Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. S.V. Zulte Waregem
3 0
15.10.2017 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Quentin Blaise

Vierde official: Bart Vertenten
Toeschouwers: 11.319

Wedstrijdverslag

Great Old snelt RSC en RMP zomaar voorbij
Eigen bericht - Elf weken na zijn laatste demarches in Deurne-Noord stond ex-captain en oud-speler Frédéric Duplus terug aan de aftrap op de Bosuil. Hij zal zich vermoedelijk de ogen uitgewreven hebben. Bij zijn afscheid stond er slechts een fractie van de nieuwe Ghelamco-tribune overeind. Deze zondagavond rest er enkel nog de finale afwerking... Het team dat hij toen achterliet, zat o.a. dank zij zijn streep in het Mechelse doel, in een bijzondere flow. Die gunstige uitgangspositie wist de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker, ondanks de tegenvallende prestatie in het Waasland, te behouden. Statistici hadden het uitgerekend: mits winst met meer dan twee doelpunten verschil, ging de Great Old zomaar voorbij RSC Anderlecht en seizoensrevelatie Royal Excelsior Mouscron naar... de derde plaats! De grootste rood-witte optimist had zich de thuiskomst in de hoogste reeks van het nationale voetbal, zelfs na het bekijken van de docufilm 'Take Us Home', nooit op die manier kunnen voorstellen.

Er was druk gespeculeerd, maar van een (totale) makeover na de nederlaag op de Freethiel was geen sprake. In afwezigheid van Dino Arslanagic, mocht Moustapha Sall (eindelijk) proeven van competitievoetbal in zijn nieuwe rood-witte uitrusting. Obbi Oulare had lange weken gerevalideerd en mocht tegen zijn ex-club opnieuw aan de slag als diepste spits. Clubtopschutter William Owusu Acheampong verhuisde zodoende (tijdelijk) naar de dug-out. De begroeting met de gewezen stafleden en ex-collega's was hartelijk. Ook Mamoutou N'Diaye, bevestigd op rechtsachter, deelde in de vreugde van het weerzien. Oud-Antwerpspeler Kevin Baert nam ondertussen zijn commentaarpositie in om samen met Dylan Van Rooy de luisterende mens te bedienen met de wetenswaardigheden over de vijfde thuiswedstrijd van het lopende seizoen. De elf van Bölöni - De Decker maakten al tijdens de opwarming een bijzonder gretige indruk.

Dat moest wel een stevige start opleveren en zo gebeurde ook. SV liet aanvankelijk de bal aan de tegenstander en kroop in de organisatie op eigen speelhelft. Er was al die vroege lokale claim voor strafschop na schijnbaar handspel in de zestien en het afkeurende gemompel van scheidsrechter Boucaut richting wedstrijdbal. De eerste hoekschop viel zo voor de linker van Geoffry Hairemans. De Reds combineerden behoorlijk accuraat met herboren Mamoutou N'Diaye in een driehoekje met Joeri Dequevy en Ivo Rodrigues. Alexander Corryn kon helaas net niet bij de infiltrerende voorzet richting tweede paal van de nieuwe Bosuilrechtsback, duidelijk beter in zijn sas dan in het Waasland. De Pauw profiteerde bijna van rood-wit balverlies in de cirkel. De dwarsligger was Sinan Bolat gunstig gezind. Nog net voor het kwartier mocht Geoffry Hairemans al een tweede keer naar het hoekje. Helemaal dol werd de dubbel tussen Joeri Dequevy en Obbi Oulare.

De spits knalde de bezoekende illusies aan diggelen. SV in de achtervolging met haar eerste corner. Dylan Batubinsika weerde in eerste instantie af, De Pauw stuurde de rebound ver naast. Dreigde Heylen het pleit te verliezen tegen Joeri Dequevy, zijn ingreep werd prompt met geel bestraft. Hij zou het einde van de match niet halen in spelersplunje. Het dreiginkje van de nieuwe hoekschop van de bezoekers, werd oordeelkundig weggewerkt door Faris Haroun. "Nee tegen fusie", werd direct overstemd door een tweede lokale treffer. Joeri Dequevy zette vanop rechts voor naar Obbi Oulare. Onder druk van de boomlange rood-witte aanvaller kopte Marvin Baudry aan de tweede paal binnen en klopte zo zijn eigen doelman. SV kon nog bijna met de aansluitingstreffer naar binnen. Snelle Olayinko kopte de voorzet van De Fauw rakelings over het doel van Sinan Bolat.

