Jimmy Cremers - Philippe Vandecauter

Vierde official: Ben Mesotten
Toeschouwers: 7.647

Wase Wolven vreten Bosuilen

De eerste thuiszege gevolgd door... een eerste nederlaag op verplaatsing? Bij KVRS Waasland-SK Beveren hadden coach en spelers een hele trainingsweek besteed aan het ontrafelen van het systeem Bölöni en het speelklaar maken van de offensieve en defensieve looplijnen tegen het stugge karaktervoetbal van Royal Antwerp FC. Zo vertelde coach Clement. De Bosuilclub trok ondanks de schrale oogst uit het verleden op de Freethiel met vertrouwen de rivier over en werd er opgewacht en gesteund door een overvol bezoekersvak. Weinig verrassingen in het kamp van de thuisploeg, al waren er lange tijd twijfels over hun sluitstuk. Coach Laszlo Bölöni riep Sambou Yatabaré terug uit de startersrij en stuurde... Mamoutou N'Diaye het matige gras van de Freethiel op als... rechtsachter. Aurélio Gabriel Buta keek toe vanuit de tribune.

Het portret van nieuweling Tuur Dierckx sierde niet geheel toevallig de cover van het W-B Magazine. Hoewel de ex-Bosuil allicht een rol van betekenis te spelen heeft bij zijn nieuwe werkgever, startte hij op de bank. Bij R.A.F.C. bleven Jelle Van Damme de hele wedstrijd en verrassend ook Sambou Yatabaré samen met hun ploegmaats in de comfortabele dug-out. Amper afgetrapt of de bezoekers stoven naar voren. De vroege vrije trap van Geoffry Hairemans kende geen vervolg bij William Owusu Acheampong. Consternatie bij W-B als scheidsrechter Lambrechts hinderlijk in de weg liep van Angban. Ivo Rodrigues benutte het misverstand, versnelde en bediende Joeri Dequevy. Mooi hakje van de nummer elf van R.A.F.C. Hoewel aangekondigd als onzeker, was doelman Roef ter plekke om zijn ploeg voor achterstand te behoeden. Met Morioka probeerde W-B wat terug te doen, maar het schot vanop grote afstand miste precisie.

Ook Arslanagic kon in de rebound niet kaderen na een afgeslagen voorzet van Mamoutou N’Diaye. De nieuwgevormde verdediger was helaas niet geheel positiezeker op rechtsachter. De bezoekers eisten het initiatief op, maar het was de thuisploeg die plots de eerste hoekschop van de partij mochten trappen na een tussenkomst van Dylan Batubinsika die zijn doelman knap assisteerde na diens botsing met Morioka. Even later ging ook Ampomah door op Sinan Bolat, scheidsrechter Lambrechts had enkel oog voor de protesterende Antwerpdoelman. De tweede hoekschop van WB zorgde voor een rimpeling van gevaar in de rood-witte zestien, maar de kopbal was uiteindelijk ver buiten het kader gericht. Balverlies bij Camacho en plots verscheen Faris Haroun positievrij in de geel-blauwe rechthoek. Doelman Roef wierp zich met lijf en leden in de baan van de bal en kon de opgelegde kans onschadelijk maken.

Hier miste rood-wit een reuze-kans en dat was ook Laszlo Bölöni in zijn analyse achteraf niet ontgaan. GvA opende tijdens de gesloten vragenronde overigens frontaal de aanval op W.O. Acheampong, maar die werd met verve verdedigd door zijn coach. Een verre pegel van Angban en een vrijschop voor Morioka kozen ruim baan, terwijl ondertussen rechtsachter Jans opgeschreven werd. Rusten met de beginstand op het bord na een onderhoudende eerste periode.

De missie van de Great Old kreeg na de kampwissel plots een heel ander karakter. Hoewel duidelijk voor de bezoekers, stal WB zonder scrupules de inworp, pikte meters, zette over rechts Boljevic vrij en die knalde ongemoeid in de verste hoek. Stevig en terecht protest van Faris Haroun inspireerde scheidsrechter Lambrechts niet om op zijn foeilelijke én verkeerde non-beslissing terug te komen, hij duwde de Antwerpspeler nog een geel karton onder de neus ook. R.A.F.C. probeerde met steun van de twaalfde man het momentum te hervinden, maar dat lukte nauwelijks. Tijd bracht geen raad voor de Bosuilen. WB greep de match in handen. Even na het uur bevestigde Ryota de Wase overmacht met een tweede doelpunt. Drie kortopeenvolgende wissels moesten het roer voor de bezoekers omgooien. Sambou Yatabaré kreeg nauwelijks voet aan grond in de cirkel. Joaquin de los Santos noch Reda Jaadi waren simpel bereikbaar.

De passing bij de Great Old miste net dat tikkeltje precisie om de Wase zegedrift te counteren. In de slotfase rondde Dierckx een ingestudeerde hoekschop van Morioka aan de tweede paal af. Controle met de borst en een derde pegel doorboorde het touwwerk van Sinan Bolat. Ivo Rodrigues kon op aangeven van invaller Sambou Yatabaré dreigen, scoren evenwel niet. In blessuretijd werd de eerredder van Joaquin Ardaiz de los Santos nog weggewuifd zodat rood-wit met hele lege handen terug huiswaarts moest na de eerste uitnederlaag in bijna elf lange maanden.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/09/2017)

19 William Owusu Acheampong

66' 22 Nana Opoku Ampomah (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)

88' 7 Aleksandar Boljevic (uit)/
32 Olivier Myny (in)

89' 15 Ibrahima Seck (uit)/
24 Jens Cools (in)

38 Faris Haroun (uit)/
60 Sambou Yatabaré (in)
74'

19 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Joaquín Ardaiz (in)
76'

11 Joeri Dequevy (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
77'

41' Laurent Jans
46' Aleksandar Boljevic 1-0
46' Aleksandar Boljevic
      Faris Haroun 46'
63' Ryota Morioka 2-0
80' Tuur Dierckx 3-0
93' Eindstand 3-0 93'