Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

W.S. Brussel R. Antwerp F.C.
2 4
28.02.2015 Plaats: Stade Edmond Machtens

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters:
Philippe Vandecauter - Erwin Hermans
Toeschouwers: 546

Wedstrijdverslag

W.O. Acheampong drijft W.S. Bruxelles tot wanhoop na vroege achterstand
Eigen bericht - Antwerpcoach Richard Stricker had via de gekende kanalen laten weten dat de benen zouden spreken in het Edmond Machtensstadion ter gelegenheid van de zevenentwintigste speeldag in de Proximus League. Wel, een half uur lang kwam er geen stom woord uit die onderdelen die o.a. strekken tot het spelen van voetbal. Ook de 210 trouwe supporters van de Great Old waren in die periode bijna tot wanhoop gedreven. Toch hebben ze zich uiteindelijk de uitstap naar de hoofdstad niet beklaagd. Eens de rood-witte motor op gang en een eerste van de drie doelpunten van William Owusu Acheampong genet, was het doorlopend de driehonderd en oneven thuissupporters in de vernieling zingen. WS Bruxelles gaf na ook nog een mooitje geïncasseerd te hebben van Emrullah Güvenç middels de aansluitingstreffer nog een laat teken van leven met toch nog enige zenuwachtigheid bij de bezoekende fans tot gevolg. Uiteindelijk werd een bizarre week dus afgesloten met de grootste score van het seizoen en een drieklapper van spits William Owusu Acheampong bovenop.

De protesten over de (te?) strenge eisen voor het comfort in de stadions vanwege de clubs registreren, is een taak van de pers. Maar wat gezegd van de houding van W.S. Bruxelles, dat na het verdwijnen van R.W.D.M. de eigen stek verliet voor het imposante, maar niet geheel voltooide Edmond Machtensstadion, ten overstaan van de bezoekende fans? Hoewel duizenden zitjes in de aanbieding, werd de rood-witte twaalfde man simpelweg op de niet-overdekte staanplaatsen achter het doel gejaagd, gestriemd door de niet-aflatende noordenwind! Voorwaar niet comfortabel en absoluut geen aansporing om de wedstrijd te komen bekijken. Het bescheiden aantal toeschouwers spreekt hieromtrent uiteraard boekdelen! Het was bij aanvang van de partij flink uitkijken, want beide coaches hadden heel wat andere namen op het scheidsrechtersblad laten invullen dan in de heenronde. De make-over bij W.S. Bruxelles nog het indrukwekkendst, al was van een gebrek aan cohesie niets te merken bij de thuisploeg.

De XI van Richard Stricker, zonder geschorste Anthony Di Lallo, maar wel opnieuw met Superturk Güvenç in de basis, kregen nauwelijks voet aan grond op de Molenbeekse akker. Gaf het terrein enige schijn van groen, vooral de beide doelmannen gleden doorheen hun gebied. Hoewel geen van beide aanvankelijk gesolliciteerd werd, had WS Bruxelles in de traditionele kleuren van voorganger R.W.D.M., (het moet de plaatselijke mens pijn doen aan de ogen) ruim overwicht. Fall richtte bij de eerste uitbraak het vizier op de vuisten van Frank Boeckx. Het was vervolgens wachten op een schijntje van een kans. Wim De Decker kreeg een uitbrander vanwege de wedstrijdleiding, maar daar had de thuisploeg, met haar indrukwekkende waslijst aan boekingen geen boodschap aan. Hun aantal zou in de loop van de partij gestadig groeien. Net als in de heenronde zou het team van John Bico ook nu in aantal moeten inbinden gedurende de partij, maar dan stond de einduitslag al min of meer vast. Toch moest de Great Old in volle begin(?)offensief incasseren.

Frank Boeckx had het afstandsschot van Diallo Amadou klemvast, maar werd samen met zijn volledige achterhoede verrast door een zwiep in de vrijschop vanop afstand van Aerts die zodoende rechtstreeks in doel verdween. Rood-wit had enige moeite om de toestand te keren, al werd Stallone Limbombe zowaar op uittrap van Frank Boeckx in de buitenspelval betrapt! R.A.F.C. zocht en vond nog voor het rustsignaal inspiratie voor twee tegentreffers. Joren Dom dwong de vrijschop af, Mihoubi ging in het boekje, Emrullah Güvenç draaide de bal binnen bereik van Antwerptopschutter Acheampong en de spits verlengde in het dak van het doel. Daarmee was de wraak van Deurne-Noord nog niet volbracht. Nauwelijks een corner afgedwongen en pas aan de tweede kans van de avond, worstelde William Owusu Acheampong op de wijze van Czernia zich doorheen de rood-zwarte gelederen en rolde er zowaar een voorsprong doorheen de linkerbenedenhoek voor Richard Stricker!

