Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.
2 1
24.04.2016 Plaats: Stade Joseph Mariën

Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters:
Christophe Baillieul - Nick Senecaut
Toeschouwers: 4.800

Wedstrijdverslag

Titeldromen krijgen lelijke knauw in het Joseph Mariënstadion

Vanwege de werkomstandigheden in het Joseph Mariënstadion hebben we geen uitgebreid wedstrijdverslag kunnen verzorgen. We voegen na publicatie in Antwerp Clubblad ons verkorte wedstrijdverslag toe.

Pubicatie van wedstrijdverslagen uit de reguliere pers is voor ons voortaan onhaalbaar, met onze excuses. De rechtenhouders rekenen daarvoor te hoge kosten aan.

Eigen bericht - De kalendermaker heeft voor een moeilijke eindspurt gezorgd voor de Great Old. Na het bezoek aan Schiervelde, stonden met K Lierse SK, Cercle Brugge KSV, R Union SG en KAS Eupen nog vier andere ambitieuze clubs uit de linkerkolom op de kalender, met tussendoor nog KMSK Deinze en KVV Coxyde, tegen wie absoluut gewonnen moest worden. Ook die twee partijen waren dus niet te onderschatten. De uitverkoop van de Bosuil voor de slotpartij in amper enkele uren gerealiseerd, duurde het voor R Union SG een stuk langer om een stadion te vinden om de grote massa Antwerpfans te ontvangen. De lokale overheden wilden van de aanhang van de oudste club van 't land niet weten. Na een niet versagende zoektocht vanwege de Brusselse traditieclub landde de wedstrijd uiteindelijk toch opnieuw in het Joseph Mariënstadion, allicht het enige stadion (ter wereld?) waar de historische gradins achter het doel dienst doen als natuurgebied.

Het volle contingent tickets voor het bezoekersvak was desondanks in geen tijd aan man, vrouw en kind gebracht. Het moet zijn dat de Antwerpfans niet wisten dat ze nog voor aanvang van de partij gestriemd zouden worden door een hagelstorm die het terrein niet onbespeelbaar, maar het voetballen toch bijzonder moeilijk maakte. De thuisploeg paste zich het best aan en slaagde er net na de kampwissel in te scoren op een fout in de rood-witte afweer. Tot overmaat van ramp, luidde Kitembala tien minuten later de doodsklok over de rood-witte kansen met een wat bevreemdend doelpunt. Mathieu Cornet kwam heel dicht bij de aansluitingstreffer, maar die eer viel uiteindelijk nog ex-Unionist Cédric Faure te beurt. De nederlaag vermijden kon de Great Old niet meer. Dan al was duidelijk dat KAS Eupen, hoewel de wedstrijd tegen ASV Geel met een half uur vertraging was gestart, naar de koppositie van de Proximus League lonkte.

Het is nog niet beslist, maar struikelen in zicht van de meet? Dat zou toch niet mogen gebeuren!

(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online i.s.m. Antwerp Clubblad - 24/04/2016)

Statistieken

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.

Elftallen

19 Anthony Sadin (K)
7 Tracy Mpati
21 Gertjan Martens
44 Fazli Kocabas
11 Geoffry Cabeke
5 Grégoire Neels
23 Jordan Massengo
10 Augusto Alves Da Silva
32 Nicolas Rasjel
14 Lou Wallaert
99 Lynel Kitembala
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
29 Jo Nymo Matland
11 Joeri Dequevy
30 Mamoutou N'Diaye
15 Johanna Omolo
14 Stallone Limbombe
20 Geoffry Hairemans
24 Mathieu Cornet

Wissels

46' 32 Nicolas Rasjel (uit)/
20 Yanick Aguemon (in)
 
11 Joeri Dequevy (uit)/
19 Cédric Fauré (in)
59'
 
20 Geoffry Hairemans (uit)/
9 Jens Naessens (in)
59'
 
30 Mamoutou N'Diaye (uit)/
7 Grégory Dufer (in)
74'
 

Begin Match
      Mamoutou N'Diaye 10'
16' Lou Wallaert      
36' Grégoire Neels      
Ruststand 0-0
46' Augusto Alves Da Silva 1-0      
56' Lynel Kitembala 2-0      
56' Lynel Kitembala      
      Joren Dom 82'
      Mathieu Cornet 2-1 89'
93' Eindstand 2-1 93'
TERUG