Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
0 1
18.11.2017 Plaats: Stade Kehrweg

Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters:
Jimmy Cremers - Christophe Battiston

Vierde official: Nicolas Laforge
Toeschouwers: 4.711

Wedstrijdverslag

Stallone Limbombe velt het verdict

Eigen bericht - Royal Antwerp FC trappelde de laatste weken wat ter plaatse, gezien de rangschikking in de top zes, was dat niet bepaald een halszaak. De gekwetstenlijst indrukwekkend lang, roken spelers met minder speelminuten op de teller hun kans om zich te tonen in Stadion Kehrweg. Aurélio Gabriel Buta, Kevin Debaty, Nader Ghandri, Stallone Limbombe, Roberto Núńez Mańas en Kafoumba Touré kwamen zo aansluiting vinden bij de wedstrijdkern. Naast Faris Haroun, terug uit schorsing, liep enkel de kwieke Portugese rechtsachter in de startersrij. Centraal in het middenveld opteerde coach Laszlo Bölöni voor Sambou Yatabaré en zo verhuisde Alexander Corryn enigszins verrassend naar de dug-out. Mocht de Great Old zich eens te meer opmaken voor vocale steun en volume, bij KAS Eupen moest de debuterende hoofdcoach Claude Makélélé een nieuwe wind doorheen het Kehrwegstadion jagen en vooral zijn team weg van de laatste plaats sturen. Hij wijzigde enkel in de defensieve sector en Van Crombrugge nam de plaats tussen het stevige Eupense houtwerk in. Hoge verwachtingen en grote belangen in de Oostkantons!

Dat moest er dus maar eens van komen, die replay van die noodlottige 30e april 2016, de locatie, de temperatuur, maar vooral de belangen van een andere, maar niet mindere orde. De reekslaatste had zopas nog vier keer weten te scoren tegen seizoensrevelatie S.T.V.V., maar ook vier keer geďncasseerd. Nieuwe hoofdcoach Makélélé had aan de verdedigende automatismen moeten sleutelen, zoveel werd achteraf duidelijk tijdens de persbabbel. Ook van Laszlo Bölöni is geweten dat hij als gewezen verdedigende middenvelder graag inzet op defensieve discipline. Ondanks de balonnenparade, de furieuze gezangen en de degelijke bezetting op de tribunes, kwam de partij dus maar langzaam op gang. De nieuwgevormde rood-witte afweer met Jelle Van Damme op linksachter en Matheus Borges centraal in defensie, kreeg zo gelegenheid te zoeken naar cohesie. De Panda's kwamen nauwelijks in de buurt van Sinan Bolat tijdens dat uitgeregende eerste kwartier. De Antwerpdoelman moest toch een keer flink spurten om buiten de zone met de voet de diepe bal van Garcia te ontzetten.

Leye, vorige zomer enige tijd aan de Great Old gelinkt, knikte de de vrijschop van Garcia naast. Aan de overzijde richtte Faris Haroun de voorzet van Reda Jaadi naar de korte hoek. Van Crombrugge was ter plaatse om het gevaar te fnuiken. Halverwege de eerste periode spatte het afstandsschot van Schouterden vol op de kruising. Met een zucht van opluchting was het hergroeperen voor de rood-witte elf, die tijdelijk de grip op het middenveld verloren, het harde werk van Faris Haroun ten spijt. KAS Eupen nam zowel op als naast het terrein het commando in handen. Jelle Van Damme beheerste het luchtruim ter linkerzijde en dus zocht de thuisploeg meer centraal naar doorgang. Zo stuurde centrale verdediger Blondelle met een kunstige diepe bal Ocansey aan. Het opwippertje maakte ruimte. Het schot knalde tegen de staak aan. Ivo Rodrigues reageerde en sleepte er een hoekschop uit. Geoffry Hairemans trapte en zou aan het einde van de combinatie met Aurélio Buta en Sambou Yatabaré, niet doelgericht besluiten. De vrijschop van Ivo Rodrigues na fout op Joaquin Ardaiz leverde de Great Old via de muur (wanneer past toch die reglementaire afstand?) een nieuwe hoekschop op.

