Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Lommel United
0 2
11.04.2015 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters:
Patrick Vanackere - Florian Lemaire
Toeschouwers: 4.983

Wedstrijdverslag

Jordy Huysmans maakt debuut en houdt zijn netten schoon

Eigen bericht - Een veelvoud aan factoren had behoorlijk ingehakt op de al smalle kern van R Antwerp FC. Blessures, schorsingen en sociale onbeschikbaarheden dwongen de rood-witte selectieheer tot op de bodem van zijn groep, het inzetten van een van zijn assitenten en het opvissen van jonge belofte Andy Van Hoof uit de kern van Steve Van Giel om zo aan een hadjevol wisselspelers te geraken. Geen selectiezorgen bij de bezoekende hoofdcoach Vreven. Hij bracht liefst 35 (!) doelpunten mee van zijn beide topschutters en dan had hij nog de luxe van bijkomende aanvallende krachten in de dug-out. Hoewel hij nauweljks aan spelen toekomt na een hardnekkige blessure, beleeft oud-Antwerpspeler Omar Bennassar inderdaad mee hoogtijdagen in de tocht naar de Jupiler Pro League. "Geen zenuwen aan ons lijf, want we hebben nu al (ruim) ons doel bereikt", vertelde hij ons, maar daarvoor moet je wel ter plaatse willen gaan.

Voor dat hoge doel moest natuurlijk wel ten minste hetzelfde resultaat behaald worden dan koploper S.T.V.V. met wie nog altijd een driepuntenkloofje gaapt. Dan mag het geluk ook wel een beetje meezitten. Bij de eerste kans die gouden voorsprong verwerven en vervolgens kunnen rekenen op een welwillende wedstrijdleider en je komt als club ver, heel ver. Een organisatie neerzetten, waarop de bezoekende coach zich achteraf beriep, is geen verdienste. Het zorgt ervoor dat je zelf het bezoekersvak niet eens meer dan halfvol krijgt! De Antwerpspelers mochten onder de moeilijke omstandigheden nog nog rekenen op de rest van de bijna vijfduizend aanwezige fans. Een getal waar ze in Noord-Limburg enkel maar van kunnen dromen.

De krachtsverhoudingen van beide clubs tussen de lijnen stond al na twee minuten op het scorebord te blinken. Een totaal nutteloos weggegeven hoekschop werd door Goossens afgeleverd aan Trossard. Randje grote rechthoek vond hij tussen een wirwar aan benen de linkerbenedenhoek. Nog voor hij een bal voelde, was Frank Boeckx, na een week intensief oplapwerk, zijn clean sheet kwijt. Wat volgde was een kat en muisspelletje met de wedstrijdleiding die weigerde ook maar een vrijschop in het voordeel van R.A.F.C. te beslissen. Emrullah Gűvenš liet die onfortuinlijke omstandigheden evenwel niet aan het hart komen. Hij dribbelde zich doorheen de centraal samengepakte organisatie van Lommel United. Het schot met links belandde evenwel naast het doel van Thoelen. Ondanks de aanvallende weelde, bleven de bezoekers met flink veel achter de bal. Meldden ze zich op vijandelijk terrein dan klapte de buitenspelval ongenadig dicht.

Niet leuk voor Regales & co., al stonden ze wel te glunderen van genot bij zoveel bescherming van de wedstrijdleiding. Bij de eerste foutief aangerekende ingreep van Gertjan Martens, ging hij meteen ook op de bon. Hij zou de enige speler blijven in het gele opschrijfboekje van Delacour. Voor handspel in de zestien bleef de wedstrijdleiding sto´cijns blind. Even voorbij het kwartier leek Uniteddoelman Thoelen de val nabij. Eerst brachten zijn vuisten redding op een stevige pegel van Emrullah GŘvenš. In tweede instantie moesten de handschoenen opnieuw tegen de uithaal van kortbij van Joren Dom. Stallone Limbombe was eens te meer een gesel voor welbekende Bart Goossens. De afwerking scheerde evenwel de buitenkant van de staak. Om maar te zeggen dat de dubbele voorsprong die Adesanya op een diefje en mogelijk uit buitenspelpositie mocht verwerven, bijzonder gevleid was voor de bezoekers.

