Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
1 1
09.09.2017 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Wesley Alen

Lijnrechters:
Jeroen Walschap - Pieter Becquet

Vierde official: Erik Lambrechts
Toeschouwers: 10.083

Wedstrijdverslag

"Oooo William Owusu, Oooo..."

Hugo Camps was razend enthousiast over de terugkeer van Jelle Van Damme naar het vaderlandse voetbal, maar... de Limburgse scribent werd in Oostende in het enthousiasme verraden door een ziektebeeld bij de nieuwe rekruut van de Great Old. Een nieuwe kans moest zich aandienen, de lokale pers zag zowaar de aanvoerdersband rond de bovenarm van de ex-international. Niet zo de keuze van de rood-witte technische staf. Iron Jelle had geen basisplaats en deelde de dug-out naast de pasherstelde Antonijo Jezina, William Owusu Acheampong en Joeri Dequevy ook met Younes Achter Nader Ghandri, Zotsara Randriambololona, die zoutjesaan naar beweging en speelminuten hunkert. Voor de partij kreeg Alex 'Czernia' Czerniatynski uiteraard een publieke accolade die ook William Owusu Acheampong te beurt viel aan het begin van zijn invalbeurt. In de bezoekende kleedkamer hanteerde Jonas De Roeck de schrijfstift bij het uittekenen van de tactische patronen en het moet gezegd de oud-Antwerpspeler heeft zich het lokale idioom 'voetbal, volk en vuur' heel snel eigen gemaakt.

Achter de micro van stadionomroeper niet de vertrouwde stem van Daniël Vuylsteke, getroffen als hij is door een persoonlijke tragedie. De rood-witte familie was op het appel om op afstand heel veel medeleven te voelen. Czernia deed dit keer een bescheiden bijdrage aan het begin van de partij. Haalde de stortbui van vlak voor de wedstrijd een streep door het geduldig ingeoefende samenspel? Of was de interland-onderbreking oorzaak? Royal Antwerp FC probeerde het wel, maar het aanvalsspel had moeite om op gang te komen. De Truienaars snuffelden wel enkele keren aan het gras aan de overkant. Echt serieus werd het pas in de twaalfde minuut of daaromtrent als ze over links Sambou Yatabaré tegenkwamen. Het gele streepje kwam achter de naam van de Antwerpverdediger, enigszins een verrassende keuze op rechtsachter als opvolger van vertrokken aanvoerder Frédéric Duplus. Wel gebleven in rood-wit en in strijd met zijn 'Brugse' broertje om persaandacht, is Stallone Limbombe. Hij zorgde voor dreiging voor de Truiense defensie. Hij vond net voor het kwartier na een lekkere rush geen aansluiting in het centrum van de aanval.

Reda Jaadi zat er opgesloten en Ivo Rodrigues leek last te hebben van oppositie en de doorweekte ondergrond. Ook al zou R.A.F.C. op dit onderdeel beter scoren dan de bezoekers, S.T.V.V. trapte de eerste hoekschop. De Norre kon door er toedoen van aanvoerder Faris Haroun geen garen van spinnen. Stallone Limbombe strooide met interessante voorzetten. Ivo Rodrigues werd in de lucht overmeesterd door De Norre, die zijn gezichtsmasker met enige fierheid presenteerde. Hij kreeg in de slotfase van de eerste periode minutenlang het publiek over zich na een nogal kinderlijke reactie met het uittrekken van zijn schoeisel! Scheidsrechter Alen keek er naar en liet betijen. Het derde kwartier trok zich op gang met een stevige redding van Sinan Bolat op het schot van Boli. Handjes op elkaar voor een eerste rood-witte hoekschop in een reeks. De voorbereiding was knap om zien: samenspel tussen Ivo Rodrigues en Stallone Limbombe. Het schot van de Portugese linkspoot werd in laatste instantie afgeblokt. De trap van Hairemans werd prompt gevolgd door een doelpoging van Faris Haroun en leverde een nieuwe corner op.

Alweer Faris Haroun knalde in de rebound, maar ook nu vond hij het kader niet. Drie corners verder hield het Truiense bezoekersvak even de adem in, maar de doelpoging met links van centrale verdediger Dylan Batubinsika was net iets te breed uitgemeten. We moesten de eerste helft enigszins ondergaan, maar we konden ze ver houden van doelkansen, vatten we de analyse van Jonas De Roeck kort samen.

