren' en daar was ook de spiksplinternieuwe Ghelamco-tribune getuige af. Zou dat imposante dak ook weerstand bieden aan de aangekondigde sneeuwbuien? Op het terrein moest de focus bij het begin nog niet op de klaarliggende gekleurde ballen, maar eens te meer op de tegenstander. Excel was er in eigen huis in geslaagd al snel op voorsprong te klimmen en had nu het voorrecht de wedstrijd op gang te trappen. Dit keer was ook de thuisploeg als eerste dicht bij de openingstreffer. De voorzet van Aurélio Buta kwam perfect voor de voeten van William Owusu Acheampong die tussen drie bezoekende verdediger door uithaalde. Excel mocht dan weer de eerste hoekschop van de partij opeisen om er voor het doel het voorhoofd van de Antwerpspits te raken.

In de zestien gestuurd door Awoniyi, gebruikte Amallah een handigheidje om te scoren. Een afgekeurd doelpunt en de gele kaart werden zijn deel. Ook Alexander Corryn stond vervolgens in het opschrijfboekje bij scheidsrechter Put, die uiteindelijk op zeven (!!) gele kaarten uitkwam in een faire wedstrijd zonder zware overtredingen. Jelle Van Damme werd neergehaald in de zestien en werd het been opengehaald! De wedstrijdleiding zag er geen overtreding in. Reageren ze in Luik wel een beetje anders ten voordele van de thuisploeg. Weg kans. Aurélio Buta speelde een opvallende, zij het aanvallend niet altijd een gelukkige partij. Hij was het volgende slachtoffer van een duw in de rug. Dit keer wel bestraft en dus mocht Sinan Bolat de bal proeven. Rotariu vond Mohamed voor doel. De kopbal was te breed uitgemeten. Aan de overzijde kreeg William Owusu Acheampong aangespeeld van achteruit door Jelle Van Damme.

Het schot belandde pal binnen bereik van doelman Libertiaux. Met een schot links naast van de Antwerpspits trokken de elf van Bölöni - De Decker het slotoffensief van de eerste periode op gang. Het leverde de bezoekers in de omschakeling de beste kans van de eerste periode op. De doelpoging strandde droog op de linkerstaak. Geoffry Hairemans had ondertussen ook een geel karton geslikt. Met een schot naast, zorgde Jelle Van Damme voor het laatste wapenfeit van een wat onderkoelde eerste periode.

Antwerpcoach Bölöni wisselde niet in Luik en vatte de tweede periode alvast ongewijzigd aan. Allicht waren de instructies nog een keertje flink door gepraat, want zijn elf gingen met meer grinta aan de slag. Het baltempo werd opgevoerd en daarmee ook het volume in het stadion. Het was nochtans M.-spits Awoniyi die met een hakje Sinan Bolat tot ingrijpen dwong. Het antwoord liet nauwelijks op zich wachten. William Owusu Acheampong neergehaald op een interessant plekje, liet Geoffry Hairemans de netten trillen, maar was in het zijnet uitgekomen. Het gejuich verstomde opnieuw. Eerste hoekschop van deze tweede periode was ook voor de bezoekers. Alexander Corryn kon blokken, maar de bezoekers veroverden opnieuw balbezit. Gevaar leverde de hoekschop van Geoffry Hairemans wel op. Alexander Corryn bereikte in de rebound William Owusu Acheampong, al ontbrak opnieuw een fijnzinnig besluit.

Hoewel voorwerp van een doorgedreven test, kwam Ivo Rodrigues op het uur spurtbom Stallone Limbombe vervangen. Faris Haroun kwam onmiddellijk los in de zestien, maar draaide zijn doelpoging voorlangs. De smeekbede van de achterban 'Give us a Goal', galmde door het stadion. Ook Sambou Yatabaré moest voor een extra aanvallende impuls zorgen. Uit de combinatie van de verse invaller met Aurélio Buta, verstuurde Faris Haroun een kopbal over het doel van Libertiaux. Weggegeven door de held van Le Canonnier met twee doelpunten, gaf de hoekschop weg. Ivo Rodrigues trapte. Jelle Van Damme kopte door aan de eerste paal. Faris Haroun stuurde aan de verste paal droogweg binnen. De Great Old tot opluchting van velen op voorsprong. Het waren de bezoekers die in de achtervolging gingen. Rood-wit tijdelijk achteruit, maar sloot het centrum voor doel onberispelijk af.

Ook de dubbele wissel bij Excel Mouscron leverde niet de door hun coach verhoopte ommekeer in score op, wel integendeel. Het was slechts door een fluitsignaal dat William Owusu Acheampong na een knappe slalom van zijn vijfde treffer van het seizoen werd beroofd. Jelle Van Damme oogstte nog een gele prent vanwege protest van de niet zo klaarkijkende Put. Antwerpcoach Laszlo Bölöni genoot in stilte, maar had geleden tijdens de wedstrijd. "Souffrir et transpirer", zo vatte hij negentig minuten wintervoetbal kort samen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/12/2017)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royal Excel Mouscron

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun (K)
25 Alexander Corryn
20 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong
23 Joaquín Ardaiz
16 Clement Libertiaux
27 Mergim Vojvoda
4 Teddy Mezague
3 Nathan De Medina
24 Nikola Gulan
6 Omar Govea (K)
11 Dimitri Mohamed
13 Joyce Lomalisa
95 Dorin Rotariu
21 Selim Amallah
18 Taiwo Awoniyi

Wissels

62' 9 Stallone Limbombe (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
 
65' 25 Alexander Corryn (uit)/
60 Sambou Yatabaré (in)
 
85' 23 Joaquín Ardaiz (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
 
27 Mergim Vojvoda (uit)/
9 Yanis Mbombo Lokwa (in)
80'
 
95 Dorin Rotariu (uit)/
22 Sébastien Locigno (in)
80'
 

Begin Match
      Joyce Lomalisa 2'
      Selim Amallah 12'
12' Alexander Corryn      
41' Geoffry Hairemans      
      Nikola Gulan 44'
Ruststand 0-0
69' Dylan Batubinsika      
70' Faris Haroun 1-0      
90' Jelle Van Damme      
94' Eindstand 1-0 94'
TERUG