Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. S.C. Eendr. Aalst
0 0
20.12.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters:
Michele Scatorchia - Stijn De Meulemeester
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC geraakt niet voorbij Ajuinen
Voor aanvang van de match van de 21e speeldag, had coach Richard Stricker zorgen in het verdedigende compartiment. Met een blessure voor Jannes Vansteenkiste (hamstring) en Bryan Van den Bogaert (knie) moest er gesleuteld worden aan de defensie. Gertjan Martens schoof naar de linksback, David Iboma kwam op rechtsback. Centraal bleven Jonas De Roeck, Papé Diakité en Günther Vanaudenaerde de dienst uitmaken. Op de Aalsterse bank werd het een weerzien met ex-coach Van Acker, maar ook met Niels Martin. Het was ex-Antwerpvedette Kevin Oris die de aftrap kwam geven! Bovendien werd bijna-ex-werknemer Marc De Groote gepast in de bloemetjes gezet op de middenstip, want hij verlaat het Antwerpteam volgende week. Veel succes in een volgende uitdaging, Marc!

Voor onze spelers is de Proximus League dit seizoen al een voldoende uitdaging. Met SC E. Aalst, en vooral coach Van Acker, kregen ze een tegenstander tegenover zich die moeilijk laat voetballen en op verplaatsing al heel wat punten haalde. Niemand scoorde 'on the road’ zo vaak als de Ajuinen (21x), meer dan het seizoenstotaal van onze Reds. Onze rood-witten laten geregeld zien wel uit de omschakeling te kunnen voetballen (de wedstrijden in Seraing, Bergen, Leuven), maar hebben het steevast lastig wanneer ze zelf het spel moeten maken. Het werd al snel duidelijk dat de Ajuinen niet waren gekomen om die rol op zich te nemen.
Het moet gezegd: de eerste helft had niet veel om het lijf. Beide elftallen kwamen tot weinig kansen.

Jonas De Roeck was Antwerps gevaarlijkste man, met in totaal vier dreigende kopballen op stilstaande fases. Tweemaal eindigde die naast, eenmaal moest Van Den Noortgaete ingrijpen, terwijl een laatste keer de bal in een scrimmage belandde. Onze aanvallers hadden het moeilijker om in beeld te lopen, maar dat gold voor evenzeer voor Eendracht Aalst. Middenvelder De Cuyper knalde een keertje van ver, zonder Boeckx echt in de problemen te brengen. Dan was de vrije trap van (middenvelder) Shkodra gevaarlijker: onze goalie moest het leer vanonder de deklat boksen. Van Damme kon zijn neus één keer aan het venster steken, maar zijn tikballetje eindigde naast.

De tweede helft kon alleen maar beter, en zo geschiedde gelukkig ook. William Owusu Acheampong kon al na enkele minuten uit de draai schieten, maar Van Den Noortgaete lag in de weg. Dat deed hij eens te meer op een vallende volley van onze Ghanese aanvaller, die onderweg leek naar een 100% doelpunt. Bij SC E. Aalst waren het Shkodra (met een verre knal naast) en De Oliveira (scherp schot voorlangs) die in het openingskwartier de Antwerpse kooi onder vuur namen. De Neve kwam even later een voetje tekort om de bal voorbij Boeckx te werken. Het middenveld had het lastig om zich door te zetten. Güvenç en Dom kwamen maar sporadisch in schietpositie, en dan was de afwerking doorgaans niet gekadreerd. In het slotkwartier kon de Great Old toch tot enkele rijpe doelkansen komen.

William Owusu tikte zich voorbij de doelman, maar stond te scherp om af te werken. De kans werd een hoekschop, die uiteindelijk tot bij Güvenç kwam. De Superturk drukte af, maar zag zijn knal gered worden door Van Den Noortgaete. Wanneer Kevin Tano op het veld kwam, zaaide de Nederlander meteen onrust in de Aalsterse gelederen. Zijn harde, scherpe knal werd knap gestuit door de bezoekende doelman, die even later weer moest tussenkomen op een inzet van de diepgestuurde Tano. Ditmaal gooide de keeper zijn knieën in de strijd om R.A.F.C. van een goaltje te houden. De spanning steeg, maar de brilscore zou niet meer van het bord gaan. De twee pogingen van Iboma weken allebei af om vervolgens in de coulissen te verdwijnen.

Het leek erop dat de kopbal van Dom (nipt voorlangs) de laatste doelkans was, maar even later kwam het orgelpunt pas. William Owusu werd in de slotseconden in stelling gebracht, maar weer lag Van Den Noortgaete dwars met een ultieme redding. Een frustrerende match eindigde zo in 0-0, waar geen van beide ploegen veel me opschiet. R.A.F.C. had gehoopt haar fans een overwinning te kunnen schenken om 2014 af te sluiten, maar helaas. De kansen werden wederom niet afgewerkt.
(bron: www.rafc.be - 20/12/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. S.C. Eendr. Aalst

Elftallen

21 Frank Boeckx (K)
3 Papé Abdoulaye Diakité
25 Jonas De Roeck
32 Günther Vanaudenaerde
4 Gertjan Martens
2 David Iboma
15 Johanna Omolo
10 Emrullah Güvenç
7 Joren Dom
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
1 Kevin Van Den Noortgate (K)
4 Arnaud De Greef
6 Matthias Lievens
17 Jonas Bogaerts
10 Kevin Janssens
11 Ken Van Damme
19 Gianni De Neve
14 Philippe Janssens
7 Tjendo De Cuyper
20 Donjet Shkodra
23 Daniel Rodrigo de Oliveira

Wissels

73' 18 Seïd Khiter (uit)/
11 Kevin Tano (in)
 
7 Tjendo De Cuyper (uit)/
22 Mike Smet (in)
64'
 
19 Gianni De Neve (uit)/
18 Ratko Vansimpsen (in)
74'
 
23 Daniel Rodrigo de Oliveira (uit)/
16 Steve Bael (in)
88'
 

Begin Match
      Donjet Shkodra 32'
      Ken Van Damme 42'
Ruststand 0-0
92' Eindstand 0-0 92'
TERUG