Rien Vanyzere - Tom Vanpoucke
Toeschouwers: 4.150

Terechte en deugddoende winst op Schiervelde
R Antwerp FC had er niet de rustigste week van het jaar opzitten. Jens Naessens en Mamoutou N’Diaye konden niet alle trainingen meedoen, omwille van lichte hinder. Gelukkig was er de steuntraining van onze fans, die zaterdag massaal afzakten om de Reds een hart onder de riem te steken. Zo zie je maar: We Are ONE!

Coach Gevaert koos voor het systeem dat voor de winterstop KAS Eupen en Patro Eisden elks vier doelpunten aansmeerde. Geen typische nummer negen dus, wel Joeri Dequevy vooraan, met Stallone Limbombe, Grégory Dufer en Geoffry Hairemans errond. Johanna Omolo en Mamoutou N’Diaye sloten de gelederen op het middenveld. Achterin ook een kleine verrassing: Joren Dom en Dimitri Daeseleire wisselden van kant. Bij KSV Roeselare selecteerde coach Van der Elst ook een aanvallend elftal. Martin Suarez, Brouwers én Seoudi moesten de beste verdediging van de Proximus League proberen te verschalken. Ook in de zwart-witte defensie stond heel wat ervaring. Geen eenvoudige opdracht voor de Reds, kortom. De rood-witten vonden elkaar in de eerste helft uitstekend. De combinaties werden op het droge veld over de grond gevoerd, wat KSV Roeselare geregeld voor problemen zette. Een gerateerd schot van Grégory Dufer, een voorlangse poging van Johanna Omolo en een stevige voorzet van Joeri Dequevy, dat viel allemaal in de eerste zeven minuten te noteren.

Ook daarna moest doelman Malherbe geregeld preventief ingrijpen op een scherpe cross. Het zou duren tot minuut 24 tot de thuisploeg voor het eerst tot bij Kudimbana was geraakt. Zijn volley hobbelde voorlangs. Ook de kopbal van Brouwers na een counter kon Kudi niet verrassen. Kort voor het einde van de eerste helft kon Dom een tegenaanval van Roeselare nog in hoekschop werken. Intussen was Antwerp wel nog regelmatig gevaarlijk geweest. Limbombé legde de bal na een heel knappe actie voor doel, waar Dequevy en Dufer de bal nét niet over de doellijn kregen. Zenuwslopend om te zien hoe er telkens een Roeselaarse voet tussenzat, maar de Great Old gaf de moed niet op. De opgerukte Biset smeerde zijn tegenstander zowaar een panna aan, en leverde daarna nog een prima voorzet. af. Uiteindelijk werd het schot van N’Diaye afgeweerd. Malherbe moest nog ingrijpen op een cross van Stallone Limbombe, en kort voor de rust zag Dequevy nog een pegel afwijken in hoekschop.

Beide teams moesten met 0-0 de kleedkamers induiken, wat vooral vervelend was voor R Antwerp FC. Onze club mocht wel degelijk aanspraak maken op een voorsprong. Ook in de tweede helft was het voornamelijk Stamnummer 1 dat kwam opzetten. Eerst moest Raes nog een voorzet van Joren Dom in hoekschop weren, maar heel kort daarna was het wel prijs! Stallone Limbombe kreeg de bal van Geoffry Hairemans en gooide de bal richting doel, waar Malherbe zich volledig mispakte: 0-1! Terwijl de 1351 Antwerpfans in het uitvak los gingen, zagen we hoe KSV Roeselare meer en meer vat kreeg op het spel. Enkele gevaarlijke vrije trappen en hoekschoppen waren het gevolg. Zo kopte Lépicier een hoekschop over de lat. Verdedigers Steve Colpaert en Maxime Biset speelden allebei een indrukwekkende partij. Vooral 'Maximus' was een doorn in het oog voor de Roeselaarse aanvallers. Zo erg dat hij zelfs zwaar aangepakt moest worden door Seoudi, die al met geel genoteerd stond.

Maxime Biset voor verzorging naar de kant, maar enkele minuten later kon hij weer ten strijde. Thuisdoelman Malherbe had hoe dan ook meer werk dan Nicaise Kudimbana. Joeri Dequevy werd diepgestuurd en haalde heerlijk uit met een volley, Malherbe vermeed met een wereldsave de 0-2. Joren Dom kwam inlopen op een hoekschop, maar zag zijn poging afgeweerd worden. Aan de overzijde waren er Borry, Kis en Damman die elks iets probeerden, maar nooit deed dat Nicaise Kudimbana zweten. Maxime Biset had een goaltje verdiend na zijn prima wedstrijd, maar Malherbe pakte diens kopbal. Ook op de knal van Joeri Dequevy had de goalie een antwoord. De poging van Stallone Limbombe na een solo-actie ging naast. Net voor affluiten mocht de ingevallen Micka Malsa uithalen: weer had Malherbe een wereldsave in petto. Hij zette zijn flatertje op die manier wel recht, maar daar zullen de plaatselijke fans misschien anders over denken…

De eindstand was namelijk duidelijk: 0-1 voor onze Reds! Een terechte overwinning gezien het kansenverloop en gelet op het feit dat R Antwerp FC slechts 20 minuten de grip had verloren. De rest van de partij was de Great Old in controle en mocht het teleurgesteld zijn dat de score niet verder was opgelopen. Met de deugddoende zege loopt R Antwerp FC weer een beetje uit op de concurrenten. Hoe dan ook blijft alles kort op elkaar zitten bovenaan. Het worden nog zes finales voor de Reds, te beginnen met de thuismatch tegen KMSK Deinze op 19 maart! Hopelijk zijn jullie opnieuw allemaal paraat om de spelers te steunen! #COYR

11 Joeri Dequevy

64' 15 Niels Coussement (uit)/
19 Emile Samyn (in)

74' 9 Christophe Martin Suarez (uit)/
Yohan Brouckaert (in)

82' 15 Tom Raes (uit)/
20 Rik Impens (in)

7 Grégory Dufer (uit)/
15 Mickaël Malsa (in)
82'

11 Joeri Dequevy (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
87'

15' Christophe Martin Suarez
      Stallone Limbombe 28'
39' Kevin Kis
      Stallone Limbombe 0-1 48'
54' Mikaël Seoudi
      Geoffry Hairemans 62'
      Maxime Biset 63'
94' Eindstand 0-1 94'