Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
4 1
06.02.2015 Plaats: Kehrweg

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Nicolas Ponsar - Mathias Hillaert
Toeschouwers: 1.512

Wedstrijdverslag

Na KAS Eupen - Royal Antwerp FC
Great Old op snelheid en maturiteit geklopt

De Grreat Old is op de slijkbaan van Kehrweg op een geweldige uppercut gelopen van het snelle, efficiënte en talentrijke KAS Eupen. De afspraken waren doorgesproken vertelde coach Richard Stricker, maar een vroege treffer maakte al bijna onmiddellijk een einde aan de hoop. Nog voor de twintigste minuut moest Antwerpdoelman Frank Boeckx al voor de tweede keer plat. Clubtopschutter Taulemesse zette de Panda's nog voor de rust in een zetel. Na de kampwissel zorgden de wisselspelers er alvast voor dat de pletwals na nog een vierde treffer tot staan werd gebracht. Enkele tegenprikjes van de Great Old zorgden voor wat animo in de lokale zestien, al beleefde doelman Van Crombrugge naar eigen zeggen bij Proximus TV een rustig avondje. Tegen de strakke elfmeter van Anthony Di Lallo (na handsspel in de zestien zonder! gele kaart) stond hij evenwel machteloos. Vier binnen, maar toch een eerredder, het was wat voor de selectie van Richard Stricker. Tot ontzetting van de alweer enig aanwezige (Antwerpse) journalist (van de Gazet), ving hij na een treurige vragenreeks tijdens de persconferentie alweer bot in zijn wanhopige zoektocht naar een gesprekspartner voor een voorgeprogrammeerd interview. Het beperkte bezoekersaantal lijkt in de Oostkantons alvast het enige probleem(pje) in de rush naar de Jupiler Pro League (De ANTWERPSUPPORTER Online)

KAS Eupen domineert en scoort er vier

De trip naar de Oostkantons is nooit eenvoudig voor de Great Old. Altijd koud, steeds een goed voetballende en stevige tegenstander tegenover zich. Maar dit jaar kwam daar nog eens autopech en een sportieve pandoering bovenop. Stamnummer 1 had immers geen slechte reputatie op de Kehrweg: 5 keer gelijk, 3 keer verlies maar slechts één keer winst. Die winst was wel al van 2007 geleden.

Coach Stricker koos ervoor om de viermansverdediging van vorige week te behouden. De grootste verrassing was echter de naam die op de ‘nummer zes’ werd ingevuld: Wim De Decker werd na zijn korte invalbeurt tegen KVW Zaventem meteen voor de leeuwen gegooid in Eupen! Omolo, Di Lallo, Güvenç en Khiter moesten mee Owusu ondersteunen. Tegenstander KAS Eupen meer dan genoeg kwaliteiten om het Antwerp lastig te maken, met aartsgevaarlijk aanvallers als Curto en Taulemesse, gesteund door klasbakken Rodriguez en Garcia, en gevoed door aartsgevaarlijke backs. Iedereen bij Antwerp, inclusief het honderdtal rood-witte fans zou dus getekend hebben voor een draw, maar dat heeft er nooit ingezeten.

Nog voor het goed en wel aan de wedstrijd begonnen was, stonden de Reds immers al 1-0 in het krijt. Een vrije trap belandde bij Rodriguez, die in één tijd uithaalde. De bal week af op het hoofd van De Roeck, waardoor Boeckx machteloos moest toekijken. De openingsfase was bijzonder moeilijk voor Antwerp. Rood-wit kwam er maar zelden uit, terwijl Eupen naar hartelust combineerde. Vansteenkiste moest tot tweemaal toe redding brengen aan de eerste paal, terwijl Boeckx nog voor het kwartier een nieuwe afgeweken bal uit doel moest weren. Aan de overzijde was het drie keer Güvenç die het vanop afstand probeerde, zonder succes. Na 18 minuten stond het al 2-0. Garcia kan na knappe actie vanop rechts voorzetten, Afif tikt mooi overhoeks binnen.