SV-coach Dury bracht Iseka mee uit de kleedkamer om zijn offensieve omzetting mee gestalte te geven. Het moet gezegd, SV begon een stuk doortastender aan de tweede periode, maar pakte het onredelijk vaak nogal doorzichtig aan en wat gezegd van de slordigheden die het bezoekende (samen)spel in 't honderd stuurden. Geen probleem voor de thuisaanhang die steeds opvallender het komende bezoek aan Jan Breydel aankondigde. De invaller dook weldra een eerste keer op in de buurt van Antwerpdoelman Sinan Bolat. Beiden gingen even neer, al liet scheidsrechter Boucaut zonder verpinken verder spelen. SV gaf een geheel eigen interpretatie aan de regels van de fairplay en dat kwam de bezoekers op een stevig fluitconcert te staan. Het leverde ze wel een te hoog gerichte doelpoging op voor aanvoerder De Fauw. Diepgestuurd, probeerde Olayinka een medemaat te vinden, maar hij oogstte slechts wind in de tot de nok gevulde Bosuil.

Bezoeker Baudry verkeek zich op een verlenging van Obbi Oulare. Ivo Dos Santos Rodrigues aan de haal in de zestien, waar de zeis van Heylen klapte. SV met z'n tienen verder en Royal Antwerp FC middels Geoffry Hairemans achter de stip. Doelman Leali koos de juiste hoek, maar kon de keiharde trap in de rechterbenedenhoek van het whizzkid van Deurne-Noord niet keren noch raken. Ondanks de riante tussenstand, bleef de wedstrijd heel hard boeien. De bezoekers kwamen ei zo na aan een (bijna)aansluitingstreffer. Combinatiespel in de zestien. Baudry joeg de bal onbesuisd vanbinnen de kleine rechthoek over doel. "We kregen een lesje in winnersmentaliteit van een tactisch en fysiek sterke tegenstander", verbeet coach Francky Dury ongevraagd zijn ontgoocheling tijdens de persbabbel. Joeri Dequevy leek in de slotfase nog op weg naar een (monster)score. Zijn pegel plakte helaas tegen de staander. Rood-wit lijkt helemaal klaar voor een eerste bezoek aan (Club) Brugge. De fans zijn alvast dubbel gemotiveerd.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/10/2017)

Statistieken

R. Antwerp F.C. S.V. Zulte Waregem

Elftallen

1 Sinan Bolat
17 Mamoutou N'Diaye
16 Moustapha Bayal Sall
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
11 Joeri Dequevy
38 Faris Haroun (K)
25 Alexander Corryn
8 Ivo Rodrigues
20 Geoffry Hairemans
58 Obbi Oulare
24 Nicola Leali
2 Davy De Fauw (K)
6 Timothy Deryck
4 Michael Heylen
3 Marvin Baudry
43 Sander Coopman
31 Brian Hamalainen
10 Onur Kaya
99 Peter Olayinka
20 Idrissa Doumbia
11 Nill De Pauw

Wissels

67' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
 
78' 58 Obbi Oulare (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
 
82' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
 
43 Sander Coopman (uit)/
7 Aaron Leya Iseka (in)
46'
 
11 Nill De Pauw (uit)/
29 Alessandro Cordaro (in)
76'
 
10 Onur Kaya (uit)/
8 Gertjan Demets (in)
79'
 

Begin Match
17' Obbi Oulare 1-0      
      Michael Heylen 20'
25' Obbi Oulare 2-0      
      Timothy Deryck 33'
43' Dylan Batubinsika      
Ruststand 2-0
      Michael Heylen 57'
59' Geoffry Hairemans (penalty) 3-0      
84' Mamoutou N'Diaye      
92' Eindstand 3-0 92'
TERUG