Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
2 0
09.10.2016 Plaats: Herman V.D. Poortenstadion

Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Michael Geerolf

Vierde official: Anthony Hambrouck
Toeschouwers: 7.330

Wedstrijdverslag

Great Old heeft 62 procent balbezit, Pallieters winnen burenstrijd

Het Herman Vanderpoortenstadion was sinds de doortocht van KSV Roeselare geen onneembare vesting meer. In het aardig volgelopen Lisp zou de Great Old toch maximaal kunnen profiteren van het feit dat ze 2 extra recuperatiedagen hadden. Bovendien moest de thuisploeg door blessures en interlandverplichtingen 4 basiskrachten missen en konden de Sinjoren op volle oorlogssterkte aantreden. Na een 6 op 6 koos oefenmeester Vanderbiest voor dezelfde namen al werd Stallone Limbombe heropgevist om de reservebank mede te bemannen. Nicaise Kudimbana, Fabien Camus en Johanna Omolo verkozen het aantreden in dit prestigieuze treffen boven interlands van DR Congo, Tunesië en Kenia.

Gesterkt door de flow van de twee gewonnen thuisduels, zou de klip in het Vanderpoortenstadion ook wel genomen worden. Het werd een totale off-day. Zo werd de 2-0 nederlaag die R.A.F.C. zondagavond leed op het Lisp uitgelegd door spelers en technische staf. Murphy’s Law, te veel spelers die hun niveau niet haalden en een boven zichzelf uitstijgende Keniaan Masika bij de tegenstander. Allemaal juist, maar toch kwam de nederlaag niet helemaal uit de lucht vallen. De Bosuilen zijn dit seizoen vaak de ploeg die in de hoek liggen waar de klappen vallen en als Van Meir het gevaar van Fabien Camus en Geoffry Hairemans weet te neutraliseren dan laat rood-wit veel van zijn pluimen.

Kapitein Steve Colpaert won de toss en verkoos naar het meegereisde legioen te spelen in de eerste helft. Dat bleek bijna een meesterzet toen een miscommunicatie tussen centrale verdediger Frans en doelman Vanhamel bijna tot een owngoal leidde. De Great Old had in de openingsfase de regie in handen maar ook een pass van Fabien Camus kon door Björn Vleminckx enkel in de grijpgrage handen van Vanhamel worden gekopt. En dan volgde er nog een mooie actie tussen Jannes Vansteenkiste en Joeri Dequevy maar de voorzet van eerstgenoemde kon door targetman Björn Vleminckx niet voldoende afgelegd worden. En dan vond de thuisploeg het welletjes. Nadat Masika eerst nog een reuzekans om zeep hielp na mistasten van Geoffry Hairemans was het even later toch raak. Als een ventje van vijf in een goedgevulde snoepwinkel bewoog de Keniaan Masika zich door de Antwerpse defensie.

Het elftal van Vanderbiest legde onmiskenbaar de rode loper uit voor de Keniaanse marathonman. Nadat Jannes Vansteenkiste een cruciaal kopduel verloor kon Masika voorbij zijn bewaker Steve Colpaert sprinten en een ideale voorzet afleveren op de goedgevolgde De Belder. Maar Maxime Biset kon toch een interventie doen, jammer genoeg joeg hij de bal in eigen doel. De Pallieters op rozen en een aangeslagen Bosuilploeg moest achtervolgen. Dat deed het met verve tot aan het zestienmetergebied van de thuisploeg. Daar stokte het aanvalsspel evenwel en ondanks het gros van het balbezit in Antwerps voordeel bleek het creëren van kansen uiterst moeizaam te verlopen. De laatste 10 minuten voor rusten brachten enige beterschap met kansen voor Joeri Dequevy en een afstandspegel van Johanna Omolo.

Beiden werden adequaat verwerkt door de secure thuisgoalie Vanhamel. Ook een kopbal van de Witte van Puurs ging op slag van rusten over het doel.