Nog geen tijd voor wissels, wel begonnen voor beide ploegen enkele spelers naarstig aan hun opwarming in de uitloopzone voor de historische tribune 2. Aan de overkant sloeg de verzamelde pers vanuit de hoogte de ontwikkelingen gade. Was de Truiense doelman Pirard de laatste die in de nasleep van de eerste spelperiode in actie kwam op knal van Reda Jaadi, nu is het aan de rood-witte defensie om heel scherp te reageren. De voorzet naar en de kopbal (naast) van Legear kunnen ze niet verhinderen. Sambou Yatabaré beëindigde een scrimmage voor doel in hoekschop. Enigszins beteuterd stond Stallone Limbombe even later zijn plekje op rechts af aan Joeri Dequevy. Hij mocht mee komen proberen het slot van de defensie te halen van zijn vroegere club. Jonas De Roeck gaf het ruiterlijk toe: "Ik werd zoals verwacht gastvrij onthaald", spelers vanuit zijn spelersperiode in Deurne-Noord is hij niet meer tegengekomen. Jelle Van Damme kreeg al in de inloopzone zijn eerste spectaculaire begroeting van het periode. Hij mocht bijna gelijk zijn naam veranderen in Jelle Van Deurne(-Noord), maar zijn eerste schicht richting doel, streelde de dwarsbalk.

Dan stond er al enkele minuten een gelijke stand mét doelpunten op het scorebord. Een kleine twintig minuten voor tijd vond S.T.V.V. de vrijstaande Boli in de zestien en tegen diens overhoekse doelpoging had Sinan Bolat geen verhaal. William Acheampong draagt stilaan het stempel 'oudgediende' bij R.A.F.C. en wordt populairder met de dag. "Oooo William Owusu, Oooo..." begeleidde hem bij zijn eerste stappen op de groene rechthoek. Het antwoord op de Truiense openingstreffer kwam precies veertien minuten na diens intrede. De bal van Faris Haroun spleet de geel-blauwe defensie. "Owusu schiet vanuit de draai en de bal belandt in de verste hoek!! 1-1!!", deed de officiële website verslag van het doelpunt. De wedstrijd was klaar voor nog een spectaculair zesde kwart. Debutant Jelle Van Damme eiste onmiddellijk zijn deel van het spel. Eerste ingreep bestraft met een geel karton, ging hij ook tot twee keer toe dreigen voor het Truiense doel. De late vrijschop van Geoffry Hairemans zag er ook al gevaarlijk uit, maar tot scoren kwam geen van beide clubs nog. Billijk en rechtvaardig gelijkspel, was het oordeel van beide coaches.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/09/2017)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

1 Sinan Bolat
60 Sambou Yatabaré
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
9 Stallone Limbombe
38 Faris Haroun (K)
25 Alexander Corryn
20 Geoffry Hairemans
8 Ivo Rodrigues
7 Reda Jaadi
21 Lucas Pirard
15 Stylianos Kitsiou
26 Filipe Jorge Avelino Texeira
24 Casper De Norre
23 Sascha Kotysch
27 Jonathan Legear
7 Jordan Botaka
5 Alexis De Sart
8 Charilaos Charisis
6 Steven De Petter (K)
11 Yohan Boli

Wissels

59' 9 Stallone Limbombe (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
 
64' 7 Reda Jaadi (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
 
74' 25 Alexander Corryn (uit)/
37 Jelle Van Damme (in)
 
27 Jonathan Legear (uit)/
14 Igor Vetokele (in)
62'
 
11 Yohan Boli (uit)/
10 Roman Bezus (in)
74'
 
7 Jordan Botaka (uit)/
20 Damien Dussaut (in)
83'
 

Begin Match
13' Sambou Yatabaré      
      Charilaos Charisis
Ruststand 0-0
      Stylianos Kitsiou 68'
      Yohan Boli 0-1 72'
      Jordan Botaka 73'
78' William Owusu Acheampong 1-1      
      Sascha Kotysch 80'
85' Jelle Van Damme      
94' William Owusu Acheampong      
94' Eindstand 1-1 94'
TERUG