Terwijl ook linksachter Deferm afgevlagd werd, kondigde de opwarming buiten beeld van Jordy Huysmans de nakende vervanging van eerste doelman Boeckx aan. Een kleine tien minuten voor rusten mocht het jongetje, ondertussen kerel geworden is in Deurne-Noord, voor het eerst onder de balk op de Bosuil. Hij zou zijn persoonlijke clean sheet met inzet, maar bijna moeiteloos over de rust tillen en met steun van zijn verdediging tot het einde van de partij in handen houden. De actie in de rersterende minuten van die eerste periode speelde zich met Emrullah GŘvenš in hoofdzaak aan de overkant af, al kwam Trossard nog een keertje voor de fusieclub in het zijnet uit.

Kansen op de aanslutingstreffer en zelfs meer waren er in voldoende mate geweest en dus gaf Richard Stricker het vertrouwen aan zijn elf. Voor Lommel United begon de lange aftelrace naar het matcheinde eveneens in ongewijzigde opstelling. Johanna Omolo werkte zich tegen zijn gewezen club uit de pleuris, maar ook hij belandde in het grijphanden van Thoelen die net als scheidsrechter Delacour een niet onaanzienlijk aandeel had in de tussenstand. Manifeste overtredingen op William Owusu Acheampong en Joren Dom werd onbestraft gelaten. Pal op het kwartier werd William Owusu Acheampong neergehaald in de zestien, zonder enige reactie van de wedstrijdleiding. Elk duel met Lommels balverlies werd consequent in de andere richting beslecht tot er een spijtig, maar begrijpelijk spreekkoor op volgde. In die heksenketel was het drietal David Iboma, Se´d Khiter en Andy Van Hoof voor een mogelijke invalbeurt los van de rood-witte bank.

Bij Lommel United liepen Omar Bennassar en ploegmaats zich warm voor een actieve(re) rol in het gebeuren. Stallone Limbombe nam inmiddels de corners voor zijn rekening. Het grootste gevaar kwam opnieuw van Joren Dom. Hij leverde op aangeven van Jannes Vansteenkiste een stevig vluchtschot af. Lommel United had moeite om het tempo uit de rood-witte acties te halen. Aan de overkant werd debutant Jordy Huysmans nauwelijks gesolliciteerd door de Lommelse 'aanvalsmachine'. Helemaal in de lijn van zijn prestatie werd PapÚ DiakitÚ sekonden voor het einde nog weggestuurd door fluitenier Delacour. United landde in veilige haven en kreeg, sportief als hij is, felicitaties van Richard Stricker bovenop. Op de hopeloos kinderachtige vraag van Gazet over zijn toekomst, ging de Antwerpcoach terecht niet in...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/04/2015)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Lommel United

Elftallen

21 Frank Boeckx
14 Umberto Carvalho Dos Santos
3 PapÚ Abdoulaye DiakitÚ
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
20 Stallone Limbombe
10 Emrullah GŘvenš
9 William Owusu Acheampong
1 Yannick Thoelen
2 Bart Goossens
6 Glenn Neven
19 Toon Lenaerts
26 Giel Deferm
15 Jason Adesanya
3 Lucas Schoofs
18 Wouter Scheelen (K)
21 Yassin Gueroui
10 Leonardo Trossard
9 Romero Regales

Wissels

37' 21 Frank Boeckx (uit)/
1 Jordy Huysmans (in)
 
81' 7 Joren Dom (uit)/
12 Andy Van Hoof (in)
 
81' 15 Johanna Omolo (uit)/
18 Se´d Khiter (in)
 
15 Jason Adesanya (uit)/
14 Ken Debauve (in)
80'
 
18 Wouter Scheelen (uit)/
8 Jentl Gaethofs (in)
83'
 
9 Romero Regales (uit)/
7 Thomas Jutten (in)
91'
 

Begin Match
      Leonardo Trossard 0-1 2'
12' Gertjan Martens      
      Jason Adesanya 0-2 28'
Ruststand 0-2
89' PapÚ Abdoulaye DiakitÚ      
92' Eindstand 0-2 92'
TERUG