Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Heist
2 0
30.01.2016 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Erwin Blank

Lijnrechters:
Erwin Koopman - Christian Dobre
Toeschouwers: 11.982

Wedstrijdverslag

Werkloze Kudi laat de beslissing aan Joeri
Eigen bericht - Ook zonder geelgeschorste Cédric Faure, die in het Hoofdstedelijk Gewest zijn eersteling in rood-witte shirt tegen de touwen werkte, had coach David Gevaert keuze te over om KSK Heist met kans op succes tegemoet te treden. De periode dat de troepen van Cis Bosschaerts de Bosuil steevast het zwijgen konden opleggen, lijkt nog slecht een vage herinnering bij elk van de bijna 11.900 aanwezige rood-witte fans. Zelfs met de mooie onderlinge statistieken binnen handbereik en de stevige uitzege van een week eerder tegen WS Bruxelles, predikte de Bosuilcoach voor realisme. Hij koos net als tijdens de thuiswedstrijd tegen ASV Geel uiteindelijk voor Mathieu Cornet om de vacante stek diep in de spits in te vullen. Vertrouwde namen bij tegenstander KSK Heist die zowaar een schuttersduo met kwaliteit tussen de lijnen kon sturen. Zo bezetten zowel Youssef Boulaouli als Bart Webers een plekje bij de beste schutters van de reeks. Dat beloofde spektakel, al hadden de club en haar supporters de bijzonder droeve plicht tesamen met enkele van zijn ploegmakkers afscheid te nemen van kampioen Wim Coremans. De stille minuut klonk hartverscheurend in de volgepakte Bosuil, de navolgende 'Never Walk Alone' bepaald indrukwekkend.

Waren regen en wind er net voor aftrappen mee opgehouden, hun invloed op het terrein onmiskenbaar. Weliswaar mooi groen bij onder de avondlichten van de Bosuil, de ondergrond was drassig en dat speelde in het voordeel van een verdedigende tactiek, wist David Gevaert. Royal Antwerp FC had de aftrap en trok, met tribune 3 in de rug, desondanks zonder verwijlen in het offensief. Mathieu Cornet trof onmiddellijk raak. Het doelpunt haalde het scorebord niet vanwege voorafgaand handspel. KSK Heist had de verwittiging begrepen en trok naar gewoonte diep terug op de eigen speelhelft. Sluipschutter Webers stak meer dan een handje toe in verdediging en liet zo topschutter Boulaouali wel een beetje aan zijn lot over tussen de geoliede rood-witte afweer. Thuisdoelman Nicaise Kudimbana, in het Hoofdstedelijke Gewest nog danig op de proef gesteld, kreeg de rol van aandachtig toeschouwer. Stallone Limbombe dwong de eerste van een hele reeks hoekschoppen af. Met een zekere regelmaat mocht die linker van Geoffry Hairelmans wel aan het werk. De blauw-witte verdediging beefde af en toe, breken deed de muur echter niet. Eerste kwartier bijna voorbij kon Joeri Dequevey, randje zestien meter, knallen, maar kwam boven de dwarsbalk uit. Even later kopte Mathieu Cornet straf op vrijschop van Geoffry Hairemans.

Hij kon helaas zijn kopslag niet kaderen. Hoewel de rood-witten er ten gevolge van de doorweekte en glibberige staat van het veld er geen moordend tempo op nahielden, was halverwege die eerste periode KSK de val nabij. Stallone Limbombe versnelde over de achterlijn, zag en vond Joren Dom in de zestien. De knal spatte op de staak! Bij een volgende doorbraak joeg Stallone Limbombe de wolken aan. Bijna dertig minuten ver moest Nicaise Kudimbana voor het eerst de vuisten uitsteken om het schot van Yagan te keren. Ook Webers schoot een keertje uit de sloffen, maar miste precisie. Bij het ingaan van het derde kwartier zag Joeri Dequevy zijn voorzetschot voorlangs vliegen, Mathieu Cornet kon er net geen voetje tegenzetten aan de tweede paal. Met nog één plukbal van Nicaise Kudimbana en een laatste (te breed uitgemeten) doelpoging van Stallone Limbombe zat de eerste periode er op met een dubbele blanke stand.

