Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Union St.-Gilloise
2 0
22.11.2015 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters:
Danny Huens - Koen Thys
Toeschouwers: 9.281

Wedstrijdverslag

William en Joeri leggen een strop rond ambities stamnummer tien

Eigen bericht - En of hij gemotiveerd was om een topprestatie te leveren tegen gewezen ploegmaat William Owusu Axheampong. Gertjan Martens was in aanloop naar het bezoek aan Deurne-Noord inderdaad druk bevraagd en toonde zich amibitieus. Een club op de derde plaats van de reeksrangschikking mag uiteraard ook de Ploeg van 't Stad met vertrouwen tegemoet treden. Datzelfde was meer dan waar voor Nicaise Kudimbana. De minst gepasseerde doelman van de reeks was in het verleden actief in het geel-blauw van traditieclub Royal Union S.G. en kreeg van zijn gewezen supporters een dikke accolade. Uiteraard ook heel wat aandacht voor Marc Grosjean, nu hoofdcoach bij stamnummer tien, een eeuwigheid geleden nog hoofd van de technische staf op de Bosuil. Vier potentiële hoofdrolspelers zijn daarmee benoemd of het moest de goedheilige kindervriend zijn, hijzelve noch zijn twee goedbetaalde werknemers speelden een rol van betekenis.

De regen, de gure winterse omstandigheden, de rechtstreekse televisie-uitzending, het ongewone aanvangsuur of het plaatselijke dreigingsniveau, wie zal het zeggen, hadden mogelijk enkele honderden, mogelijk wel enkele duizenden supporters thuisgehouden. De samenzang en de herdenkingsmomenten voor en tijdens de wedstrijd leverden alvast enkele beklijvende momenten op. De veiligheidsmaatregelen scherp, kon scheidsrechter Virant de wedstrijd op het afgesproken ogenblik laten aftrappen nadat eerst Kommer Groenenveld in een onderonsje met Sinterklaas de bal in beweging had gebracht. Een grote verrassing in de selectie van de Great Old: topschutter Nico Binst bleef in de dug-out ten voordele van William Owusu Acheampong. De rijzige spits gaf meteen present, al was het bezoeker Fauré die een eerste doelpoging ondernam. De rood-witte internationals Johanna Omolo en Mamoutou N'Diaye legden een cordon rond de middencirkel en de bezoekers moesten meteen achteruit.

Joeri Dequevy liet zich wat graag naar voren jagen. Dat leverde een eerste hoekschop voor Geoffry Hairemans op. Er zouden er nog veel volgen, ook een vroeg lokaal doelpunt. Stallone Limbombe dropte de bal haarfijn voor de rechter van William Owusu Acheampong. Een lichte deviatie was voldoende om de bal tussen linkerpaal en doelman binnen te sturen. Deurne-Noord een eerste keer in lichterlaaie en dat kon zonder voetzoekers, knallers of nog ander pyrotechnische ondersteuning. De 'You'll Never Walk Alone', gaf nog een apart cachet aan het doelpunt. RUSG reageerde met een kopbal van centrale verdediger Massengo over het rood-witte doel. R.A.F.C. was alweer aan een corner toe. Joeri Dequevy besloot na een rondje met een afstandsschot over de dwarsbalk van Sadin, met de immer rumoerige tribune 3 in de rug. Fauré, tijdens de zomermercato hardnekkig gekoppeld aan de Great Old en inmiddels opschutter van de Brusselaars, ging zijn kans. Stuurde vanuit de middencirkel ver naast.

De uithaal van Joeri Dequevy kwam er een heel stuk dichter bij, al ging de bal ook nu buiten het kader. Bijna een half uur ver mochten de bezoekers ook een keertje vanaan de hoekschopvlag hernemen. Geoffry Hairemans bracht zijn linker in stelling, maar trof dit keer geen raak. William Owusu Acheampong zag zijn kopbal in de grijphanden van Sadin verdwijnen. De poging in de korte hoek van Joren Dom ging naast. Wallaert probeerde het met een vallend voorzetschot, zonder succes. Net voor inrukken ging het stadion aan het juichen voor een vluchtschot van Joeri Dequevy... in het zijnet. Nog een hoekschop van Cabeke trof de vuist van Nicaise Kudimbana alvorens Virant een rustpauze inlaste.

