Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
0 3
15.10.1994 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Robert Jeurissen

Lijnrechters:
Pierre Mannaerts - Alain Gerard
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Oude Snelders ment jonge veulens

Deurne - Een wedstrijd met twee gezichten, eentje per helft. Voor de rust waren de rood-witten baas, erna was het genoegen aan geel-zwarte kant. R Antwerp FC zette het meesterschap niet om in doelpunten, K Lierse SK wel. Het overwicht van de thuisploeg was matig, dat van de bezoekers nadien overdonderend. Onder aanvoerderschap van oude Eddy Snelders, de spelbepalende libero die nog scoorde ook, werden de Bosuilen dermate vleugellam gemaakt dat we een collega naast ons hoorden zeggen: "Het is net alsof R Antwerp FC weer tegen Newcastle speelt."

Een mooier compliment konden we voor de menner en zijn jonge veulens niet bedenken. De Antwerpsupporters(?) verwelkomden hun trainer met twee grote spandoeken: "Haesaert buiten" en "Hopeloze Haesaert". Het is nu wachten op de volgende beschilderde vod met de naam van de overnemer. "Welkom Fi Vanhoof?". De kleine die zijn voorbije trainersleven bij KV Mechelen sleet, zat al voor de derde keer in de Antwerptribune, van waaruit hij net nog geen aanwijzingen gaf. Eric Gerets, de succesvolle leider van Lierse, deed dat wel. Hij nestelde zich van bij de aanvang achter het traliewerk wegens schorsing.

Hulptrainer Braeckmans zat op de bank, klaar om onder andere de debuterende doelman Jan Moons wat bemoedigende woorden toe te schreeuwen. Cisse Severeyns zette zijn bewaker Goossen een paar keer voor schut. Moons hield de Lisperse hemel klaar. Rudi Smidts had geen enkele moeite met Pauwels en kon herhaaldelijk mee ten aanval trekken. Smidtske stond een paar keer aan het kanon. Geert Emmerechts, nog een verdediger, liet zich ook in positieve zin opmerken. Het grootste weerwerk kwam van Eddy Snelders, die zijn verdediging bijstuurde en zelf menige tegenaanval op gang bracht.

Snelders zette ook de vuisten van Yves Van Der Straeten warm. Rond het halfuur bediende Francis Severeyns eerst Itzhacq Zohar die hard naast knikkerde en daarna Monteiro Rubenilson die een schitterende Moons op zijn weg vond. R Antwerp FC bleef proberen, maar de lamentabele verrichting van Kurt Van Gompel en van IsraŽls grote trots Itzhacq Zohar remde de zaak gevoelig af. Na de pauze zou Kurt Van Gompel niet meer opkomen wegens onvoldoende fit. Itzhacq Zohar verdween volledig in het niet. Niet zo verwonderlijk dus dat het openingsdoelpunt toch door K Lierse SK werd gemaakt.

Snoeckx zag op links sluwe Snelders staan. Een mooi steekpasje en een nog mooiere kromming van de libero voorbij Van Der Straeten, paal en binnen.

Zimmertoren
Na de rust sloeg alleen de klok van de Zimmertoren nog. R.A.F.C. werd weggedrumd. Francis Severeyns en Krist Porte kregen nog een huizenhoge scoringskans, het waren de Lierenaren die met veel lef, inzet en klasse de hoofdrol opeisten. Bovendien doet een keeper ook mee. Moons wenste dat duidelijk te onderstrepen. Snelders bleef de beste man op het veld en er doken nog meer uitblinkers op. Van Kerckhoven op links en spits Peeters, die voordien al hard werkte en zijn verdedigers geregeld een steuntje gaf, kon zich nu aanvallend volledig uitleven. Vergeten we ook Bovri niet. Hij was de rechtstreekse tegenstander van de als halve wonderknaap aangekondigde Itzhacq Zohar en dat zegt voldoende.

