Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
0 2
13.02.2015 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Thierry Derycke

Lijnrechters:
Kevin Dhondt - Sven Cuyt
Toeschouwers: 4000

Wedstrijdverslag

Derycke fluit S.T.V.V. in eer en goed geweten naar winst
Eigen bericht - Vrijdagavondvoetbal in de Proximus League? De publieke belangstelling is al niet bijzonder groot voor de clubs uit de reeks, bleek ook de komst van absolute koploper Koninklijke Sint-Truidense VV naar Deurne-Noord geen kijkcijferkanon. Het moet gezegd de Gazet had alweer valselijke, bijna lasterlijke argumentatie gebruikt om de potentiële voetballiefhebber buiten het stadion te houden. Self fulfilling prophecy? Zo richt de pers dus een monument ten gronde. De rood-witte technische staf had nochtans zijn uiterste best gedaan om een competitief en combattief elftal voor de clash met de mogelijke kampioen (al is het getoonde voetbal van bijzonder zoutarme kwaliteit) voor te bereiden.

De borstel ging opnieuw door het basiselftal met fatale gevolgen voor Emrullah Güvenç en Seïd Khiter, beiden in de dug-out als wisselspeler en Jonas De Roeck eveneens in de neutrale zone, maar dan in zijn functie als assistent-trainer. David Iboma, Stallone Limbombe en Gauthier Madjo-Matsingi waren de absolute 'new kids' in the team. Wim De Decker werd bevestigd op nummer zes. S.T.V.V. startte met nagenoeg een volledige doorslag van het elftal dat de heenwedstrijd al had gewonnen onder leiding van Thierry Derycke. In welke richting viel het lot op vrijdag de dertiende in Deurne-Noord?

Amper een handjevol selecties, wat meer speelminuten en nog nooit in de basis op de Bosuil, maar dat was Stallone Limbombe niet aan te zien. Hij verkende als een speer de linkerflank van de groene rechthoek. Het initiatief kostte oud-Antwerpspeler Daeseleire een stevige bolwassing van de wedstrijdleiding, later in de partij ook nog de eerste gele prent van de avond. Gauthier Madjo-Matsingi was in nog groter tekort van speelminuten. Ook hij probeerde te dollen met de geel-blauwe defensie. Het centrale duo stond stevig op de benen en trok bij stilstaande fases vierklauwens richting Frank Boeckx. De eerste corner was inderdaad voor de Truienaars.

De Antwerpdoelman ging er vol met de vuist tegenaan en leverde in tweede instantie een inworp op voor linksachter Jannes Vansteenkiste. In afwezigheid van de Emrullah Güvenç en Anthony Di Lallo, trok Joren Dom naar de cornervlag voor een eerste poging. Maël Lépicier deed er wat gevaarlijks mee, maar Baherlé werkte gezwind weg. S.T.V.V. zocht wat veiligheid en comfort op de eigen speelhelft en trok de buitenspelval open. Gauthier Madjo-Matsingi was het eerste slachtoffer. De inwingers naar het doel van Frank Boeckx gingen voorlopig richtingloos verloren. De rood-witte afweer had zijn zaakjes zeker op orde. Ter rechterzijde mengde David Iboma zich samen met Joren Dom en Wim De Decker in een aantal offensieve bewegingen.

S.T.V.V.-doelman Dutoit moest plat op een schuiver vanop de achterlijn van Stallone Limbombe. In combinatie met Jannes Vansteenkiste en alweer Stallone Limbombe ging Deurne-Noord bijna aan het juichen, al vond Wim De Decker wel de kruising op zijn weg. Dutoit haalde vervolgens een stevige vrije trap van Joren Dom met de vuist vanonder de dwarsbalk. Rood-wit verdiende de voorsprong, maar werd slechts beloond met een nieuwe hoekschop. Aan de overkant moest Frank Boeckx Schoofs tegemoet en in de rebound ook clubtopschutter Parzyszek afweren. Voorbereiding over de rechterflank van David Iboma, Gauthier Madjo-Matsingi liet lopen en Stallone Limbombe richtte het projectiel richting korte hoek.

