Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
0 0
30.10.2015 Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Scheidsrechter: Christof Dierick

Lijnrechters:
Tom Dens - MichaŽl Geerolf
Toeschouwers: 7.144

Wedstrijdverslag

K Lierse SK houdt R Antwerp FC op gelijkspel

K Lierse SK had dan wel maar drie overwinningen op haar conto tot nog toe, een gemakkelijke verplaatsing is het Lisp nooit. Coach David Gevaert greep terug naar opstelling van de bekerwedstrijd tegen KV Oostende, alleen stond Nico Binst in de ploeg en Joeri Dequevy niet. Beide ploegen verwachtten voor de wedstrijd dat de andere het spel zou gaan maken. Dat wilde niet zeggen dat het een saaie partij zou worden. Brondeel, Dequevy, Daeseleire en Hairemans keken allemaal hun ex-ploeg in de ogen. Beide teams startten relatief rommelig, en wisten gedurende de hele eerste helft vooral te dreigen op stilstaande fases. Voorzetten van Hairemans, Perdichizzi en Dom werden nooit echt gevaarlijk, wat ook gezegd kon worden van de pogingen van Lierse. Het verre schot van Velikonja hobbelde naast, een voorzet van Masika werd door Colpaert in hoekschop verwerkt.

Joren Dom was ijverig op zijn rechterflank, maar wanneer hij een stevige cross lanceerde, kon geen enkele Antwerpspsler erbij. Nog voor het halfuur week nog een vrije trap van Velikonja af in de muur, wat de bal in het zijnet deed belanden. Een slimme aanval van Antwerp over Owusu, Omolo en Hairemans, werd door Owusu ingekopt, maar vond nog een verdedigend hoofd op haar weg naar het doel. Antwerp brak nogmaals uit over Malsa, Omolo en Hairemans, nu was het Binst die een moeilijke bal over de lat mikte. Even later werd Binst opnieuw diepgestuurd. Nu vond de spits helaas de verkeerde kant van het zijnet. In tussentijd kwam ook Velikonja nog eens piepen na een actie door de as van Lierse, maar uit de draai kon de Lierse-aanvaller Kudimbana niet echt bedreigen. De laatste aanval voor rust was van Antwerp, het schot van Binst eindigde maar nipt naast de paal!

Rusten met 0-0, wat coach Gevaert inspireerde tot een dubbele wissel. Dequevy en zowaar Daeseleire kwamen Owusu en Perdichizzi aflossen. Masika bleef een gesel voor de Antwerpverdediging, al werd hij door Antwerp nu beter kort gehouden. De flankspeler kapte zich een keertje vrij maar schoot nipt voorlangs. Buysens schoot een rebound na hoekschop ver over, terwijl Biset na een corner uit de eerste zone naast tikte. Dequevy begon zich beter in de match te werken, maar zag zijn eerste knal afwijken in hoekschop. Brondeel moest goed plat op een lage vrijschop van Hairemans, en even later mispakte de ex-Antwerpgoalie zich op een verre poging van Malsa. Na een misverstand tussen de doelman en Habarugira, kon Binst bijna profiteren. Aan de overkant kwam er nog weinig uit. Met nog een kwartier op de klok aarzelde Lierse zolang, dat Allach tegen zijn zin zelf moest schieten.

De bal ging voorlangs. Bij R Antwerp FC was er, met de ingevallen Stallone Limbombe, meer aanvalsust. De flankspeler kapte en schoot, een metertje over de kooi. Even later bracht Limbombeís actie de bal voor doel, waar er weer gesukkeld werd bij K Lierse SK. Joeri Dequevy kon het bijna afstraffen, maar schoot via de grond over doel. Het schot uit de draai van Steve Colpaert was hetzelfde lot beschoren, terwijl de knal van Mamoutou NíDiaye in de slotminuten nog gepakt werd door Brondeel. Zo eindigde de provinciale derby op 0-0, een uitslag waarbij vooral onze Reds ontgoocheld mogen zijn. De zes voorbije wedstrijden speelde R Antwerp FC vier keer gelijk en won het twee keer. Uiteraard bekijken we het positief: opnieuw slikten we geen goal en na de topers van dit weekend zullen we niet de enige club bovenaan zijn die punten liet liggen.
(bron: www.rafc.be - 30/10/2015)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

26 Jorn Brondeel
5 David Habarugira (K)
13 Ludovic Buysens
17 Koen Weuts
16 Joeri Poelmans
3 Ibrahim El Ansri
21 Sabir Bougrine
11 Ayub Masika
8 Ayoub Allach
12 Ahmed Zizo Sayed
23 Etien Velikonja
1 Nicaise Kudimbana
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
18 Pietro Perdichizzi
30 Mamoutou N'Diaye
10 MickaŽl Malsa
15 Johanna Omolo
20 Geoffry Hairemans
23 Nico Binst
9 William Owusu Acheampong

Wissels

62' 12 Ahmed Zizo Sayed (uit)/
19 Souleymane Diomande (in)
 
87' 21 Sabir Bougrine (uit)/
10 Anass Tahiri (in)
 
18 Pietro Perdichizzi (uit)/
2 Dimitri Daeseleire (in)
46'
 
9 William Owusu Acheampong (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
46'
 
10 MickaŽl Malsa (uit)/
14 Stallone Limbombe (in)
70'
 

Begin Match
      Pietro Perdichizzi 42'
Ruststand 0-0
      Johanna Omolo 65'
78' Ibrahim El Ansri      
      Stallone Limbombe 82'
      Steve Colpaert 86'
93' Eindstand 0-0 93'
TERUG