Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.
0 0
18.11.2016 Plaats: Eneco Stadion Den Dreef

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere

Lijnrechters:
Cedric Lescallier - Brecht Devriese

Vierde official: Ben Mesotten
Toeschouwers: 5.741

Wedstrijdverslag

Dubieuze rol van referee staat eerste uitzege in de weg

Royal Antwerp Football Club heeft aan Den Dreef de weg omhoog gevonden, de spelers lijken naar elkaar toe gegroeid, nu hoofdtrainer Wim De Decker voor een formatie heeft gekozen waarin creativiteit en aanvallende kwaliteiten de boventoon voeren. Dat is niet alleen terug te vinden in de keuze voor Alexander Corryn als rechtsback, maar vooral ook terug te zien op het middenveld. Daar is Geoffry Hairemans de spelversneller voor de defensie, die in balbezit altijd de ogen op de diepte richt om met een strakke inspeelpass linies over te slaan, terwijl Fabien Camus ook een halve aanvaller is die altijd op zoek is naar de beslissende actie. Om de omschakelingsmomenten van OHL tot een minimum te beperken is ook de nieuwbakken aanwinst Isaac Kone van onschatbare waarde. Hij is voortdurend onderweg, zorgt voor diepgang zonder bal en is bovendien de belangrijkste man als de Great Old de bal verliest.

Tevens is hij de recordhouder van het om ter snelst een gele prent voor zijn neus gehouden worden door een warrig leidende referee Van Becelaere. Na 25 seconden werd de defensieve middenveldynamo geboekt voor een onschuldige tussenkomst op de targetman van de thuisclub. Het past allemaal in de tactische plannen en speelwijze van hoofdcoach Wim De Decker: domineren, de tegenstander de wil opleggen. Tegelijk is het een risicovol strijdplan om met één defensieve middenvelder de tegenstander te bekampen. Want met jongens als Loemba en in een laat stadium van de wedstrijd ook nog Tabekou heeft OHL spelers die perfect tussen de linies kunnen spelen. En wetende dat Geoffry Hairemans en Fabien Camus niet de meest attente spelers zijn wat betreft hun defensieve taken is een gelijkspel met gegroepeerd en zeer georganiseerd voetbal voor de Sinjoren een stap in de goede richting.

Met ook de heropgeviste Tuur Dierckx in het aanvallende compartiment trokken de Bosuilen vrank en vrij in het offensief. Het was vooral William Owusu die dreigend voor de kooi van Gillekens kwam postvatten. In een eerste aanval via de doorgebroken Joeri Dequevy kon de Ghanees onvoldoende kracht zetten op het leder en enkele minuten later viel ook een zwakke kopbal in de grijpgrage handen van de secure thuisdoelman Gillekens. En toen kwam de eerste fase waarin de referee duidelijk in de fout ging wanneer de doorgebroken regisseur Fabien Camus alleen op doel afstormde maar foutief tegen de grond werd gewerkt door centrale verdediger De Medina. Het fluitsignaal bleef echter tot afgrijzen van de weer met meer dan 1 000 volgelingen afgereisde rood-witte armada achterwege. De thuisploeg kon enkel met een schotje van Kindermans dreigen.

Aan de overzijde moet Gillekens plat op een schot van een bedrijvige Tuur Dierckx, en ook Jannes Vansteenkiste probeert het nog eens vanop afstand na een mooie estafette van passes in de vijandelijke linies. Twee goed georganiseerde ploegen houden elkaar in evenwicht aan de rust op een quasi onbespeelbaar veld. Geld voor een spiksplinternieuwe tribune, kleedkamers en perszaal is blijkbaar geen probleem maar een terrein dat de 22 gladiatoren het beste van zichzelf doet geven was blijkbaar een brug te ver.

Na de citroentjes volgden luide aanmoedigingen vanuit het bezoekende blok. De Antwerpfans overstemden de kleine 5 000 thuissupporters zonder enig probleem en de poulains van Wim De Decker trokken zich op aan het vocale spervuur. Fabien Camus en Tuur Dierckx probeerden vanop afstand de thuisgoalie onder vuur te nemen, evenwel zonder succes. Het schot van de Tunesische draaischijf belandde ver over doel, terwijl de inzet van de ex-Bruggeling gemakkelijk gekeerd werd door de Leuvense sluitpost. En dan kwam het tweede moment, dat leidde tot voldoende discussiestof. Vleugelaanvaller Tuur Dierckx draaide voor de zoveelste keer zijn rechtstreekse bewaker Monteyne tureluurs en gaf dan een voorzet die duidelijk de arm van de verdediger toucheerde. Weer een claim voor een penalty maar de referee bleef voor de tweede maal in de partij Oost-Indisch doof.

Beide ploegen bleven wel hun organisatie behouden, maar de Leuvenaars kregen de grootste kans om de score te openen. Infiltrerende middenvelder Houdret kon de wenkende kans vanop 10 m echter niet verzilveren. Een tsunami aan vervangingen leidde dan nog tot een ultiem slotoffensief van de Great Old. Maar ook een derde strafschopclaim na een verwoestend schot van targetman William Owusu bleef zonder gevolg bij scheidsrechter Van Becelaere. De bezoekers konden nog wel 2 hoekschoppen afdwingen aan de kant van de fanatieke aanhang maar Emilio Ferrera had zijn pionnen zo neergezet dat ook de corners geen bevrijdende treffer en zege opleverde. Met 2 op 6 hebben de Sinjoren niet de beste start gemaakt in de tweede periode maar de werkijver en inzet werden zeer gewaardeerd door de fans.

De eerste driepunter in de tweede periode moet er dan maar komen tegen Royale Union Saint Gilloise op het nieuwe zaterdagavondslot van 17u. Just be there (Dit artikel wordt gepubliceerd met schriftelijke toestemming van de auteur)!

(bron: Frank Nicola - 18/11/2016)

Statistieken

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Nick Gillekens
2 Soufiane El Banouhi
24 Nathan De Medina
3 Fazli Kocabas
15 Pieter-Jan Monteyne
14 Thomas Azevedo
6 Kenneth Houdret
30 Yannick Loemba
7 Jonathan Kindermans
12 Jeroen Simaeys (K)
23 Jovan Kostovski
1 Nicaise Kudimbana
25 Alexander Corryn
3 Maxime Biset (K)
4 Steve Colpaert
5 Jannes Vansteenkiste
11 Joeri Dequevy
6 Isaac Kone
20 Geoffry Hairemans
55 Tuur Dierckx
10 Fabien Camus
19 William Owusu Acheampong

Wissels

73' 23 Jovan Kostovski (uit)/
10 Serge Tabekou (in)
 
82' 14 Thomas Azevedo (uit)/
9 Esteban Casagolda (in)
 
11 Joeri Dequevy (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
60'
 
55 Tuur Dierckx (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
74'
 
10 Fabien Camus (uit)/
18 Björn Vleminckx (in)
83'
 

Begin Match
      Isaac Kone 1'
5' Jeroen Simaeys      
28' Pieter-Jan Monteyne      
      Geoffry Hairemans 36'
Ruststand 0-0
      Maxime Biset 81'
      Fabien Camus 82'
93' Eindstand 0-0 93'
TERUG