Daeseleire sprong zijn doelman bij en devieerde in opnieuw hoekschop voor R.A.F.C. Net voor inrukken trof het voorhoofd van William Owusu een voorzet van David Iboma die vol op de paal belandde. Beide ploegen naar binnen met een nul achter de naam en daarmee had de Great Old zichzelf te kort gedaan!

Pas opnieuw op het terrein of een schwalbe van Parzyszek in de buurt van de rood-witte rechthoek werd beloond met een vrijschop voor de bezoekers, vernam een schaarse radioluisteraar van de stem op de Bosuil. Baherlé zag het gaatje tussen muur en rechterpaal en prikte de Truiense voorsprong voorbij Frank Boeckx. Rood-wit had met de krachten gewoekerd en werd de adem afgesneden. Geen ogenblik vonden de elf van Stricker en De Roeck nog de drive van de eerste periode. S.T.V.V. kan een paar keer dreigen en op het uur ook de score verdubbelen. De vrijschop ter linkerzijde werd diagonaal weggekopt door Joren Dom. Edmilson pikte de bal op de slof en kromde de bal ten tweede male voorbij de Antwerpdoelman.

Kijken kon wel, aankomen niet, voor geen van de rood-witte verdedigers. Coach Richard Stricker bracht vervolgens Emrullah Güvenç voor een vermoeide Gauthier Madjo-Matsingi. De vervanging van (uitblinker) Stallone Limbombe kwam de Antwerpcoach andermaal op een stevige blijk van afkeuring van de eigen aanhang te staan. De binnenkomst van SeÏd Khiter en later ook nog van Anthony Di Lallo bracht niet de verhoopte ommekeer. R.A.F.C. dwong nog enkele corners af, maar verder dan een poging van Emrullah Güvenç op de handschoenen van Dutoit kwam rood-wit niet. In de slotfase kon bezoeker S.T.V.V. nog even dreigen.

De afketser op de vuisten van Frank Boeckx maakte rare capriolen, maar belandde uiteindelijk op het dak van het doel. De reeksleider nam de punten mee naar Haspengouw, dank zij een grotere efficiëntie in de afwerking. Een onuitwisbare indruk lieten ze evenwel niet.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/02/2015)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

21 Frank Boeckx
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
23 Maël Lépicier
5 Jannes Vansteenkiste
6 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
20 Stallone Limbombe
7 Joren Dom
17 Gauthier Madjo-Matsingi
9 William Owusu Acheampong
28 William Dutoit
3 Alessandro Iandoli
4 Pierre-Baptiste Baherlé
6 Gaëtan Hendrickx
9 Piotr Parzyszek
14 Dimitri Daeseleire
16 Rob Schoofs (K)
19 Yvan Erichot
21 Mathias Schils
22 Junior Edmilson
23 Sascha Kotysch

Wissels

56' 17 Gauthier Madjo-Matsingi (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
 
71' 20 Stallone Limbombe (uit)/
18 Seïd Khiter (in)
 
77' 6 Wim De Decker (uit)/
16 Anthony Di Lallo (in)
 
14 Dimitri Daeseleire (uit)/
8 Faycal Rherras (in)
66'
 
4 Pierre-Baptiste Baherlé (uit)/
5 David Habarugira (in)
77'
 
9 Piotr Parzyszek (uit)/
20 Hilaire Momi (in)
86'
 

Begin Match
      Dimitri Daeseleire 30'
Ruststand 0-0
      Pierre-Baptiste Baherlé 0-1 46'
48' Gauthier Madjo-Matsingi      
      Junior Edmilson 0-2 60'
65' Wim De Decker      
76' Maël Lépicier      
90' Jannes Vansteenkiste      
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG