Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Sp. Lokeren O.-Vl. R. Antwerp F.C.
1 1
16.09.2017 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters:
Jan Monteny - Nick Senecout

Vierde official: Kevin Van Damme
Toeschouwers: 6.856

Wedstrijdverslag

Billijke puntendeling op Daknam

Een blik, een boks, een knikje, een armbeweging. De choreografie van R.A.F.C. heeft een taal die een diepere relatie verraadt. Alle rood-witten bewegen gecoördineerd en synchroon over het veld. Door het quasi perfecte samenspel lijkt het of het team bij momenten één organisme vormt. Alsof er op het veld een wiskundig experiment wordt uitgevoerd, waarbij de onderlinge afstand tussen de spelers en linies ten allen tijde gerespecteerd moet worden. Iets naar voren, hupje naar rechts, nog een meter opzij. Het is de mysterieuze en succesvolle dans van de Bosuilen in deze voetbaljaargang. De spelers van The Great Old vormen samen een team, andersom vormt het team de spelers. Zonder elkaar zijn ze overgeleverd aan de grote boze buitenwereld. Dat bleek zaterdagavond eens te meer op Daknam. In het gemoderniseerde stadion vonden 6.851 toeschouwers, waaronder een bomvol uitvak, hiervan eens te meer het bewijs. Met targetman William Owusu en flankspeler Joeri Dequevy in de starterself, moesten Reda Jaadi en Stallone Limbombe tevreden zijn met een plaats op de reservenbank.

Onder Peter Maes moeten de Waaslanders terug aanknopen met de successen van weleer en dat was ook te merken aan de dominante start van de thuisploeg. Buiten steriel veldoverwicht leverde dat weinig doelkansen op. Het waren integendeel de bezoekers, die na twaalf minuten de score openden. Een mooie actie van Ivo Rodriguez bereikte spelmaker Geoffry Hairemans. De linkspoot zette de bal voor doel. William Owusu Acheampong verlengde tot bij marathonman Faris Haroun. De box-to-box middenvelder zag tot zijn ontsteltenis goalie Verhulst zijn inzet miraculeus stoppen. Ghanees William Owusu Acheampong kon de bal via het hoofd in de rebound binnen buffelen. Terwijl een uitzinnig uitvak de treffer zag als opmaat van een perfect rapport op verplaatsing (12 op 12) moest er nog wel een kleine 80 minuten gebikkeld worden. Met kansen voor Ivo Rodriguez, een afgekeurd doelpunt van Joeri Dequevy na voorafgaande fout van de Ghanese targetspits William Owusu en een doorsteekpass naar de mee opgerukte Dino Arslanagic werden de rood-witte fans op hun wenken bediend. De thuisploeg trachtte met veel positiewissels de Antwerpse verdedigingslinie te ontwrichten, zonder resultaat evenwel. Alleen een bedrijvige De Ridder kon het Antwerpse lage blok af en toe bedreigen met enkele mooie acties. Een vruchtbare eerste helft werd dan ook met een Arsenalscore in Antwerps voordeel beslecht.

Na de citroentjes bracht Peter Maes woelwater Kehli in voor de anoniem spelende Enoh en de thuisploeg begon dan ook met hernieuwde moed aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Ondanks een eerste corner voor de Bosuilploeg legden de Waaslanders nu meer gif in hun aanvallende spelpatronen. Zo moest de weer erg betrouwbare Sinan Bolat alert zijn bij een indraaiende voorzet van De Ridder. Toen trainer Maes ook nog De Sutter het veld injoeg moest Antwerptrainer Laszlo Bölöni een tegenzet bedenken. Voor Joeri Dequevy en de leeg gespeelde William Owusu kwamen de fysiek sterke Jelle Van Damme en ook aanvaller Reda Jaadi kwam in het veld. Wie verwachtte dat de bezoekers de offensieve trom gingen luiden, kwam bedrogen uit. Alle hens aan dek om de kleine voorsprong te behouden, was het devies van de Antwerpse falanx. Zo kon de IJslander Skulason keer op keer zijn flank afgaan en de thuisspitsen met gevaarlijke assists bedienen. In eerste instantie liep dat goed af, omdat Miric zijn kopbal niet kon kadreren. De rood-witten konden de aanzwellende aanvalsgolven niet langer neutraliseren. In de fatale 82e minuut stuurde verdediger Filipovic een lange bal richting aanvalsleider De Sutter. De ex- Bruggeling won een kopduel van Dylan Batubinsika en vond in het strafschopgebied zijn spitsbroeder Miric. De Wase goalgetter kweet zich perfect van zijn taak en bracht de bordjes in evenwicht. In blessuretijd was er nog een hachelijk standje voor de muit van Sinan Bolat, maar dankzij de hulp van Ivo Rodriguez kon de Limburgse Turk verdere averij voorkomen.

Een punt op Daknam is niet slecht en doet de rood-witte fan met genoegen uitkijken naar de volgende bekeropdracht, dinsdag tegen zwarte beest K. Lierse SK. Drie dagen later wacht het belangrijke competitietreffen tegen de Kerels. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/09/2017)

Statistieken

K. Sp. Lokeren O.-Vl. R. Antwerp F.C.

Elftallen

13 Davino Verhulst
2 Stefano Marzo
5 Mijat Maric
21 Marko Miric
6 Ari Skulason
22 Steve De Ridder
14 Mehdi Terki
25 Jakov Filipovic
27 Robin Soder
7 Killian Overmeire
29 Lewis Enoh
1 Sinan Bolat
60 Sambou Yatabaré
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
11 Joeri Dequevy
25 Alexander Corryn
38 Faris Haroun (K)
8 Ivo Rodrigues
20 Geoffry Hairemans
19 William Owusu Acheampong

Wissels

46' 29 Lewis Enoh (uit)/
10 Samy Kehli (in)
 
74' 14 Mehdi Terki (uit)/
92 Tom De Sutter (in)
 
86' 7 Killian Overmeire (uit)/
26 Arno Monsecour (in)
 
20 Geoffry Hairemans (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
60'
 
19 William Owusu Acheampong (uit)/
7 Reda Jaadi (in)
71'
 

Begin Match
6' Mehdi Terki      
      Sambou Yatabaré 9'
      William Owusu Acheampong 0-1 11'
Ruststand 0-1
      Faris Haroun 67'
82' Marko Miric 1-1      
      Ivo Rodrigues 87'
93' Eindstand 1-1 93'
TERUG