Matheus Borges kon helaas niet vol koppen. Een keer nog moest Sinan Bolat er nog met de vuist tegenaan en werd daarbij van de sokken gelopen. Even bekomen. Ivo Rodrigues nam nog een keer met links het vijandige doel onder vuur, alvorens scheidsrechter Dierick de rust inging.

Beide teams kwamen ongewijzigd terug, maar dat zou niet lang zo blijven. Drukte naast de zijlijn. Beide goalies kregen nu de wind van de tegenstander in de rug. Jelle Van Damme werd voor de kampwissel nog opgeschreven. KAS Eupen opende de vijandelijkheden erna met een voorzetschot van Schouterden dat rakelings aan het doel van Sinan Bolat voorbijging. Lazare testte de reflexen van de Antwerpdoelman, die de bal even liet springen. Een teken aan de wand? Wedstrijd op weg naar een dubbele nul, dus? De Reds leken alvast met meer grinta te acteren en eiste langdurig balbezit op. De kopslag van Joaquin Ardaiz op voorzet van Reda Jaadi was evenwel te zwak om Van Crombrugge te verontrusten. De thuisploeg zocht naar die beslissende standaardfase. Ook op corner lukte het Tirpan niet Sinan Bolat te kloppen. Ook op het schot met links van Ocansey had de Antwerpdoelman twee klemvaste handen aan de bal. Het schot van Geoffry Hairemans, voorbereid door Ivo Rodrigues, vertrok vanbuiten de zestien. Van Crombrugge leek dan al geklopt, maar de paal stond de linkspoot in de weg.

Een nieuwe hoekschop voor de bezoekers leverde niets op. Er volgde bijna onmiddellijk een eerste, wat verrassende ingreep van de nieuwe Eupense hoofdcoach op rechtsachter. Laszlo Bölöni reageerde en bracht Stallone Limbombe om de moegestreden zwart-witten uit verband te lopen. Toch was het uiteindelijk Geoffry Hairemans die op volle spurt op de achterlijn de diepe bal van Jelle Van Damme voor doel bracht. Joaquin Ardaiz verlengde tussen een bos aan benen. Stallone Limbombe reageerde sneller dan linksachter Fadlalla en knalde overhoeks binnen. De snelheidsduivel stak het terrein over en duikelde de armen van Nader Ghandri in, duim in de mond. Opdracht volbracht, al was er ook nog het restje wedstrijd zonder tegendoelpunt te overbruggen. Zo verscheen ook Alexander Corryn nog voor luttele seconden op het terrein. Een topvertoning was het niet aan de Kehrweg. De driepunter mocht zeer tot tevredenheid van Laszlo Bölöni wel mee de bus op richting Deurne-Noord, niet nadat de Antwerpcoach zijn collega Makélélé omstandig had gefęteerd met de prestatie van diens team en wensen van succes tijdens de operatie redding van de Panda's.

Op de Bosuil wordt alles in gereedheid gebracht voor feestelijke opening van de nieuwe infrastructuur bij de komst van KV Mechelen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/11/2017)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Hendrik Van Crombrugge
4 Jordan Loties
44 Nils Schouterden
22 Siebe Blondelle
3 Abdulkarim Hasan Fadlalla
23 Mickael Tirpan
10 Luis Garcia (K)
28 Eric Ocansey
8 Jean Thierry Lazare
11 Akram Afif
9 Mbaye Leye
1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
37 Jelle Van Damme
2 Matheus Borges Domingues
7 Reda Jaadi
38 Faris Haroun (K)
60 Sambou Yatabaré
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues
23 Joaquín Ardaiz

Wissels

67' 23 Mickael Tirpan (uit)/
15 Moussaka Wague (in)
 
83' 11 Akram Afif (uit)/
99 Nicolas Verdier (in)
 
7 Reda Jaadi (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
77'
 
8 Ivo Rodrigues (uit)/
25 Alexander Corryn (in)
88'
 

Begin Match
      Jelle Van Damme 44'
Ruststand 0-0
      Reda Jaadi 62'
      Sambou Yatabaré 78'
      Ivo Rodrigues 85'
      Stallone Limbombe 0-1 88'
92' Eindstand 0-1 92'
TERUG