Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Heist R. Antwerp F.C.
1 3
14.03.2015 Plaats: Gemeentelijk Sportcentrum Lostraat

Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters:
Kevin Dhondt - Pieter Becquet

Wedstrijdverslag

Ook Frank Boeckx steekt een handje toe en rood-witte schutters alweer aan het feest!
Eigen bericht - Weinig verrassingen, om niet te zeggen geen, in selectie en basisploeg van Richard Stricker. De Antwerpcoach deed in het vernieuwde Gemeentelijke Sportcentrum opnieuw beroep op het basiselftal dat een week eerder de Koninklijke uit Maasmechelen puntenloos huiswaarts had gestuurd. Anthony Di Lallo kreeg na zijn schorsing een zitje in de dug-out ten koste van belofte Andy Van Hoof, die ondertussen enkele competitiespeelminuten op de teller heeft staan. Wel een verrassing was het grote aantal rood-witte supporters die de verplaatsing meemaakten om in de parel der Kempen hun team aan te moedigen.

Enkele tientallen trotseerden de aangekondigde miezerige regen die de spelershoofden teisterde bij aanvang van de partij, de anderen zaten mooi van jetje te geven onderdak bij een lokaal gereputeerd wijnhuis. R.A.F.C. had er overigens ook een stilaan groeiende reputatie te verdedigen. De monsterscore en stuntzege getekend J.F. Hasselbaink hing als een schaduw over het stadion, herinnerde lokale coach Francis Bosschaerts zich kort voor de aftrap tijdens een gesprek met KSK.tv. Iedereen wil met eerlijke media praten! Vertrouwen ook bij de rood-witten, Emrullah Güvenç in het bijzonder. In twee beurten wisten ze immers hun maandenlange schuttersprobleem het zwijgen op te leggen.

Superturk was erop gebrand om er zijn visitekaartje opnieuw af te geven en dat mocht, indien nodig, zelfs van op de stip te gebeuren! De weerman had een lichte vorm van (mot)regen aangekondigd en de Antwerpfans achter het lokale doel kregen er net als de 22 hoofdacteurs van langs. Ook een bijzondere lichtflits in de vorm van een knappe beweging en dito assist van Stallone Limbombe ter linkerzijde. De opening voor Emrullah Güvenç was daarmee gemaakt. En wat Superturk er dan van maakte was pure klasse. Dreigen en doelman Vandenbossche op het verkeerde been zetten en via de paal de vroege voorsprong op het bord mikken. Regen of niet, amper twee minuten op de stadionklok en het bezoekersvak stond in lichterlaaie.

De herinnering aan 11 augustus 2014 was daarmee plots weer springlevend. De Great Old ging alvast door op het weergevonden elan. Al moest aanvoerder Wim De Decker daarvoor zijn vaste rugnummer inleveren, het zwarte away-shirt lijkt Richard Stricker en co. enkel maar succes te brengen. Stallone Limbombe was een gesel voor zijn directe opponent Pittoors op rechtsachter, al stond die dan weer vermeld op het wedstrijdblad onder nummer tien. Dat was even goed opletten, ook voor scheidsrechter Derycke die een woeste ingreep op Joren Dom ongenadig met geel bestrafte. Op aangeven van Emrullah Güvenç kwam de rechtspoot in positie, maar het schot met links was buiten het kader. Dat enkele keertje dat KSK Heist zich onder impuls van oud-Antwerpopgeleide Geoffry Hairemans richting Frank Boeckx begaf, stonden Maël Lépicier en Papé Diakité goed op te letten.

De gelekaartenbalans stond nog binnen de eerste tien minuten in evenwicht na een publieke sanctie voor Johanna Omolo. De score evenwel niet, Wyns kopte het eerste lokale gevaartje over het 'rood-witte' doel. Zijn inworpen waren aarzelend, de rushes ter rechterzijde af en toe striemend, David Iboma was een ideaal aflossingspunt voor Frank Boeckx richting Stallone Limbombe. Insnijden en zo maar verschroeiend uithalen, de rood-witte verdediger bracht de hoofden zo waar op hol. Het spookbeeld van 2014, net wat je zegt! Pas halverwege de eerste periode kon Frank Boeckx zich ook actief tonen. Papé Diakité ontzette de voorzet van Pittoors. De bezoekende doelman moest stevig ingrijpen op de rebound van Ruiz, door het lokale heir stevig uitgefoeterd vanwege het missen van die opgelegde kans.

