Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

A.F.C. Tubize R. Antwerp F.C.
2 1
07.02.2016 Plaats: Stade Leburton

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Rien Vanyzere - Thibaud Nijssen
Toeschouwers: 4.280

Wedstrijdverslag

R.A.F.C. kijkt over de schouder na eerste verlies in bijna drie maanden

Eigen bericht - Met bijna twaalfhonderd waren ze verenigd achter de vlaggen van R Antwerp FC, de combiregeling ten spijt. Toch waren de bezoekende supporters dit keer niet in de meerderheid op Leburton, thuishaven van AFC Tubize. Ondanks het wat sputterende winteroffensief en dito puntengewin van de Sang et Or van Waals-Brabant, wreef de penningmeester in de handen. Ruim 4.200 voetballiefhebbers waren komen opdagen om het duel in de top van de rangschikking van de Proxmus League mee te beleven. Ruim aandacht in de pers voor de afwezigen bij de thuisploeg Ba en Diallo. Beide belhamels belandden op het stafbankje na hun verloren inhaalmidweekwedstrijd. Ook de Great Old was niet au grand complet. Stallone Limbombe, geveld door een spierblessure tijdens de partij tegen KSK Heist, stond zijn plaats af aan... Johanna Omolo. Geoffry Hairemans kwam zo op buitenkantje links te staan en had met Andrei Da Silva Camargo een stevige knaap tegenover zich. Onverschrokken, zoals de gelekaartenbalans van de thuisploeg ruimschoots illustreert, trad de reekstweede de leider tegemoet.

Antwerpcoach David Gevaert deed na diens gele strafdag opnieuw beroep op Cédric Faure als diepe spits en had een slag op het middenveld voorbereid. AFC Tubize mocht dan de aftrap hebben, de eerste hoekschop viel de bezoekers met de zon in de rug ten deel. Het werd meteen een eerste keer heet in de geel-rode zestien, maar per slot van rekening werd Maxime Biset zo rond het strafschoppunt klemgelopen door drie verdedigers. Geoffry Hairemans mocht bijna onmiddellijk een tweede corner in de box droppen, maar nu had doelman Beunardeau zelf de oplossing in handen. Liard dreigde van ver, Antwerpdoelman Nicaise Kudimbana wist er raad mee. AFCT liep ondertussen ook al een eerste keer de buitenspelval in. Liard pakte flink door op Mamoutou, maar kwam er met de banbliksems van scheidsrechter Verboomen vanaf. Even later maaide rechtsachter Camargo en kwam prompt in het opschrijfboekje terecht. Een lot dat slachtoffer Geoffry Hairemans even later ook overkwam. AFCT probeerde langs de rechterflank lange man Keita weg te sturen, maar dat lukte door het werk van Dimitri Daeseleire maar heel gedeeltelijk.

Halverwege die eerste periode schoot Laurent danig uit de slof. Het schot scheerde bovenkant balk. Opwinding als Camargo met twee gestrekte benen inging op Steve Colpaert, gelukkig zonder erg voor de centrale verdediger, ook al waren Nico Binst en Jens Naessens dan al aan het warmlopen. Was het balbezit tussen de lijnen verdeeld, de Antwerpaanhang overstemde met zingend gemak de lokale aanhang. De rood-witten hadden ondertussen wel de nodige last met de felle aanpak van de thuisploeg op het modderige terrein. Even na het half uur greep Antwerpcoach een eerste keer in. Geoffry Hairemans werd teruggeroepen. Jens Naessens begon zo aan zijn avontuur in het shirt van de oudste club van 't land. De nieuweling verplicht nog voor rusten doelman Bernaudeau tot een forse spurt. Dimitri Daeseleire moet nog incasseren van directe opponent Keita, terwijl Liard met een vrijschop op de muur nog een voor laatste wapenfeit van de eerste periode zorgde.

Geen doelpunten, toch liet Antwerpcoach David Gevaert enkel Baptiste Schmisser zich tijdens de onderbreking verder warmlopen. De bezoekers kwamen fel terug en zetten de rood-gele defensie onder druk. Mamoutou N'Diaye werd in eerste instantie afgeblokt. Camargo beroerde van de weeromstuit de bal met de hand. Joeri Dequevy plaatste de elfmeter in de linkeronderhoek en wordt meteen de beste rood-witte schutter. AFCT trok meteen in de achtervolging. Het leverde en een hoekschop en even later ook nog een virjschop op. Liard stuurde de verkeerde kant van de paal aan. Nog voor het einde van het vierde kwartier was Camargo al aan zijn derde hoekschop toe, maar belangrijker nog de voorsprongwas dan al van het bord gehaald. Shengelia liep zich de longen uit het lijf, Laurent zorgde voor de afwerking in de korte hoek. Aan de overkant vond Grégory Dufer schuinlinks van het geel-rode doel Jens Naessens in kansrijke positie. De nieuweling knalde op de dwarsbalk. Bernaudeau bracht de vuisten in stelling op een hoekschop van Grégory Dufer. AFCT ontsnapte dus opnieuw aan achterstand, maar had wel lont geroken.

Het trok verwoed de aanval in. Keita dreigde ten koste van een blessure. Hij werd vervangen door Lefaix. De invaller stak eerst een handje toe in de afweer, alvorens mee richting Nicaise Kudimbana te trekken. Maxime Biset moest de voorzet ten koste van een hoekschop wegkoppen. De indraaier van Liard vond aan de eerste paal de meeopgerukte Fabre die staalhard met het hoofd uithaalde. De achtervolger stond meteen op voorsprong en zou die, ondanks de inbreng van Baptiste Schmisser en Mathieu Cornet, niet meer uit handen geven. Hoerastemming in het lokale kamp, dat spreekt vanzelf. De twee rood-witte debutanten zullen zich die eerste wedstrijd in het wit-rode shirt toch anders hebben voorgesteld. Hoerastemming in het lokale kamp, dat spreekt vanzelf.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/02/2016)

Statistieken

A.F.C. Tubize R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Quentin Beunardeau
32 Andrei Da Silva Camargo
8 Clément Fabre
2 Quentin Laurent (K)
22 Mederic Deher
6 Philippe Liard
20 Yohan Bocognano
11 Megan Laurent
88 Levan Shengelia
10 Mehdi Fennouche
91 Sega Keita
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire
11 Joeri Dequevy
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
7 Grégory Dufer
19 Cédric Fauré

Wissels

67' 91 Sega Keita (uit)/
28 Kevin Lefaix (in)
 
85' 1 Quentin Beunardeau (uit)/
26 Adrien Saussez (in)
 
90' 10 Mehdi Fennouche (uit)/
7 Shean Garlito Y Romo (in)
 
20 Geoffry Hairemans (uit)/
9 Jens Naessens (in)
32'
 
15 Johanna Omolo (uit)/
24 Mathieu Cornet (in)
73'
 
31 Baptiste Schmisser (uit)/
31 Baptiste Schmisser (in)
78'
 

Begin Match
15' Megan Laurent      
      Geoffry Hairemans 18'
Ruststand 0-0
      Joeri Dequevy (penalty) 0-1 48'
53' Megan Laurent 1-1      
61' Clément Fabre      
73' Clément Fabre 2-1      
      Joeri Dequevy 79'
90' Levan Shengelia      
94' Eindstand 2-1 94'
TERUG