De Bosuil was gelanceerd voor nog meer fraais. Liet RUSG, zonder zich echt in te graven, het balbezit nogal opzichtig aan de tegenstander, Joeri Dequevy bracht de Bosuil snel opnieuw aan het juichen .William Owusu Acheampong kopte de hoekschop van Geoffry Hairemans ongelukkig tegen de vuist van doelman Sadin. De rood-witte nummer elf stuurde de rebound millimeterprecies in doel. Geen wilde trap dit keer, wel een stormachtige ontlading op de Bosuiltribunes. Het moet gezegd de Union Bhoys lieten de armen alvast niet hangen. Hun team was evenwel niet in staat om de gebeurtenissen de andere kant op te sturen. "Na het eerste doelpunt waren we bijna zegezeker", commentarieerde coach David Gevaert het vervolg van de partij. Tussen de achtste en tiende minuut slaagden de elf van Marc Grosjean er precies een keer in en dat nog op de eigen helft de bal te raken. Op uitzondering van Nicaise Kudimbana was elke Antwerpspeler in de combinatie betrokken geweest.

Grégory Dufer kwam vervolgens het offensief ondersteunen. Hij was bijna onmiddellijk goed voor een assist voor de bijna-goal van Stallone Limbombe. Doelman Sadin haalde in hoge nood de pegel vanonder de dwarsbalk vandaan. Slechts weinig tegentreffers, daar moet ook goalie Kudimbana een bijdrage toe leveren. Het schot van Gertjan Martens werd oordeelkundig met de vuisten bewerkt. Maxime Biset oogstte eveneens zijn deel van het applaus bij de wederopbouw. Da Silva kon (net voor zijn vervanging) Nicaise Kudimbana nog even testen. Het was toch Fauré die voor de meest prangende bezoekende mogelijkheid zorgde. Diens schampte de bast van de Antwerpdoelman en belandde zo uiteindelijk vol op de dwarsbalk. De bezoekers probeerden het nog even met twee ballen op het terrein. Gedragen door het enthousiasme van de tribunes, rondde de Great Old ook dit keer de negentig en wat reserveminuten zonder tegendoelpunt.

Geen bittere woordenvloed van Marc Grosjean dit keer, wel een persbabbel in het Frans. Hij noemde de zege van Royal Antwerp FC ruim verdiend. David Gevaert kon dit slechts beamen en focuste meteen op de volgende opdracht aan de Kehrweg.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/11/2015)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Union St.-Gilloise

Elftallen

1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
2 Dimitri Daeseleire
14 Stallone Limbombe
15 Johanna Omolo
30 Mamoutou N'Diaye
11 Joeri Dequevy
20 Geoffry Hairemans
9 William Owusu Acheampong
19 Anthony Sadin (K)
7 Tracy Mpati Bibuangu
21 Gertjan Martens
5 Gregoire Neels
11 Geoffry Cabeke
16 Charles Morren
23 Jordan Massengo
14 Lou Wallaert
10 Augusto Alves Da Silva Neto
32 Nicolas Rasjel
9 Cédric Fauré

Wissels

55' 20 Geoffry Hairemans (uit)/
7 Grégory Dufer (in)
 
76' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
10 Mickaël Malsa (in)
 
83' 30 Mamoutou N'Diaye (uit)/
6 Wim De Decker (in)
 
10 Augusto Alves Da Silva Neto (uit)/
31 Giorgios Kaminiaris (in)
70'
 
32 Nicolas Rasjel (uit)/
4 Anthony Cabeke (in)
86'
 

Begin Match
12' William Owusu Acheampong 1-0      
      Geoffry Cabeke 20'
Ruststand 1-0
48' Joeri Dequevy 2-0      
79' Mamoutou N'Diaye      
92' Eindstand 2-0 92'
TERUG