Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.
1 1
03.12.2017 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters:
Rien Vanyzere - Thibaud Nijssen

Vierde official: Lawrence Visser
Toeschouwers: 23.046

Wedstrijdverslag

Ondanks de manifeste hulp van de wedstrijdleiding..
Eigen bericht - Louis Pilot ging ze voor van Luik naar Deurne-Noord, maar nu zijn ze met veel meer bij Royal Antwerp FC, de directeur, de trainer en een aantal spelers hebben een verleden bij Royal Standard de Liège, de tegenstander van deze zondag. Dat moest wel een stevige partij opleveren, al was Luciano D'Onofrio naar verluidt zelf niet afgereisd naar het Stade Maurice Defrasne. Laszlo Bölöni had de tactiek uitgestippeld om de wind uit de zeilen van de Luikse Furie te halen op Sclessin en kon daarvoor rekenen op heel veel vocale steun. De Antwerpcoach had in de midweekwedstrijd zeer tot ongenoegen van een (groot) deel van de achterban flink geroteerd, maar koos nu opnieuw voor de vertrouwde gezichten, zij het met een licht gewijzigde opdracht. Jelle Van Damme en Sambou Yatabaré schoven opnieuw de basis in en ook sluitstuk Sinan Bolat was opnieuw van de partij.

De doelman miste nog geen speelminuut en speelde de afgelopen weken en maanden heel veel twijfels van zich af mede dankzij Jerry Vanacker en... Vedran Runje, ooit doelwachter bij op Sclessin. Ervaren aanvaller William Owusu Acheampong kreeg met steun af de flanken van Geoffry Hairemans en spurtbom Stallone Limbombe de voorkeur in de spits, al klonk de evaluatie vanwege oud-Antwerpspeler en -trainer De Coninck als commentator bij Proximus 11 doorlopend negatief... De betaalzender heeft duidelijk problemen met de objectiviteit van de verslaggeving!

Nauwelijks vijf weken geleden eindigde de rood-witte clash op remise op de Bosuil. Misschien, heel misschien had Laszlo Bölöni dat resultaat opnieuw in gedachte om de Luikenaars zo van hun zesde opeenvolgende thuisoverwinning te houden. William Owusu Acheampong stak als eerste zijn neus over de middellijn, maar werd onherroepelijk afgestopt door de rood-witte verdediging. De bezoekende afweer moest ook al vlug ingrijpen, maar het was vooral Aurélio Buta die probeerde het spel over de rechterflank te oriënteren. Het was Jelle Van Damme die via een hakje van William Owusu Acheampong Faris Haroun tot een eerste doelpoging kon bewegen. Ochoa gooide er lijf en leden voor. Royal Standard de Liège claimde het balbezit, maar kwam nauwelijks in de buurt van de vijandige zestien, zo goed werkte het tactische concept van Bölöni-De Decker.

Dan maar vanop afstand geprobeerd bij een eerste doelpoging van Agbo net voor het ingaan van het tweede kwartier. Ook Santos de Jesus Vincinius, kortweg Carlinhos, deed een schuchtere poging om Sinan Bolat tot actie te dwingen. Het 35-meterschot van Luyindama kwam al helemaal ver naast het doel van de Antwerpdoelman terecht. Er was de linkerhand van Ochoa nodig om het schot van kortbij van William Owusu Acheampong na hoekschop van Geoffry Hairemans te overmeesteren. De rebound van Jelle Van Damme af de vuist van Ochoa was gevaarlijk, maar de (terechte hoekschop) werd R.A.F.C. onthouden. Vroege invaller Badibanga vond Sa in de zestien voor een intipper vanuit buitenspel. Uitgesteld? Dezelfde beweging af de rechterflank leverde in blessuretijd nog net een bonus op voor de Luikenaars.

Ongewijzigde elftallen begonnen aan de tweede periode, al kregen de rood-witte bezoekers vanuit de televisiestudio de raad de eigen linkerflank beter af te schermen voor Cavanda en Badibanga. R.A.F.C. trok niet onmiddellijk een meer offensieve kaart, al stond de organisatie wel pal op de snelle eerste hoekschop voor de Luikenaars. Dat aantal klom al vlug naar drie, maar tot meer dan een plukbal kon Badibanga Sinan Bolat niet dwingen. Stallone Limbombe werd van de sokken gelopen en dus mocht Geoffry Hairemans achter de bal. Dylan Batubinsika knikte de eerste hoekschop van de tweede wedstrijdhelft van Geoffry Hairemans naast. Net als in Brugge groeide de bezoekende druk na de kampwissel: Dylan Batubinsika plaatste dit keer de corner van Geoffry Hairemans binnen bereik van Ochoa. Pocognoli kwam in duel met Aurélio Buta goedkoop weg met een geel karton, het eerste in een fel, maar fair betwiste partij.

Had Sa de bordjes in het voordeel van de Luikenaars verhangen, na de pauze kwam hij nauwelijks uit de schaduw van het centrale duo van Royal Antwerp FC. Ook Luyindama ging in het opschrijfboekje van Vertenten na een duwfout op William Owusu Acheampong in de zestien. Geoffry Hairemans stond achter de stip en stuurde de bal onder Ochoa het dak van het Luikse doel in. Bordjes in evenwicht en Royal Standard gooide opnieuw power in de aanval. Zo kregen ook Emond en Djenepo speelminuten. De ex-Virtonees buffelde de voorzet van Laifis perfect op de kruising. Daar kwam Sinan Bolat met de hulp van Matheus Borges goed weg. Het was uiteindelijk de Antwerpdoelman die zich met een ultieme redding op een cadeaustrafschop (!) van Vertenten in de slotfase nog moest onderscheiden om het knappe punt voor zijn kleuren (met gemengde gevoelens richting de lokale aanhang) te redden.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/12/2017)

Statistieken

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.

Elftallen

8 Guilermo Ochoa
29 Luis Pedro Cavanda
26 Christian Luyindama
34 Konstantinos Laifis
15 Sébastien Pocognoli (K)
18 Marin Razvan
5 Uche Henry Agbo
22 Paulo da Silva Edmilson Junior
25 Santos de Jesus Vincinius
23 Valerii Luchkevych
70 Braga de Orlando Sa
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme
60 Sambou Yatabaré
38 Faris Haroun (K)
25 Alexander Corryn
20 Geoffry Hairemans
9 Stallone Limbombe
19 William Owusu Acheampong

Wissels

25' 22 Paulo da Silva Edmilson Junior (uit)/
12 Beni Badibanga (in)
 
76' 23 Valerii Luchkevych (uit)/
9 Renaud Emond (in)
 
80' 25 Santos de Jesus Vincinius (uit)/
19 Moussa Djenepo (in)
 

Begin Match
44' Braga de Orlando Sa 1-0      
Ruststand 1-0
62' Sébastien Pocognoli      
      Geoffry Hairemans (penalty) 1-1 70'
71' Christian Luyindama      
      Geoffry Hairemans 73'
92' Eindstand 1-1 92'
TERUG