Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. A.S.V. Geel
2 2
02.11.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters:
Bart Vandeweghe - Florian Lemaire
Toeschouwers: 5.400

Wedstrijdverslag

En tot slot was er voetbal in Deurne-Noord

Eigen bericht - Uitzonderlijk rustig de afgelopen dagen op de Bosuil in aanloop naar de partij tegen ASV Geel? Schijn bedriegt. Het bruiste van activiteit op en rond het historische stadion. Trok coach Richard Stricker samen met zijn selectie, de Bosuilpoort een half dagje achter zich dicht richting Antwerp Boxing Academy, de jonge garde nam ondertussen het volume over tijdens de driedaagse Profstage. Een leergierige nieuwe generatie kreeg inderdaad les van Darko 'King' Pivaljevic, Predrag Ristovic, Jerko Tipuric en Sébastien Stassin. Het leverde mooie kiekjes op van dribbelende jonge voetballertjes op het kunstgras, hongerige monden in het Antwerp Themacafé, gulle kinderstemmen in de kleedkamers van het KwadrO-gebouw, alsook verlangende blikken tijdens die korte, maar krachtige mini-handtekensessie van Joren Dom & co.

De kern verwelkomde deze week bovendien belofte Eli Nyamador, centrale verdediger van opleiding, maar misschien op weg naar de positie van defensieve middenvelder of rechtsachter? Wim De Decker combineerde zijn individuele parcours met een gesprek voor Antwerp Clubblad. Achter de schermen was er daarbovenop een drukte van jewelste om in afwachting van de bouwvergunning, nu al een aantal elementen klaar te stomen om tribune 1 verder af te werken. En op zondagmiddag was er tot slot... voetbal in Deurne-Noord, tenminste toch één spelhelft lang.

Voor de aftrap kregen de rood-witte technische staf en selectie de droeve plicht de pas overleden Theo Van De Velde een gepaste herdenking te bezorgen. Nauwelijks gezeten of ook Kevin Oris, met een verleden bij beide 'clubs', was verrast door de efficiëntie waarmee William Owusu Acheampong een siddering doorheen de hele bezoekende ploeg joeg. De spits rondde de eerste collectieve aanval doelgericht af en zorgde meteen voor de vroege voorsprong. Had ASV Geel al verdedigende instructies meegekregen, dan moest die tactiek vliegensvlug om. Antwerpcoach Richard Stricker had door de onbeschikbaarheid van Johanna Omolo en Seïd Khiter moeten sleutelen aan zijn elftal, maar dat was in de beginfase niet te merken. Bryan Van den Bogaert en Umberto Carvalho Dos Santos zorgden voor defensieve zekerheid voor de viermansverdediging, met Papé Diakité opnieuw centraal en Günther Vanaudenaerde op rechtsachter. Rustig meesterschap van de thuisploeg. De bezoekers hakten er in de beginfase goed op in. Zo werd Anthony Di Lallo gehaakt voor het binnenkomen van de zestien, maar de gele kaarten bleven tot in de slotfase in de achterzak van scheidsrechter Johan Verbist, die de oorspronkelijk aangeduide Alexandre Boucaut kwam vervangen.

Joren Dom zorgde voor een paar mooie bewegingen en dito voorzetten in de kleine rechthoek, maar de score bewoog pas als de populaire en snedige middenvelder er zelf een lel tegen gaf in de korte hoek. De dubbele voorsprong liet bij de achterban het beste verhopen. Net voorbij het half uur ging William Owusu Acheampong achter een diepe bal van Gertjan Martens aan, maar botste finaal op de reactie bij doelman Blondeel. In de reactie haalde Berben uit. Frank Boeckx moest er op zijn beurt met de vuist tegenaan. Twee corners op rij. William Owusu Acheampong met de kop bij de eerste, Papé Diakité kwam niet ongeschonden uit de melee. David Iboma begon aan zijn langdurige opwarming, maar het was een beetje onverwacht Stallone Limbombé die de rijzige centrale verdediging na de rust zou komen vervangen. De bezoekers stonden toen al een tijdje met de aansluitingstreffer achter de naam. ASV Geel kwam in de slotfase van de eerste periode niet alleen de buitenspelval tegen, maar Kerckhofs mocht ook via de stip een uiterst lichte strafschop verzilveren. Papé Diakité plaatste in de laatste actie voor het rustsignaal zijn schot pal op doelman Blondeel.

Er klonk weinig applaus kort na de herneming. Toch probeerde Anthony Di Lallo bijna uit de aftrap de score op te drijven. Zijn schot was helaas onprecies. Zo ook de acties van de Great Old. Emrullah Güvenç haalde een schuiver uit de voetbalschoenen, maar de Geelse doelman kloppen, lukte niet. Er sloop slordigheid in het samenspel, ASV Geel profiteerde om Zico richting Frank Boeckx te sturen. Hoewel strak getrapt door Kerckhofs, leverde een reeksje corners niets op voor de bezoekers, maar het gevaar was niet geweken. Antwerpcoach Richard Stricker greep naar Gauthier Madjo-Matsingi voor nieuwe aanvallende impulsen. De invaller deed heel hard zijn best, maar was niet echt gelukkig in zijn acties. Stallone Limbombe was een dreiging voor linksachter Cauwenberg, maar zijn voorzetten kenden geen gunstig vervolg in de zestien. De rebound van Gauthier Madjo-Matsingi ging naast. ASV Geel was opnieuw aan een dubbele hoekschop toe. Invaller Van Der Heyden bereikte de tweede paal en na vijfkwart wedstrijd hingen de bordjes opnieuw gelijk na een stevige kopslag van Gielis. De Antwerpbank rekende nog met een kwartier om de 'scheve' situatie recht te trekken, zo vertelde Richard Stricker tijdens de persbabbel na afloop.

Wissels kwamen er evenwel niet. Gertjan Martens trof nog bijna met het hoofd raak na corner van Anthony Di Lallo. Tot een geordend slotoffensief kwam R.A.F.C. niet (meer). Ook niet toen in de absolute slotfase Gelenaar Berben na twee gele kaarten in drie minuten tijd vervroegd de kleedkamer mocht opzoeken. Hij had de rood-witte omschakeling telkens oordeelkundig, maar flagrant foutief tot staan gebracht en zo pakte de reekslaatste onder moeilijke omstandigheden in een gezamenlijke inspanning toch een puntje mee richting Leunen. Met een niet mis te verstane "Stricker buiten!", gaven de rood-witte fans na het laatste fluitsignaal alvast uiting aan hun ongenoegen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/11/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. A.S.V. Geel

Elftallen

21 Frank Boeckx (K)
32 Günther Vanaudenaerde
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
14 Umberto Carvalho Dos Santos
8 Bryan Van den Bogaert
16 Anthony Di Lallo
9 William Owusu Acheampong
10 Emrullah Güvenç
1 Joris Blondeel (K)
18 Jannick Weeghmans
23 Ken Spies
4 Ruben Scheelen
5 Timo Cauwenberg
11 Zico Gielis
12 Kenneth Kerckhofs
24 Lens Annab Nadjem
3 Ben Santermans
10 Geert Berben
9 Axel Bossekota Bofunda

Wissels

55' 3 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
 
68' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
17 Gauthier Madjo-Matsingi (in)
 
9 Axel Bossekota Bofunda (uit)/
6 Jasper Van Der Heyden (in)
46'
 
4 Ruben Scheelen (uit)/
8 Ken Van Mierlo (in)
86'
 
24 Lens Annab Nadjem (uit)/
17 Yannis Augustijnen (in)
89'
 

Begin Match
3' William Owusu Acheampong 1-0      
23' Joren Dom 2-0      
      Kenneth Kerckhofs (penalty) 2-1 43'
      Zico Gielis 2-2 75'
      Geert Berben 88'
      Geert Berben 90'
93' Eindstand 2-2 93'
TERUG