Coach David Gevaert predikte geduld. Wachten op dat eerste doelpunt: dat moest beslist vallen, maar ondertussen toch een eerste offensieve bijsturing. Niet meer helemaal topfit, werd Stallone Limbombe bij de kampwissel vervangen door Nico Binst. De linkspoot roerde zich onmiddellijk. Diepgestuurd door Grégory Dufer kwam hij aan de rand van het gebied man-met-de-bijl Van Cleemput tegen. De jonge verdediger mocht meteen richting kleedkamer om er zijn zonden te overdenken. De vrijschop van Grégory Dufer raakte binnenkant paal en dan was het aan de bezoekende defensie om te ontzetten. "Om toch vooral met vier verdedigers verder te kunnen gaan, bracht ik onmiddellijk Van Asch", liep coach Bosschaerts doorheen het verloop van de gebeurtenissen. KSK Heist zette geheel onverwacht aan voor een offensieve bijdrage. Het was even alle hens aan dek rond en in de rood-witte zestien. Achtereenvolgens Yagan en Boulaouali probeerden een strafschop te versieren. Bezoekend coach Bosschaerts haalde er de beelden van ATV bij om het gelijk van zijn spelers te bewijzen. Tweemaal liet de Nederlandse scheidsrechter Blank doorspelen en dat brak de bezoekers zuur op. Geveld in de zestien als de tegenstander was, reageerde Steve Colpaert om de tegenaanval onmiddellijk via Dimitri Daeseleire en Joeri Dequevy te lanceren.

Mathieu Cornet in kansrijke positie afgezet, krullde de nieuweling de luidbejubelde openingstreffer tegen het net. Toch gaf KSK zich niet gewonnen. Tambeur evolueerde na de inbreng van Van Asch opvallend gretig over de rechterflank. Zijn afstandsschot ging evenwel ver naast. Joeri Dequevy ging aan de overkant zijn kans, maar vond evenmin het doelkader. Pas ingevallen voor Geoffry Hairemans of Johanna Omolo vuurde met links bijna de verdubbeling op het bord. Rood-wit schroeide nog enkele keren de buitenkanten van de staanders tot de bal geheel terecht op de stip belandde na fout op Mathieu Cornet in de fatale zone. Het publiek sommeerde Nicaise Kubimbana, maar de doelman liet de beslissing aan Joeri Dequevy. Zonder aarzelen in de rechterbenedenhoek. De belissing over winst en verlies was daarmee in het laatste kwartier gevallen. Bijna nog kwam er derde treffer bovenop, Cornet en Dufer hielden het poeier droog om er volgend weekeinde AFC Tubize mee te bestoken. Coach David Gevaert had genoten, maar focuste toch onmiddellijk op de volgende opdracht.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/01/2016)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Heist

Elftallen

1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire
14 Stallone Limbombe
7 Grégory Dufer
30 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
11 Joeri Dequevy
24 Mathieu Cornet
1 Bernd Brughmans
8 Jules Van Cleemput
5 Roel Grant (K)
2 Jan Van Den Bergh
15 Roel Tambeur
6 Miquel Mees
3 Bart Webers
16 Kenneth Van Goethem
13 Ben Yagan
11 Youssef Boulaouali
14 Lionel Makonde Nshole

Wissels

46' 14 Stallone Limbombe (uit)/
23 Nico Binst (in)
 
64' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
 
86' 24 Mathieu Cornet (uit)/
27 Romain Davigny (in)
 
13 Ben Yagan (uit)/
22 Nick Van Asch (in)
54'
 
11 Youssef Boulaouali (uit)/
19 Fausto Santoro (in)
86'
 

Begin Match
      Jules Van Cleemput 8'
39' Geoffry Hairemans      
Ruststand 0-0
      Jules Van Cleemput 48'
56' Mathieu Cornet      
57' Mathieu Cornet 1-0      
      Youssef Boulaouali 60'
82' Joeri Dequevy (penalty) 2-0      
94' Eindstand 2-0 94'
TERUG