Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.A.E.C. de Mons R. Antwerp F.C.
2 1
23.11.2014 Plaats: Stade Tondreau

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters:
Kris Messely - Florian Lemaire

Wedstrijdverslag

Pijnlijke uitslag voor hardwerkende Reds
Richard Stricker kon deze week iets nieuws doen: zijn ploeg NIET veranderen. Dezelfde elf namen als vorige week kwamen aan de aftrap, in de hoop dat er wederom veel kansen zouden kunnen worden afgedwongen. Maar vooral: dat die kansen ditmaal ook doelpunten zouden opleveren. R Antwerp FC had te kampen met vervelende statistieken wat betreft haar wedstrijden tegen RAEC Mons. In 13 confrontaties konden de Reds slechts 1 keer winnen. En meer nog: in de competitie scoorde het nog nooit in het Stade Charles Tondreau! De Draken van de jaargang 2014-2015 is echter niet bepaald de sterkste lichting, dus lagen er zeker mogelijkheden voor de Great Old.

Het eerste schot kwam alvast op naam van Stamnummer 1: Seïd Khiter dribbelde, kapte en schoot in de handen van doelman Saussez. Even later weer gevaar met een scherpe voorzet van Vansteenkiste en een hoekschop van Di Lallo. Na tien minuten mengde ook Bergen zich in de debatten. Bijna kon het een scrimmage in het Antwerpse doelgebied afwerken, maar Vansteenkiste voorkwam de schade. Dom toonde nogmaals zijn grote strijdlust en won de bal van Khchab op links. Saussez moest zich helemaal strekken om de strakke voorzet van koers te veranderen. Het antwoord volgde meteen. Laurent zette zich door en stormde op Frank Boeckx af, die de situatie goed inschatte en het leer nog nipt tegen de paal kon weren. Beide ploegen speelden behoorlijk open maar grote kansen afdwingen was moeilijk. Met slim flankspel van Joren Dom en Umberto Carvalho Dos Santos werd de bal wel geregeld voor de kooi van Saussez gegooid, maar dan stond de sterke verdediging telkens pal. Pogingen van Umberto Carvalho Dos Santos, William Owusu Acheampong (tot tweemaal toe) en Bryan Van den Bogaert brachten geen zoden aan de dijk.

Tijdens de rust werd ongetwijfeld besproken hoe dat overtal van balbezit omgezet zou kunnen worden in doelpunten. Het duurde toch meer dan tien minuten voor er opnieuw doelgevaar kwam. De schoten van Brogno en Anthony Di Lallo waren niet écht gevaarlijk. Even later was het toch prijs. Een voorzet van de rechterflank werd door Ferbert richting doelmond gekopt en week onderweg nog af. Daardoor was Frank Boeckx kansloos en stond de harde 1-0 op het bord. R Antwerp FC wilde de thuisploeg meteen van antwoord dienen. Het schot van Joren Dom week af, dat van Günther Vanaudenaerde strandde op de deklat. De (hands-)bal van Seïd Khiter eindigde net voorlangs. Richard Stricker greep in en stuurde Emrullah Güvenç en David Iboma de wei in, ten koste van Anthony Di Lallo en Umberto Carvalho Dos Santos. Dat loonde meteen. Emrullah Güvenç stuurde met een snelle vrije trap Joren Dom en Seïd Khiter weg, waardoor William Owusu Acheampong in de kleine backlijn kon binnentikken: 1-1!

De match bleef goed over en weer gaan, RAEC Bergen toonde toch iets meer aanvalsdrift. Frank Boeckx pakte een schot van Loemba en Vanaudenaerde moest de kracht uit de knal van Laurent halen. Aan de overzijde was het William Owusu Acheampong die vanop 20 meter naast krulde. Les Montois gooiden er vervolgens Lkoutbi en de plaatselijke topschutter Gnohéré in, en dat maakte meteen een verschil. Na enkele minuten bleek Van den Bogaert een foutje te hebben gepleegd op de bonkige aanvaller, waardoor scheidsrechter Boterberg zich genoodzaakt zag meteen rood te trekken. Met tien man moesten de Reds het spel ondergaan: de ingevallen Camargo kon Boeckx dribbelen maar niet afwerken, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het toch prijs. Gnohéré buffelde de voorzet van Loemba tegen de touwen, meteen zijn tiende goal van het seizoen. En een heel pijnlijke voor de troepen van Stricker! De volgende wedstrijd staat al op vrijdag geprogrammeerd, tegen het in vorm verkerende Seraing United. Hopelijk krijgt R.A.F.C. meer loon naar werken in het Luikse. De Reds blijven met 17 punten uit 17 wedstrijden op een confronterende 13de plaats staan.
(bron: www.rafc.be - 23/11/2014)

Statistieken

R.A.E.C. de Mons R. Antwerp F.C.

Elftallen

24 Adrien Saussez (K)
13 Georgios Kaminiaris
7 Mehdi Kchab
15 Daan Van Gyseghem
26 Jean-Christophe Vergerolle
8 Mégan Laurent
9 Roman Ferber
23 Jordan Massengo
10 Yannick Loemba
11 Loris Brogno
27 Anthony Bova
21 Frank Boeckx (K)
32 Günther Vanaudenaerde
4 Gertjan Martens
8 Bryan Van den Bogaert
5 Jannes Vansteenkiste
14 Umberto Carvalho Dos Santos
15 Johanna Omolo
7 Joren Dom
16 Anthony Di Lallo
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong

Wissels

72' 11 Loris Brogno (uit)/
14 Sami Lkoutbi (in)
 
76' 27 Anthony Bova (uit)/
31 Harlem Gnohéré (in)
 
86' 8 Mégan Laurent (uit)/
3 Andrei Da Silva Camargo (in)
 
16 Anthony Di Lallo (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
62'
 
14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
2 David Iboma (in)
62'
 
18 Seïd Khiter (uit)/
25 Jonas De Roeck (in)
84'
 

Begin Match
29' Georgios Kaminiaris      
Ruststand 0-0
58' Roman Ferber 1-0      
      Seïd Khiter 61'
      William Owusu Acheampong 1-1 66'
      Jannes Vansteenkiste 72'
      Bryan Van den Bogaert 85'
88' Harlem Gnohéré 2-1      
91' Sami Lkoutbi      
93' Eindstand 2-1 93'
TERUG