Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.
0 5
29.06.2016 Plaats: Bethaniëlei

Scheidsrechter: Dylan Verschaeren

Lijnrechters:
Gerd Eelen - Jimmy Rubbens

Wedstrijdverslag

Na de rust breekt de hel los boven de Bethaniëlei

Opnieuw niet de allergrootste mobilisatie voor deze tweede oefenwedstrijd van de nieuwe campagne. Gelukkig trok er pas na de rust een regenstormpje over de Bethaniëlei. De rood-witten vonden daarin blijkbaar een bondgenoot bij de belegering van het groen-rode doel. Was de stand bij de rust 0-1 dank zij een bijzonder fraai kopbaldoelpunt van Geoffry Hairemans, na de kampwissel trok de rood-witte drang naar voren aan. Wind in de rug en een paar geslaagde wissels?

Ook dit keer koos Fred Vanderbiest voor een make-over van zijn effectief. Enkel jonkies Landry Kikota Kikorntuli en Mickaël Malsa samen met de ervaren Nicaise Kudimbana maakten de volledige speeltijd vol. Antwerpcoach Vanderbiest oogde niet bijzonder tevreden na afloop van de eerste speelhelft: de balcirculatie was niet snel, de passing onvoldoende zuiver, de afwerking niet echt precies en dus hield KFC Antonia de score laag. De thuisploeg stuurde zeker in die eerste periode heel wat spelers met Antwerpverleden tussen de lijnen. Barry Budts en Tom Eysackers voorstellen hoeft nauwelijks, terwijl Nick Van Den Bulck en spits Wouter Keyzer nog bezig zijn naam te maken. Ervaring en jeugdig enthousiasme bij de thuisploeg, maar die volstonden niet meer na de kampwissel. Sneltrein Stallone Limbombe afhouden lukte zelden volgens de regels van de edele voetbalsport. Zo draaide Cédric Faure zomaar een vrijschop rechtstreeks binnen.

Daarmee was de doelpuntenhonger van de ervaren spits allerminst gestild. Jo Nymo Matland stuurde de tweede paal aan en Cédric Faure kopte enkele minuten later overhoeks binnen. Zo stonden er plots toch al vier treffers op het scorebord te blinken. Ook het tweede rood-witte doelpunt was er immers eentje met het hoofd: Jo Nymo Matland pakte uit met een assist op maat. William Owusu Acheampong sprong hoger dan wie ook en knikte fraai binnen. Jonkie Landry Kikota Kikorntuli voegde er een klein kwartier voor tijd nog een vijfde roos aan toe. Aan de overkant deed Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana weinig meer dan toekijken. Ook na de pauze bleef de rood-witte afweer goed gesloten, al was Wouter Keyzer er na een zeldzaam verdedigend foutje al in de eerste periode heel dicht bij de eerredder. Geruchten willen dat een ervaren ex-eersteklasser de pen in de hand heeft om een contract in Deurne-Noord te omschrijven...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/06/2016)

Statistieken

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Michael Janssens
8 Jan Van Der Voort
13 Manuel Bogaerts
22 Barry Budts
16 Nick Van Oers
4 Michaël Dierckx (K)
14 Nick Van Den Bulck
24 Tom Eysackers
86 Jelle Van Weert
21 Jasper Embrechts
9 Wouter Keyzer
1 Nicaise Kudimbana
16 Jordy Verstraeten
6 Baptiste Schmisser
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
37 Landry Kikota Kikorntuli
20 Geoffry Hairemans
26 Younes Teghmas
30 Mickaël Malsa
11 Joeri Dequevy
24 Mathieu Cornet

Wissels

6 Baptiste Schmisser (uit)/
3 Maxime Biset (K) (in)
46'
 
4 Steve Colpaert (uit)/
34 Brent Peers (in)
46'
 
5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
29 Jo Nymo Matland (in)
46'
 
16 Jordy Verstraeten (uit)/
8 Joren Dom (in)
46'
 
11 Joeri Dequevy (uit)/
19 William Owusu Acheampong (in)
46'
 
24 Mathieu Cornet (uit)/
9 Cédric Fauré (in)
46'
 
20 Geoffry Hairemans (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
46'
 
26 Younes Teghmas (uit)/
17 Mamoutou N'Diaye (in)
46'
 

Begin Match
      Younes Teghmas 28'
      Geoffry Hairemans 0-1 29'
Ruststand 0-1
      William Owusu Acheampong 0-2 48'
50' Manuel Bogaerts      
      Cédric Fauré 0-3 51'
      Cédric Fauré 0-4 74'
      Landry Kikota Kikorntuli 0-5 77'
90' Eindstand 0-5 90'
TERUG