Maël Lépicier trok accuraat de buitenspelval open. Aan de overkant mocht Emrullah Güvenç naar het hoekje en het merk kwam opnieuw in beeld. Even later stond Superturk achter een vrijschop na alweer een onsportieve reactie op de benen van Stallone Limbombe. De blauw-witte verdediging stond inderdaad onder druk, al deed Geoffry Hairemans, onder het goedkeurende oog van tweelingbroer Dimitri, goedbedoelde pogingen het spel te verleggen. De strakke voorzet van David Iboma kwam ideaal op halve hoogte in de zestien en werd gevolgd door een spectaculaire halve omhaal van Emrullah Güvenç buiten het kader. Ook centrale verdediger Van Den Bergh kon aan de tweede paal niet de juiste draai geven om de vrijschop van Hairemans voorbij Frank Boeckx te jagen en dus trok de Great Old met een dubbele voorsprong naar binnen.

Had coach Bosschaerts net voor het rustsignaal al een eerste keer moeten wisselen, R.A.F.C. kwam ongewijzigd terug. Richard Stricker had een enkele applausvervanging in gedachte en spaarde zijn effectief in de dug-out voor het machteinde. De lokalen waren er net zo op gebrand om dat feestje te verstoren. Papé Diakité kopte gevaarlijk terug en Frank Boeckx moest de bal met de vuist vanonder de balk vandaan halen. Van Den Bergh dook dit keer aan de eerste paal op om naast te koppen. Geen vuiltje aan de lucht leek het wel, als Stallone Limbombe de rebound van een slechtbehandelde intrap van Frank Boeckx ongenadig op de slof nam. Dit keer kwam de rood-witte spurtbom boven de dwarsbalk uit. Een stukje trager sneed Hairemans door de bezoekende afweer en ging aan het dreigen.

Nog een heel eind van het doel verwijderd, haalde hij (verrassend) uit met links en gaf de Antwerpdoelman het nakijken. In een dolle poging de achterstand helemaal ongedaan te maken, trok de thuisploeg ook nog de buitenspelval open en ving... Emrullah Güvenç. Aan de overkant werd diepe spits Ruiz telkens weer afgevlagd en teruggefloten door een keurig leidende Derycke. Halverwege de periode hield de thuisaanhang de adem in bij een (te hoog gerichte) kopbal van Vermeiren en het p.-woord dat Emrullah Güvenç benutte om via de stip een streep tussen doelman en rechtpaal in doel te richten. "Stallone Limbombe liep er iedereen af, maar hij zou allicht over de achterlijn gedoken zijn", commentarieerden de beide coaches De elfmeter stond boven elke verdenking, dat gaf verliezend coach Bosschaerts in afwezigheid van de Gazet (!) grif toe. Nog gaf de thuisploeg zich niet gewonnen.

Frank Boeckx moest zich reppen om in twee tijden de uithaal van Vandermarliere onder controle te krijgen. Hairemans, druk doende in de organisatie, zag ook gelegenheid om zijn vluchtschot over het rood-witte doel te richten. Was de uitslag een stukje bescheidener, het heir was gul met applaus bij de wissels van Johanna Omolo en Emrullah Güvenç. Helemaal daveren deed de infrastructuur bij de vervanging van Stallone Limbombe. De snelheidsduivel had tijd nodig om te genezen van zijn blessure en zich onder de omschrijving 'twijfeltransfer' onderuit te werken, maar in (bloed)vorm speelt hij nu wel een belangrijke rol voor zijn coach.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/03/2015)

Statistieken

K.S.K. Heist R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Tom Vandenbossche
20 Matthias Pittoors
5 Roel Grant
2 Jan Van Den Bergh
17 Gwen Jacobs
22 David Wyns
11 Jonas Vandermarliere
10 Simon Vermeiren
14 Geoffry Hairemans
3 Bart Webers (K)
7 Alfonso Jaime Ruiz
21 Frank Boeckx
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
25 Maël Lépicier
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
11 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
20 Stallone Limbombe
10 Emrullah Güvenç
9 William Owusu Acheampong

Wissels

42' 20 Matthias Pittoors (uit)/
16 Bart Van Den Broeck (in)
 
75' 5 Roel Grant (uit)/
23 Yannick Rymenants (in)
 
15 Johanna Omolo (uit)/
4 Gertjan Martens (in)
81'
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
86'
 
20 Stallone Limbombe (uit)/
14 Umberto Carvalho Dos Santos (in)
89'
 

Begin Match
      Emrullah Güvenç 0-1 2'
4' Simon Vermeiren      
      Johanna Omolo 9'
      Stallone Limbombe 0-2 27'
41' Gwen Jacobs      
Ruststand 0-2
51' Geoffry Hairemans 1-2      
      Emrullah Güvenç (penalty) 1-3 67'
92' Eindstand 1-3 92'
TERUG