Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
0 1
06.08.2017 Plaats: Ghelamco Arena

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters:
Karel De Rocker - Ruben Wyns

Vierde official: Sébastien Delferičre
Toeschouwers: 18.714

Wedstrijdverslag

Ghelamco-baas aan de winst in Gentse arena

Eigen bericht - Royal Antwerp FC is terug van weggeweest en had een statement gemaakt op de openingsspeeldag. De rood-witte technische staf wilde daar maar wat graag een mooi verlengstuk aan breien tegen KAA Gent. Het eerste bezoek aan de Ghelamco Arena werd minutieus voorbereid. Nagenoeg dezelfde kern kreeg daarvoor het vertrouwen na het onverwachte punt tegen RSC Anderlecht. Joeri Dequevy stond in de startersrij ten nadele van spurtbom Stallone Limbombe, die samen met invallersdoelman Antonijo Jezina, Ivo Rodrigues, Fabien Camus, Mamoutou N'Diaye, Zotsara Randriambololona en William Owusu Acheampong, een plaatsje vond in de breeduitgemeten bezoekersdug-out in het Gentse topstadion. De Bosuilspits lag na zijn schorsing van een speeldag lange tijd in de weegschaal met nieuweling Obbi Oulare. En wie van beide het meest gewicht in de schaal kan werpen, is overduidelijk. Isaac Koné schoof wel de startersrij in. Het late uitvallen van Jannes Vansteenkiste vanwege blessure, opgelopen tijdens de laatste trainingsdag voor de wedstrijd, was daarvoor de aanleiding. Het sportieve vertrouwen aan de lage kant na twee nederlagen op rij, zorgde ook de komst van de rood-witte armada voor de nodige onrust in Gentse hoofden...

Het seizoensbegin kondigde zich na een eeuwigheid in het vagevuur bijzonder lastig aan voor de Great Old. Een schoonheidsprijs wonnen de elf van de elf van Bölöni-De Decker niet tegen de uittredende kampioen. Wel werd de groep gefeliciteerd voor niet-aflatende inzet en werkkracht. De sportieve patron had opnieuw een portie van datzelfde aan zijn organisatie toegevoegd en dat was ook nodig. Het was opnieuw lastig optornen tegen het baltempo waarmee KAA Gent de wedstrijd bij aanvang bepaalde. Toch mocht bezoeker Reda Jaadi de eerste hoekschop van de partij opeisen. De trap van Geoffry Haiemans werd in eerste instantie afgeweerd. De rebound van Faris Haroun was niet krachtig genoeg om de Gentse doelman Thoelen te verontrusten. Ook aan de overkant ging de bal langs Dylan Batubinsika (in strijd met thuisspeler Sylla) naar het hoekje, niet nadat Geoffry Hairemans even tevoren als eerste in een lange reeks werd opgeschreven. Ook aanvoerder Frédéric Duplus verdedigde secuur, al moest ook hij daarbij een tweede hoekschop in korte tijd weggeven. Aan de overkant devieerde Faris Haroun met het hoofd de tweede corner van Geoffry Hairemans naast het blauw-witte doel. Ook vrijlopende Kubo raakte een verre bal met het hoofd, maar ook hij miste de juiste richting. Reda Jaadi deelde vervolgens een flinke verwittiging uit. Een vallende uithaal vanop zo'n vijfendertig meter schampt de dwarsbalk en de rechterstaak, maar botst net niet over de doellijn. Even later gaat de kwieke flankspeler aan de haal met een slecht ingespeelde Gentse breedtepass. Doelman Thoelen voelt de zucht van de bal die in de verste hoek verdwijnt. De bezoekers op voorsprong en dat laat zich horen in het uitverkochte huis. Nog een mogelijkheid over en weer voor Obbi Oulare en Sylla, maar de rood-witten mogen buiten verwachting met voorsprong naar binnen.

Het balbezit was voor KAA Gent, maar de voorsprong viel te verdedigen en dat kostte Dino Arslanagic al voor de tweede keer in twee wedstrijden de gele kaart. Scheidsrechter Visser was gul voor KAA Gent, maar het onderonsje tussen Dylan Batubinsika en Sylla in de rood-witte zestien mocht zonder gevolg passeren. Hier had de thuisploeg wel iets voor kunnen krijgen, oordeelden de (neutrale?) waarnemers vanop de persbanken. Ook de lokale coach verweet de wedstrijdleiding gebrek aan doorzicht. Het incident gesloten en met twee verse krachten in de ploeg probeerden de Gentenaars de score alsnog in hun voordeel om te buigen. De rood-witten hadden de instructies van hun coach goed gelezen en goed gekeurd en streden onder impuls van uitblinker Dino Arslanagic vol overgave vanop de eigen speelhelft. Wat er aan vrijschop van Milicevic dan nog doorkwam was een kolfje naar de klemhanden van Sinan Bolaty. Dejaegere met een verre poging, Kubo met een vrijschop hoog over, Dejaegere en Coulibaly met elk een slecht gerichte kopbal, maar vooral de knappe interventie van Sinan Bolat op vrijschop van Sylla waren wedstrijdbepalend. Kubo joeg de rebound van aan de kleine rechthoek overigens in het zijnet. Antwerpcoach Bölöni bracht nog comeback-kid William Owusu Acheampong voor de leeggespeelde Reda Jaadi. Ook de spits toonde zijn grote strijdershart. Een keer nog leek de verdubbeling in de maak, maar Faris Haroun stuurde de voorbereiding van het duo Frédéric Duplus en Geoffry Hairemans in het zijnet. "Een hele match strijden en knokken, maar de goal van Reda Jaadi heeft onze Reds over de streep getrokken!", begroette de clubwebsite het eindsignaal van scheidsrechter Visser na dikke vijf minuten extra-speeltijd.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/08/2017)

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

20 Yannick Thoelen
22 Dylan Bronn
13 Stefan Mitrovic
44 Anderson Esiti
21 Nana Asare
77 Danijel Milicevic
19 Brecht Dejaegere
6 Birger Verstraete
11 Deiver Machado
9 Mamadou Sylla
31 Yuya Kuba
1 Sinan Bolat
23 Frédéric Duplus (K)
21 Dylan Batubinsika
15 Dino Arslanagic
25 Alexander Corryn
38 Faris Haroun
6 Isaac Kone
7 Reda Jaadi
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
58 Obbi Oulare

Wissels

46' 44 Anderson Esiti (uit)/
18 Samuel Kalu Ojim (in)
 
46' 6 Birger Verstraete (uit)/
18 Samuel Kalu Ojim (in)
 
66' 77 Danijel Milicevic (uit)/
7 Kalifa Coulibaly (in)
 
7 Reda Jaadi (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
69'
 

Begin Match
      Geoffry Hairemans 13'
      Joeri Dequevy 29'
      Reda Jaadi 0-1 36'
Ruststand 0-1
      Dino Arslanagic 49'
      Sinan Bolat 55'
87' Samuel Gigot      
90' Dylan Bronn      
      Obbi Oulare 90'
95' Eindstand 0-1 95'
TERUG