Niet geheel ongewijzigd kwam WSB terug tussen de lijnen en probeerden opnieuw een moordend openingsoffensief te forceren. Antwerpdoelman Frank Boeckx hield achter zijn viermansverdedediging stand. De vroege corner van Aerts zoefde voorlangs, de draaier van Fall belandde in dezelfde omontkeerbare baan voorbij het rood-witte doel. De rood-zwarte drift stierf echter een vroege dood. De vrijschop van Emrullah Güvenç, na fout op Joren Dom, zocht, maar vond het kader niet. Even later besloot 'Superturk' uit een rood-witte omschakeling vanop afstand over het doel van jonkie Vandermeulen. De gretigheid en het doorzettingsvermogen van Stallone Limbombe bezorgde rechtsachter Duplus een surplus aan werk. Hoewel niet helemaal in zijn beste vorm, zorgde Johanna Omolo voor de assist die Emrullah Güvenç in het tegenvoetse zijnet stuurde. De zege van de Great Old stond daarmee zo goed als vast. Freewheelen, was echter, ook na de uitsluiting van Mihoubi na een smerige fout ter rechterzijde op Stallone Limbombe, niet aan de orde.

De Brusselse trots rechtte opnieuw de rug en probeerde aan de achterstand te morrelen. Gertjan Martens had de beslissing aan de voet na een afgeweerde voorzet van Joren Dom, de bal scheerde echter de bovenkant van de dwarslat. De hoekschoppen van Aerts konden wel weer voor enige dreiging zorgen, al scoorde invaller Bengelloun de aansluitingstreffer uit een min of meer fijnbesnaarde combinatie. Angst voor puntenverlies kon nauwelijks de kop opsteken of William Owusu Acheampong kleurde de rood-witte dag met nog een derde treffer. Stallone Limbombe stuurde de clubtopschutter de wijde wereld in, bal door de benen van aanvoerder Obin, volle knal op de doelman, maar in de rebound moest de Brusselse goalie alsnog een vierde treffer in koop nemen. Het dansje duurde even en dus voerden de Antwerpbenen uiteindelijk het hoogste woord... Wel jammer dat Antwerpopgeleide Mourad Daoudi niet enkele minuten speeltijd werd gegund!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/02/2015)

Statistieken

W.S. Brussel R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Maxime Vandermeulen
3 Hemza Mihoubi
5 Jeremy Obin (K)
7 Gary Ambroise
8 Mohamed Bellaid Habib
18 Frédéric Duplus
20 Moussa Traore
37 Tidiane Diallo Amadou
55 Sean Aerts
70 Mamadou Fall
87 Isaac Kone
21 Frank Boeckx
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
23 Maël Lépicier
5 Jannes Vansteenkiste
12 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
7 Joren Dom
20 Stallone Limbombe
10 Emrullah Güvenç
9 William Owusu Acheampong

Wissels

46' 8 Mohamed Bellaid Habib (uit)/
19 Youness Bengelloun (in)
 
59' 70 Mamadou Fall (uit)/
9 Issa Baradji (in)
 
74' 20 Moussa Traore (uit)/
49 Amine Jiyar (in)
 
15 Johanna Omolo (uit)/
4 Gertjan Martens (in)
65'
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
8 Bryan Van den Bogaert (in)
89'
 
9 William Owusu Acheampong (uit)/
17 Gauthier Madjo-Matsingi (in)
90'
 

Begin Match
      Papé Abdoulaye Diakité 23'
24' Mamadou Fall      
24' Sean Aerts 1-0      
35' Hemza Mihoubi      
      William Owusu Acheampong 1-1 36'
38' Sean Aerts      
      William Owusu Acheampong 1-2 44'
Ruststand 1-2
56' Jeremy Obin      
      Emrullah Güvenç 1-3 61'
67' Hemza Mihoubi      
86' Youness Bengelloun 2-3      
      Gertjan Martens 88'
      William Owusu Acheampong 2-4 92'
93' Eindstand 2-4 93'
TERUG