Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
0 0
25.11.2017 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters:
Yves De Neve - Kevin Monteny

Vierde official: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 12.957

Wedstrijdverslag

Feestavond kent geen sportieve winnaar te Deurne-Noord
Eigen bericht - Heel Deurne-Noord was uitgelopen en daartussen zowaar ook een bezoeker uit Deurne-Zuid om een historisch moment bij Royal Antwerp FC mee gestalte te geven. Vier maanden na het begin van de bouwwerkzaamheden op de site van het historische Bosuilstadion, langer heeft het niet geduurd om de nieuwe hoofdtribune in gebruik te nemen. Een plechtig moment in aanwezigheid van de burgemeester van 't Stad Bart De Wever bouwheer Paul Gheysens en de nieuwe clubmascotte. De vele prominenten, een massa persfotografen en de ballenjongens keken toe hoe ze samen het rood-witte lint plechtig doorknipten. De opkomst van de 22 hoofdrolspelers werd onderstreept met een feestelijk rondje vuurwerk, de supporters van KVM voegden er nog een brandpot aan toe en zo kon de partij onder een lichte druilregen van start o.l.v. Sébastien Delferière en zijn assistenten.

De historisch lichtpylonen mogen dan gesneuveld zijn, de infrastructuur (dakverlichting inbegrepen) van de Ploeg van 't Stad was dus tijdig klaar voor de provinciale derby tegen YRKV Mechelen. Altijd al een geladen wedstrijd, kwamen de bezoekers vlijmscherp uit de spelerstunnel. Het vuurwerk nauwelijks gedoofd of Rits liep al tegen een dubbelverdiende gele kaart aan, Stallone Limbombe slachtoffer van dienst. De rasspurter kreeg na zijn late doelpunt vertrouwen van coach Laszlo Bölöni. Aurélio Buta werd bevestigd op rechtsachter. Alexander Corryn mocht tegen 'zijn' KVM opnieuw de startersrij in. Bij KVM werd de geschorste Schoofs vervangen door El Messaoudi, zij het in een andere rol. Drazic moest als diepste spits brokken maken van de rood-witte afweer, helemaal een doorslag van de Eupense vierschaar.

Ivo Rodrigues trok een eerste spurtje tot in de rood-gele zestien. De rood-gele verdediging belette hem gevaarlijk te worden. KVM dwong via de vuist van Sinan Bolat de eerste hoekschop van de partij af. Matthijs zorgde enkel voor een rimpeling doorheen de rood-witte zestien. Aan de overzijde grijpt doelman Coosemans de voorzet klemvast uit de lucht. Het schot van afstand van Ivo Rodrigues klom te hoog, maar het was vooral Aurélio Buta die geregeld voor aanvoer zorgde met Stallone Limbombe. Ook Cobbaut vloog al binnen het eerste kwartier in duel met de snelheidsduivel tegen een publieke waarschuwing aan. Het gevaar beiderzijds leek tijdelijk bezworen, al moest Sinan Bolat een verre pegel van El Messaoudi vanonder de balk halen. "We hadden ook tijdens de eerste helft al kunnen scoren", turfde Mechels coach Jankovic de (schaarse) Mechelse kansen.

Ook de thuisploeg had, ondanks de felle vocale steun vanuit alle hoeken van het stadion, het lastig om in de buurt van de Mechelse rechthoek te komen. Nog voor de pauze moet KVM noodgedwongen wisselen. Ivo Rodrigues kreeg met Paulussen een nieuwe opponent op rechtsachter. In de slotfase nog twee corners op rij voor de bezoekers, vooral door knap verdedigend werk van Aurélio Buta die Rits in zijn opmars richting Sinan Bolat afstopte. Ondanks de late kopbal van Faris Haroun op hoekschop van Geoffry Hairemans, geen doelpunten op de teller na de eerste vijfenveertig minuten.

De partij moest zich nog op gang trekken, of Faris Haroun zat al opnieuw aan de ketting bij scheidsrechter Delferière. KVM spurtte op vrijschop van Matthijs de buitenspelval in. Heel wat beweging aan de zijlijn. KVM zou al spoedig haar diepe spits ruilen voor Kolovos. Ook bij R.A.F.C. geen algehele tevredenheid over het optreden Joaquin Ardaiz de los Santos. Stallone Limbombe bediende de centrumspits die vol op doelman Coosemans besloot. Op loepzuivere voorzet van Geoffry Hairemans stuurde hij ietwat overhaast zijn schot voorlangs. Jelle Van Damme werd zowaar in de buitenspelval gevangen. Faris Haroun dreigde wel, maar de Mechelse portier reageerde gevat. Ook Sinan Bolat moest de grijphanden strekken om een poging van Bandé te neutraliseren. Net voor het ingaan van het laatste kwartier kwam William Owusu Acheampong uit blessure terug om de vijandelijke afweer te bestoken.

De intrap van Coosemans schampte het hoofd van Jelle Van Damme. De rood-witte verdediging was even uit verband. Bandé profiteerde bijna. Hij joeg zijn lobje naast het bijna lege rood-witte doel. Zo fel verlangde het rood-witte heir naar dat (beslissende) doelpuntje. Geoffry Hairemans probeerde het dan van afstand, de Mechelse doelman leek wel onklopbaar. KVM zette in de slotfase nog een keer aan voor de zegebloemen, Kolovos kon de voorzet van Paulussen niet benutten. Ondanks drie bijkomende minuten, eindigde de partij zonder doelpunten. De feestavond kende zo geen sportieve winnaar in het vernieuwde Bosuilstadion.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/11/2017)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun (K)
25 Alexander Corryn
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues
23 Joaquín Ardaiz
26 Colin Cosemans
17 Ivan Tomecak
4 Seth De Witte (K)
15 Edin Cocalic
22 Elias Cobbaert
3 Ahmed El Messaoudi
55 Zeljko Filipovic
11 Mats Rits
27 Hassane Bourema Bandé
99 Stefan Drazic
7 Tim Matthijs

Wissels

72' 23 Joaquín Ardaiz (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
 
82' 9 Stallone Limbombe (uit)/
14 Kafoumba Touré (in)
 
89' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
 
17 Ivan Tomecak (uit)/
2 Laurens Paulussen (in)
35'
 
99 Stefan Drazic (uit)/
20 Dimitris Kolovos (in)
61'
 
11 Mats Rits (uit)/
77 Glenn Claes (in)
79'
 

Begin Match
      Mats Rits 4'
      Elias Cobbaert 16'
35' Faris Haroun      
Ruststand 0-0
81' Dylan Batubinsika      
      Edin Cocalic 90'
93' Eindstand 0-0 93'
TERUG