Na de koffie kreeg de thuisploeg een enorme kans om de score te verdubbelen. Benson stuurde Kasmi op weg naar doel maar de vinnige middenvelder besloot hoog over. Toen bracht trainer Vanderbiest nieuw bloed in het elftal. Nadat Alexander Corryn aan de rust noodgedwongen Jannes Vansteenkiste kwam vervangen, moesten ook Frédéric Duplus en Johanna Omolo plaats ruimen voor de meer aanvallend ingestelde flankspelers Tuur Dierckx en Stallone Limbombe. Maar de tweede helft werd een afknapper voor de Great Old. De Pallieters dicteerden nu de wet en Zizo kon met een afgeweken vrije trap Nicaise Kudimbana bedreigen. R Antwerp FC kon misschien wel aanspraak maken op een elfmeter toen Vinck in het strafschopgebied een pass van Alexander Corryn met de arm toucheerde. Scheidsrechter Put gaf echter geen krimp.

Een actie van Fabien Camus en Stallone Limbombe leverde bijna opnieuw een owndoelpunt op maar verdediger Frans kon zijn geluk niet op toen hij zijn deviatie over doel zag belanden. De thuisploeg moest weliswaar achteruit plooien en gaf de bezoekers de bal maar prikte op geregelde tijdstippen tegen. Zo kon het gebeuren dat linksachter Alexander Corryn tegen de kwieke aanvaller De Belder een duel moest uitvechten in het strafschopgebied en de pocketspits met unfaire middelen tackelde. Strafschop en kwelgeest De Belder achter de bal. Hij stuurde Nicaise Kudimbana naar de verkeerde hoek en de verdubbeling van de score was een feit. In de slotfase kon een counterende thuisploeg de zege nog wat extra glans geven, maar Benson faalde oog in oog met Nicaise Kudimbana.

Zo verloren de Sinjoren aansluiting met de absolute top van de Proximus League maar het hoge percentage balbezit tegen de rasvoetballers van K. Lierse S.K. zal de pijn toch iets verzachten. Ook de cornerverhouding (1-6) sprak duidelijk in Antwerps voordeel. Maar net als in de heenwedstrijd werd R Antwerp FC genekt door een owngoal van Maxime Biset en een elfmeter omgezet door reekstopschutter Dylan De Belder. Een doelpunt gescoord na 13 minuten en eentje op 13 minuten voor het eindsignaal. Het nummer 13 zal nooit een prettige connotatie met het Antwerppubliek oproepen. Dus laten we maar snel doorgaan naar de volgende zondagwedstrijd op de Bosuil tegen OHL. Dan gaan onze jongens voor een derde opeenvolgende thuiszege. Just be there!
(bron: www.rafc.be - 10/10/2016)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

31 Mike Van Hamel
2 Jonas Vinck
4 Frederic Frans
13 Ludovic Buyssens (K)
14 Issahaku Yakubu
40 Ahmed Sayed
18 Thomas Wils
12 Faysel Kasmi
7 Ayub Masika
11 Benson Manuel
9 Dylan De Belder
1 Nicaise Kudimbana
27 Frédéric Duplus
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Jordan Remacle
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
10 Fabien Camus
18 Björn Vleminckx

Wissels

64' 12 Faysel Kasmi (uit)/
17 Koen Weuts (in)
 
79' 7 Ayub Masika (uit)/
10 Anass Tahiri (in)
 
88' 9 Dylan De Belder (uit)/
77 Mohamed Elgabas (in)
 
5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
25 Alexander Corryn (in)
46'
 
27 Frédéric Duplus (uit)/
55 Tuur Dierckx (in)
54'
 
15 Johanna Omolo (uit)/
9 Stallone Limbombe (in)
64'
 

Begin Match
12' Maxime Biset (own-goal) 1-0      
27' Dylan De Belder      
      Maxime Biset 29'
Ruststand 1-0
      Alexander Corryn 65'
77' Dylan De Belder 2-0      
93' Eindstand 2-0 93'
TERUG