0 0
08.01.2016 Plaats: Pinatar Arena - Avenida del Mojón

Scheidsrechter: José Alcaraz Fructuoso (Spa.)

R Antwerp FC speelt ook gelijk in tweede oefenmatch

Net als tegen Sint-Truiden vorige woensdag eindigde ook de oefenwedstrijd tegen KSC Lokeren OV op 0-0. Voor de tweede keer op rij was de Great Old ook ten minste de evenknie van de eersteklasser. David Gevaert speelde opnieuw twee helften met een andere ploeg. Op Nicaise Kudimbana na wisselde hij bij de rust het hele elftal zodat bijna iedereen op deze stage negentig minuten in de benen heeft. Dit keer kwamen Djaïd Kasri, Jordy Huysmans en de uit blessure terugkerende Mehdi Tarfi en Fran Brodic niet in actie. Ook Jo Nymo Matland bleef negentig minuten langs de kant. In zijn plaats mocht Andy Van Hoof een helft opdraven als rechtsachter. Het 19-jarig jeugdproduct viel in positieve zin op. Na afloop werd hij bedolven onder de felicitaties van zijn ploegmaats en CEO Patrick Decuyper.

Ondanks het doelpuntloos gelijkspel was de wedstrijd voor rust best aangenaam om volgen. Al in de eerste twee minuten kreeg elke ploeg een mogelijkheid. KSC Lokeren OV via Patosi, R Antwerp FC met Stallone Limbombe. In minuut zes was er al een goede Nicaise Kudimbana nodig om een schot van Bolbat uit de bovenhoek te zweven. Aan de overkant kon Stallone Limbombe een goede doorsteekpass van Geoffry Hairemans niet afronden. Enoh kopte voor KSC Lokeren OV naast. Opnieuw Stallone Limbombe zag zijn schot van afstand naast rollen.

Hechtingen in wenkbrauw
In het laatste kwartier van de eerste helft kregen beide ploegen nog een reuzekans om op voorsprong te komen. Miric stormde alleen op Nicaise Kudimbana af, de Antwerpdoelman was niet te kloppen. Bij die actie bezeerde de Congolees zich, maar hij kon wel de wedstrijd uitspelen. Op slag van rust was het dan aan Cédric Fauré, intussen met drie hechtingen in zijn wenkbrauw na een botsing eerder in de match, maar de kersverse spits miste oog in oog met Verhulst. Na rust zakte de amusementswaarde in de wedstrijd. KSC Lokeren OV wisselde constant waardoor het spel vaak stil lag. Er waren nog amper kansen. Nicaise Kudimbana moest nog ingrijpen op schotjes van Enoh en Ansah. Mathieu Cornet kreeg zijn kans. Op aangeven van Andy Van Hoof besloot hij alleen voor Verhulst te zwak op de doelman.

19 Cédric Fauré

60' 25 Branislav Ninaj (uit)/
15 Sverrir Ingasson (in)

60' 7 Killian Overmeire (uit)/
20 Joher Khadin Rassoul (in)

68' 10 Ayanda Patosi (uit)/
18 Besart Abdurahimi (in)

73' 50 Sergey Bolbat (uit)/
34 Filip Starzynski (in)

73' 29 Lewis Enoh (uit)/
11 Mohammad Ghadir (in)

74' 17 Cyriel Dessers (uit)/
23 Eugene Ansah (in)

76' 21 Marko Miric (uit)/
26 Tjorven Mellens (in)

15 Johanna Omolo (uit)/
9 William Owusu Acheampong (in)
46'

8 Joren Dom (uit)/
22 Andy Van Hoof (in)
46'

31 Baptiste Schmisser (uit)/
3 Maxime Biset (in)
46'

18 Pietro Perdichizzi (uit)/
4 Steve Colpaert (K) (in)
46'

27 Romain Davigny (uit)/
2 Dimitri Daeseleire (in)
46'

11 Joeri Dequevy (uit)/
10 Mickaël Malsa (in)
46'

6 Wim De Decker (uit)/
30 Mamoutou N'Diaye (in)
46'

19 Cédric Fauré (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
46'

20 Geoffry Hairemans (uit)/
7 Grégory Dufer (in)
46'

14 Stallone Limbombe (uit)/
23 Nico Binst (in)
46'

90' Eindstand 0-0 90'