Dirk Lehmann geraakte ook al in een hogere versnelling. Dat allemaal samen, deed R.A.F.C. - zonder middenveld, tenzij wij ernaast hebben gekeken - veel pijn. De spionkop van de lokalen viel niet meer te stuiten. Tussen het scanderen van de namen van hun idolen Snelders, Peeters en Gerets trok de geelzwarte clan ook nog wat tijd uit om "Haesaert buiten!" te laten weergalmen. Ze hadden het aan de overzijde van het veld maar af te lezen natuurlijk. De wedstrijd leverde nog heel wat spectaculaire momenten op. Een misser van koperen Pauwels, krachtige kopbal van Lehmann, een parade van Moons op poging van Monteiro Rubenilson.

Een vrijschop van Itzhacq Zohar over Schotenvaart, handspel en rood voor George Kulcsar. Even voor tijd, de geruststeller voor K Lierse SK. Pauwels moest de bal naar de vrijstaande Snoeckx geven maar verkoos zelf af te drukken. Yves Van Der Straeten kon nog redden, maar was Peeters goed gevolgd. De gele kaart die Jeurissen na de daaropvolgende viering Peeters aansmeerde, was het belachelijkste moment van de avond. In de slotminuut kreeg Snoeckx zijn doelpunt op gemeten voorzet van Snelders (Roger Vlemings - GvA - 17/10/1994).

Retrospectieve door Peter

Voor het eerst sinds lang kwamen de Pallietersde volle buit halen op de Bosuil. Die nederlaag heeft de Great Old vooral aan zichzelf te wijten.

De ploeg miste tijdens de eerste helft immers een hele resem kansen. R Antwerp FC speelde een sterk eerste halfuur met mogelijkheden te over om twee, zelfs drie keer te scoren. Cisse Severeyns, Krist Porte en Monteiro Rubenilson faalden of vonden Moons op hun weg. De eerste bezoekende counter was daarentegen meteen prijs. Snoeckx loodste Snelders keurig doorheen de buitenspelval en hij maakte de klus af, 0-1 na 37 minuten.

Ook in de tweede periode kreeg R.A.F.C. aanvankelijk mogelijkheden te over om de stand in evenwicht te brengen. Cisse Severeyns wilde het echter te mooi doen. Rubenilson Monteiro kopte vanop amper vijf meter nog in de armen van Moons. K Lierse SK liep daarna via Peeters en Snoeckx verder uit tot 0-3, maar een verdiende winnaar waren de bezoekers niet. De eindscore kwam er dank zij de geelzwarte efficiŽntie bij de afwerking. Wie zijn kansen niet benut, zal niet vaak winnen, een waarheid als een koe (Antwerp Clubblad-08 - 10/12/1994).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 17/10/1994)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

1 Yves Van Der Straeten
4 George Kulcsar
3 Nico Broeckaert
6 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
7 Wim Kiekens
8 Krist Porte
10 Itzhaq Zohar
2 Rubenilson Monteiro Ferreira
9 Cisse Severeyns
11 Kurt Vangompel
1 Jan Moons
2 David Brocken
3 Ives Serneels
5 Steven Goossen
4 Pascal Bovri
6 Raf Pauwels
7 Karel Snoeckx
8 Eddy Snelders (K)
11 Nico Van Kerkhoven
9 Bob Peeters
10 Dirk Lehmann

Wissels

46' 11 Kurt Vangompel (uit)/
14 Garry De Graef (in)
 
8 Eddy Snelders (uit)/
15 Marc Fierens (in)
81'
 
10 Dirk Lehmann (uit)/
14 Stefan De Smet (in)
88'
 

Begin Match
      Ives Serneels 18'
      Eddy Snelders 0-1 37'
      Dirk Lehmann 44'
Ruststand 0-1
      Bob Peeters 0-2 80'
      Bob Peeters 81'
82' George Kulcsar      
      Karel Snoeckx 0-3 87'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG