Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
1 2
19.08.2017 Plaats: Afas Stadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Karel De Rocker - Jeroen Walschap

Vierde official: Nathan Verboomen
Toeschouwers: 13.323

Wedstrijdverslag

De start oogt indrukwekkend: zes op zes op verplaatsing

Provinciale derby op het hoogste niveau en dus was het volle bak in het Afas Stadion. Het was immers al van 30 september 2006 geleden dat beide ploegen nog tegenover elkaar stonden met inzet van competitiepunten. Skipper Alex Di Gregorio zorgde toen diep in de tweede helft voor de bevrijdende treffer. De driepunter ging tot groot jolijt van de armada de rood-witte spelersbus op en werd in Deurne-Noord afgeleverd. Nana Asare was toen al ex-R.A.F.C., Bart Van Zundert op een zuchtje en Björn Vleminckx nog een heel eind verwijderd van de Bosuil. Met Alexander Corryn en Reda Jaadi stonden zowaar twee ex-Mechelaars in de basis van Laszlo Bölöni en Wim De Decker. Stallone Limbombe is een echte 'Kakker', thans residerend in Wil(ratten)rijk. Hij verbleef langere tijd in de dug-out, maar was wel van de partij tijdens de tien, zeg maar bijna vijftien spannendste minuten van de hele wedstrijd. Yannick Ferreira rekende met veel kansen, veel balbezit plus een gebrek aan efficiëntie en wat stelde de Great Old daar tegenover?

De lokroep van de bal leverde een uitverkocht stadion op in de stad aan de Dijle. Nog voor de bal een eerste omwenteling had gemaakt stonden alle fotografen pal om de nieuwste rekruut van de Great Old op de gevoelige plaat vast te leggen. Zoals gehoopt door de ene en verwacht door de andere, maakte Jelle Van Damme zijn opwachting in Mechelen aan de zijde van Luciano D'Onofrio. Voorlopig nog niet in rood-witte uitrusting, maar lang zal dat toch niet meer duren. Nu moest hij zich net als Kevin Debaty (vervanger voor de geblesseerde Antonijo Jezina), Isaac Koné, Ivo (Dos Santos) Rodrigues, Stallone Limbombe, Mamoutou N'Diaye, Luka Stojanovic en Zotsara Randriambololona tevreden stellen met toekijken. KV had blijkbaar een goede analyse gemaakt van beelden en aantekeningen van de vorige wedstrijd van de bezoekers. De thuisploeg stormde naar voren en probeerde al vlug een beslissing te forceren.

De eerste poging van Croizet kwam er al na amper twee minuten. Sinan Bolat weerde af. De stormloop leverde al vlug een tweede mogelijkheid op. Drazic kwam op inworp vrij in het rood-witte gebied. Hij tikte naast. Even verademen met Geoffry Hairemans op de vijandelijke helft. De combinatie liep vast op centrale verdediger De Witte. Alweer Drazic probeerde te dreigen, een oprapertje voor de Antwerpdoelman. Het lokale volk zag de dreigende assist van Geoffry Hairemans. Faris Haroun kon controleren. Besluiten deed hij vol op doelman Coosemans, zijn stand-in Anthony Swolfs kreeg een gedeelte van zijn jeugdopleiding op de jeugdvelden van R.A.F.C. te Brasschaat. De realiteit van de avond: een vlotte combinatie tussen Joeri Dequevy en Geoffry Hairemans zorgde niet direct voor doelgevaar, al konden de lagere rijen van de Great Old wel even op adem komen. Helaas geen geluk voor de Great Old. Obbi Oulare ging ter linkerzijde neer, had klinische assistentie nodig, maar kon niet meer verder.

De Antwerpcoach denkt al eens aan voetbalgoden, maar dit keer kon hij een forse vloek niet onderdrukken. Tijd voor een straffe opwarming was er evenwel niet, al duurde het toch nog bijna drie minuten voor Ivo Rodrigues om tussen de lijnen te verschijnen. Met die andere debutant Matheus Borges in de rug, mocht er hoegenaamd geen (taal)probleem ontstaan! KV nam opnieuw over, maar werd telkens weer door de afweer van de bezoekers staande gehouden. Zo leverde ook het schot van Kawaya een van een (groot) aantal min of meer gevaarlijk lijkende hoekschoppen op, meer niet. Wat er voor de rest nog doorkwam, was werk voor een attente Sinan Bolat. De thuisaanhang houdt duidelijk niet van diens optreden. In de slotfase trok scheidsrechter Van Driessche nog een gele kaart over en weer van een sportief verlopen eerste periode. Toch mocht KV nog bijna met voorsprong naar binnen. Een zwierige combinatie bracht Drazic vrij ter hoogte van de stip. Zijn knal spatte uiteen op de kruising.

Weg kans, weg bonus. Lokale coach Ferreira telde acht mogelijkheden bij de rust, maar geen doelpunt. "We waren niet efficiënt genoeg", vertelde hij na afloop.


Debuteren in de basis met een schitterende overwinning? Het moest allemaal nog de goede kant uit met die dromen van het linkerduo Matheus Borges en Ivo Rodrigues. Half weg hadden ze nog geen schade opgelopen en dat zag er voorlopig ook niet naar uit. KV probeerde wel, maar rood-wit was nadrukkelijker aanwezig op de helft van de thuisploeg. Zo kon Faris Haroun net als in de eerste helft al vroeg dreigen. Zijn kopbal op hoekschop van Geoffry Hairemans vloog over het doel van Coosemans. De rood-witte linkspoot vond vervolgens Ivo Rodrigues en er zat pit in de bewegingen van de Portugees! Zijn schot werd gepakt door Coosemans die onzacht belaagd wordt door Reda Jaadi. De Bosuilspits a.i. pakt op zijn beurt geel, het derde al van het lopende seizoen. Later zal zijn verdedigende collega en rots-in-de-branding Dino Arslanagic hetzelfde lot ondergaan. Vrijschop voor de bezoekers. Bal tot bij Sinan Bolat om aan de klus te beginnen... Consternatie in het rood-witte kamp als de wedstrijdleiding die de handeling buiten de zestien bestrafte met een vrijschop tegen!

Het leverde allicht mooie televisie op hoe bal en muur op de juiste afstand gezet werden en Matthys de donkere wolken trof. Helemaal droog houden ze het niet in Mechelen. Even uitgezakt, stuurde Reda Jaadi de aanval op recht aan. Joeri Dequevy voor een spurtje. Met een verrassend hakje stuurde de nummer elf rechtsachter Frédéric Duplus in de vrije ruimte. Tegen de knal in de pin stond de Mechelse doelman inderdaad machteloos. KV onmiddellijk in de achtervolging, maar de passing liet te wensen over. Arslanagic moest een corner toestaan. Sinan Bolat moest plat op een schot van Rits. De Antwerpdoelman werd door pas ingekomen Bandé gechargeerd en ging even plat. Na een regen van verwensingen en verzorging kon hij toch verder. Er zat wel een supergemotiveerde Kevin Debaty klaar in de dug-out. 't Was gelukkig maar een plaagstootje. Even later ging de Antwerpdoelman door de knieën. De Mechelse spits kopte zo maar pardoes de gelijkmaker op het bord. Pompen of... Faris Haroun tot scoren dwingen?

Zo liep het in het Afas Stadion. Rood-wit speelde de driepunter eventjes kwijt, maar had die zo weer vast. "Mechelaar" Alexander Corryn spieste de bal in de rood-gele zestien. Met een gelukje prikte Faris Haroun de bal in het doel. KV kreeg nog bijna vijf minuten toe, maar de buit was dan al binnen voor de oudste club van de provincie en bij uitbreiding van het land. "R Antwerp FC wint met 1-2 op KV Mechelen en pakt 7 op 12!", met die woorden deed de officiële website de boeken toe.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/08/2017)

Statistieken

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

26 Colin Coosemans
63 Faycal Rherras
4 Seth De Witte (K)
15 Edin Cocalic
22 Elias Cobbaut
7 Tim Matthys
18 Rob Schoofs
11 Mats Rits
47 Andy Kawaya
10 Yohan Croizet
99 Stefan Drazic
1 Sinan Bolat
23 Frédéric Duplus (K)
15 Dino Arslanagic
21 Dylan Batubinsika
2 Matheus Borges Domingues
11 Joeri Dequevy
38 Faris Haroun
25 Alexander Corryn
20 Geoffry Hairemans
7 Reda Jaadi
58 Obbi Oulare

Wissels

60' 47 Andy Kawaya (uit)/
9 Nicklas Pedersen (in)
 
60' 99 Stefan Drazic (uit)/
21 Sotiris Nini (in)
 
75' 63 Faycal Rherras (uit)/
27 Hassane Bande Boureima (in)
 
58 Obbi Oulare (uit)/
8 Ivo Rodrigues (in)
14'
 
11 Joeri Dequevy (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
84'
 

Begin Match
41' Rob Schoofs      
      Faris Haroun 42'
Ruststand 0-0
      Reda Jaadi 49'
      Frédéric Duplus 0-1 66'
      Ivo Rodrigues 80'
      Dino Arslanagic 82'
86' Hassane Bande Boureima 1-1      
88' Elias Cobbaut      
      Faris Haroun 1-2 90'
95' Eindstand 1-2 95'
TERUG