R Antwerp FC leek nog niet helemaal geleerd te hebben. Taulemesse mocht nog eens in de loop aannemen en schieten, Boeckx stond goed gepositioneerd. De knal van Afif ging gelukkig nipt voorlangs, maar even later is diezelfde Qatarees wel de aangever voor de derde goal. Taulemesse nam ditmaal de taak van afwerker op zich. Net voor de rust kon Antwerp bijna milderen - en dat bijna tot haar eigen verbazing. Owusu kreeg de bal op de dij, Van Crombrugge moest de hoek in om de aansluitingstreffer te voorkomen. De blamage kon compleet zijn, wanneer de bal meteen daarna pardoes voor de voeten van Taulemesse valt. Boeckx zorgt ervoor dat het 3-0 blijft aan de rust.

Met zulk een achterstand gaan rusten bij een promotiekandidaat, dan moet je wel een ijzersterk karakter hebben om er nog iets van te maken in de tweede helft. Niet dat de Antwerpenaren niet wilden, maar Eupen toonde zich bijna op alle vlakken sterker. De rood-witten kregen geen voet op de gladde grond, terwijl Eupen zich bleef doorzetten met fraai en direct voetbal. Curto schoot uit de draai, naast. Di Lallo probeerde het van ver met hetzelfde resultaat. En weer viel er een vroeg doelpunt in de tweede helft. Dufour zette Curto mooi op weg naar doel, de Spanjaard verschalkte Boeckx met een knap lobje: 4-0. De thuisploeg kon de match nu helemaal op slot leggen, wat het uitstekend deed.

R Antwerp FC probeerde te dreigen met een kopballetje naast het kader van De Roeck, een voorzet van Di Lallo en een knal van Dom, maar de realiteit is dat geen van deze pogingen Van Crombrugghe echt deed bibberen. Behalve dan de schicht van Iboma, die nipt in het zijnet eindigde. Eupen was dan wederom gevaarlijker: Dufour probeerde het tweemaal vanop afstand, terwijl Boeckx ook alert moest zijn op twee pogingen van Taulemesse. Ook Curto kon nog eens opduiken op stilstaande fase, maar ditmaal kreeg hij de bal niet doorheen het bos van benen. Met nog vijf minuten op de klok zag scheidsrechter Verboomen de bal op de arm van George vallen, waardoor hij de bal meteen op de stip legde.

Anthony Di Lallo zette zich achter het leer en werkte koeltjes de 4-1 op het bord, meteen zijn eerste goal van het seizoen. Helaas slechts een voetnoot in deze door KAS Eupen gedomineerde wedstrijd. De thuisploeg won verdiend haar vierde wedstrijd in 2015 en liet R.A.F.C. zo met zwaar gemoed weer op de (reserve-)bus stappen (www.rafc.be).

(bron: clubmedia - 06/02/2015)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

29 Hendrik Van Crombrugge
6 Raoul Prisse Kenne (K)
80 Garcia Sergio Rodriguez
92 Nicolas Timmermans
24 Jonathan Dostillo
16 Ahmad Doozandeh
18 Guy Dufour
7 Victor Ortiz Curto
17 Hassan Alif Akram
20 Luis Garcia Fernandez
19 Florian Taulemesse
21 Frank Boeckx
7 Joren Dom
25 Jonas De Roeck
23 Maël Lépicier
5 Jannes Vansteenkiste
16 Anthony Di Lallo
6 Wim De Decker (K)
15 Johanna Omolo
10 Emrullah Güvenç
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong

Wissels

62' 16 Ahmad Doozandeh (uit)/
25 Igor Jamabo Odeni (in)
 
63' 7 Victor Ortiz Curto (uit)/
14 Mohammed Ahmed Alsadi (in)
 
72' 17 Hassan Alif Akram (uit)/
15 Stephen Babalola (in)
 
18 Seïd Khiter (uit)/
2 David Iboma (in)
46'
 
6 Wim De Decker (uit)/
3 Papé Abdoulaye Diakité (in)
46'
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
73'
 

Begin Match
2' Garcia Sergio Rodriguez 1-0      
17' Hassan Alif Akram 2-0      
37' Florian Taulemesse 3-0      
Ruststand 3-0
48' Victor Ortiz Curto 4-0      
      Johanna Omolo 65'
78' Stephen Babalola      
      Anthony Di Lallo (penalty) 4-1 84'
92' Eindstand 4-1 92'
TERUG