Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
2 0
25.07.2015 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Yves Verslycken

Lijnrechters:
Maarten Coeck - Ella De Vries
Toeschouwers: 5.100

Wedstrijdverslag

Pallieter beslist derby in het voordeel van rood-wit
Eigen bericht - Van de vier spelers met een verleden in de kleuren van de huidige tegenstanders, mocht enkel Joeri Dequevy zich verheugen in een plaatsje in de startersrij. Ex-Antwerpdoelman Jorn Brondeel maakte helaas geen deel uit van de geel-zwarte kern. Jonas Heymans en Jason Adesanya, die recent de overstap maakten naar R.A.F.C., waren er wel bij. Zij moesten aanvankelijk hun ongeduld verbijten in de rood-witte dug-out en zouden na de kampwissel een rol van betekenis spelen in strijd met de geel-zwarte pocketvoetballers.

Ondanks de penibele weersomstandigheden kon R Antwerp FC niet alleen Reus Vic Mees, na diens eerste tocht doorheen de straten van Deurne-Noord, aan de aftrap brengen, maar had ook oud-kampioen Louis Lambert (83) om de stralendnieuwe Kappa-shirts aan het rood-witte publiek te presenteren. Ondanks de mooie affiche tussen beide Antwerpse traditieclubs, kende de belangstelling op de Bosuil voor het eerst dit seizoen een knik naar beneden, want je moest toch een beetje gek zijn om de striemende regen te willen trotseren.

Niettegenstaande de wat gespannen sfeer tussen beide sfeervakken, werd de stille minuut ter nagedachtenis van Colin Andrews en enkele andere oud-gedienden van Royal Antwerp FC, door iedereen gerespecteerd. Bezoeker K Lierse SK had de aftrap en had aanvallende consignes meegekregen. De lokale afweergordel had beslist handen en voeten vol om het combinatiespel van de geel-zwarten te ontregelen. Ondanks dat veldoverwicht, waren hete standjes in de zestien schaars of je zou dat heel ver uitzwaaierende schot van Tahiri dat na tien minuten bijna de cornervlag raakte, in rekening moeten brengen.

De bijzonder bedrijvige Tauil kwam veel dichter bij het doel van Kevin Debaty uit. Sierlijk klom de poging over de dwarsbalk, de vredig gevulde Tribune Vic Mees tegemoet. Rood-wit deed ondertussen pogingen om het doel van K Lierse SK stormenderhand in te nemen, al genoot William Owusu Acheampong nooit het voordeel dat de geel-zwarte verdedigers wel van de wedstrijdleiding kregen. Toch was de beste (kopbal)kans precies voor de Antwerpspits, tenauwernood in hoekschop geweerd door ex-Truienaar Habarugira. Grégory Dufer mocht voor de eerste keer van drie pogingen naar het vlaggetje.

Joeri Dequevy kwam in de tweede beurt de hand van Goris tegen om vervolgens via Myarko een derde corner af te dwingen. De opruim van Poelmans leek niet helemaal reglementair, maar in de geest van wedstrijdleider Verslycken was er geen vuiltje aan de hand. De bezoekers mochten dus opnieuw aan de haal. Sabaouni trof de linkerpaal. Weg kans. K Lierse SK kwam vervolgens nog een keertje terug voor een reeksje van drie hoekschoppen, maar scoren lukte enkel met de vuist in het aangezicht van de rood-witte aanvoerder. Uit het tumult werden én het slachtoffer Wim De Decker én Joeri Dequevy en uiteindelijk ook Habarugira laconiek met de gele kaart bedacht.

Hadden de Antwerpspelers tijdens de eerste vijfenveertig minuten nooit de souplesse van de tegenstander gevonden, de intrede van Johanna Omolo, Anthony Di Lallo, Joren Dom, Djaïd Kasri, Maxime Biset, Jonas Heymans, Irfan Hadzic, Nico Binst en... Jason Adesanya sneed de tegenstander de adem af. Plots ontwikkelde het wedstrijdverloop zich op de geel-zwarte helft. Jason Adesanya liet er geen seconde te lang twijfel over bestaan: aangespeeld door Anthony Di Lallo, na voorbereidend werk over rechts van Joren Dom, controleerde, draaide en vlamde hij overhoeks binnen.

De Great Old stond op voorsprong en daar kon de tegenstander enkel nog een rits vervangingen tegenover stellen. Tauil deed lovenswaardige pogingen zijn ploeg op sleeptouw te nemen, maar de rood-witte fortengordel was één en ondeelbaar. Lang duurde het overigens niet of R.A.F.C. verdubbelde ook nog de voorsprong. Steve Colpaert reikte tot onder de cirkel, de bal van Anthony Di Lallo doorkliefde de geel-zwarte rechthoek en Nico Binst kopte onhoudbaar voorbij Goris. Er stonden precies tien minuten op de stadionklok. Rood-wit was dank zij Johanna Omolo en Djaïd Kasri heer en meester in de cirkel.

Ook de niet onaanzienlijke geel-zwarte aanwezigheid in het bezoekersvak kreeg het nu bijzonder zwaar te verduren. Onder een striemend 'Shame On You', werd Bensom nog voortijdig wandelen gestuurd, maar dat had gelukkig geen invloed op het uiteindelijke verdict. De Great Old mag zich voorlopig vlaggendrager van de provincie blijven noemen, al focust de rood-witte technische staf wel nog op andere objectieven. De bijzondere uitgave van Antwerp Clubblad was bovendien een schot in de roos.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/07/2015)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

21 Kevin Debaty
18 Alejandro Castro Suarez
4 Steve Colpaert
2 Pietro Perdichizzi
5 Jannes Vansteenkiste
22 Andy Van Hoof
6 Wim De Decker (K)
7 Grégory Dufer
11 Joeri Dequevy
14 Stallone Limbombe
9 William Owusu Acheampong
12 Nathan Goris
19 Kofi Hyarko
5 David Habarugira (K)
16 Joeri Poelmans
14 Issahaku Yakubu
9 Brahim Sabbaouni
18 Charles Ankomah
7 Mouad Tauil
11 Richard Gadze
28 Amas Myarko
29 Josias Roulez

Wissels

46' 18 Alejandro Castro Suarez (uit)/
25 Irfan Hadzic (in)
 
46' 22 Andy Van Hoof (uit)/
17 Jason Adesanya (in)
 
46' 2 Pietro Perdichizzi (uit)/
23 Nico Binst (in)
 
46' 14 Stallone Limbombe (uit)/
20 Jonas Heymans (in)
 
46' 11 Joeri Dequevy (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
 
46' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
15 Johanna Omolo (in)
 
46' 6 Wim De Decker (uit)/
8 Joren Dom (in)
 
46' 5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
3 Maxime Biset (in)
 
46' 7 Grégory Dufer (uit)/
12 Djaïd Kasri (in)
 
29 Josias Roulez (uit)/
Sabir Bougrine (in)
34'
 
12 Nathan Goris (uit)/
12 Paul Van der Helm (in)
46'
 
11 Richard Gadze (uit)/
13 Manuel Bensom (in)
51'
 
16 Joeri Poelmans (uit)/
Alassane Diaby (in)
53'
 
14 Issahaku Yakubu (uit)/
Karim Hafez (in)
56'
 
9 Brahim Sabbaouni (uit)/
30 Baba Souleymane Diomande (in)
59'
 
10 Anas Tahiri (uit)/
Ayoub Allach (in)
64'
 
19 Kofi Hyarko (uit)/
Emmanuel Annor (in)
64'
 
28 Amas Myarko (uit)/
Ilias Chair (in)
67'
 

Begin Match
44' Wim De Decker      
      David Habarugira 44'
44' Joeri Dequevy      
Ruststand 0-0
49' Jason Adesanya 1-0      
55' Nico Binst 2-0      
      Manuel Bensom 86'
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG