Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.
0 0
26.10.2014 Plaats: Stadion Schiervelde

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Lijnrechters:
Kevin Dhondt - Stijn De Meulemeester
Toeschouwers: 3451

Wedstrijdverslag

Rood-witte fans overstemmen lokaal orkest
Eigen bericht - 't Was weer drummen geweest in de ziekenboeg op de Bosuil. De wedstrijd tegen KSK Heist mocht dan een verdiende driepunter opgeleverd hebben, een groot aantal Antwerpspelers kampte achteraf met lichamelijk ongemak. Zo ernstig dat Richard Stricker slechts een klein effectief ter beschikking had. Dag na dag tot en met vrijdag werd de Antwerpcoach minitieus gebrieft over de speelkansen van Papé Diakité, Joren Dom en Anthony Di Lallo. In en rond Stadion Schiervelde werd vooral uitgekeken naar de komst van de kleine spelmaker. De populaire Luikenaar ruilde deze zomer zijn paarse voetbalschoenen in voor een meer passende kleurencombinatie bij zijn nieuwe werkgever in Deurne-Noord.

Het zou meteen zijn eerste confrontatie met zijn vroegere club worden en was in aanloop naar de (zege)tocht richting Roeselare, een drukbevraagde rood-witte speler. Ondanks de fysieke problemen stond hij net als Joren Dom in de startersrij. De lokale fans stonden evenwel niet klaar met wierook en mirre, maar een echte stortvloed aan verwensingen overviel de sympathieke Antwerpspeler evenmin. Op linksachter verscheen Bryan Van den Bogaert opnieuw als basisspelers in de plaats van de geblesseerde Papé Diakité. De meer dan vijfhonderd roodwitte fans die de reis in combiregeling ondernamen, waren alvast een stevige steun in de rug.

Opwarmen op een droog terrein dat nadien fel besproeid werd, het maakte de taak er niet gemakkelijker op, merkte Günther Vanaudenaerde in een gesprek met de lokale coach Van Der Elst achteraf op. Over de lengte van het gras viel ook een en ander te zeggen, maar dat belette KSV Roeselare niet als een brandende speer van start te gaan. Binnen de 46 seconden stonden ze aan het cornerpunt, al was er van de kant van de stadionklok geen beweging te zien. Joren Dom overwon aan de eerste paal die eerste standaardfase. Rood-wit vervolgens naar de overkant en volgde al vlug ook een eerste hoekschop uit een hele reeks voor Anthony Di Lallo. Ook deze werd nogal gemakkelijk ontzet. De partij golfde in alle rust over en weer. "We ontwikkelden te weinig snelheid", bevestigde ook lokale coach Van Der Elst die net als zijn Antwerpcollega met twee centrale verdedigende middenvelders ingezet had op organisatie. Ook al ondernamen beide ploegen wat pogingen op doel, hoogst gevaarlijk werd het zelden.

Een vrijschop van De Jonghe zoefde rechtstreeks aan het doel van Frank Boeckx voorbij. Even later richtte dezelfde speler hoog boven het Antwerpdoel. Aangever Joren Dom zette Anthony Di Lallo op weg naar het zwart-witte doel, maar zijn gekrulde schot was te breed uitgemeten. Frank Boeckx moest met de vuist een vallend schot van rechtsachter Damman uit zijn doel ranselen, al was het niet altijd gemakkelijk de geelgeschoeiselde Roeselarespelers uit elkaar te houden. Net voor het half uur tekende Okitokandjo voor de snedigste, snelste en gevaarlijkste tegenprik van de hele eerste periode. Hij ging niet alleen Bryan Van den Bogaert en bijna de hele resterende Antwerpverdediging, doelman Frank Boeckx voorbij, maar na het besluiten werd hij de voet dwarsgezet door Gertjan Martens. Bezoeker R Antwerp FC probeerde een paar keren in korte combinatie doorheen de zwart-witte gelederen te breken, maar aan de zestien liep het telkens vast.

Geen wissels bij de kampwissel en dus trok de Great Old met de kop in de rug richting vijandelijk doel. Eerst nog sporadisch, maar vervolgens vroegen, smeekten, neen, eisten de rood-witte fans hun lieveling Emrullah Güvenç steeds nadrukkelijker op het terrein. Ondanks de stevige inzet aan beide kanten, met liefst vier (!) gele kaarten voor R.A.F.C., leverde de ontwikkelingen niet echt veel doelgevaar op. Lokale coach Van Der Elst had begrepen en wisselde zijn centrumspits Okitokandjo voor de veel beweeglijker en duelkrachtiger Nwanganga Uguala Kennedy. Hij smeerde liefst twee Antwerpspelers een geel kartonnetje aan met gevolg voor Gertjan Martens, die meteen op scherp staat en tegen ASV Geel zal moeten uitkijken! De weinige doelpogingen van o.a. De Jonghe en aan de overkant van William Owusu Acheampong misten richting of werden afgeweerd. Het schot van Jannes Vansteenkiste ging voorlangs. Spaarde KSV haar tweede wissel tot driekwartwedstrijd, Richard Stricker oogstte even later applaus van de achterban, die het lokale orkest ruim in volume overstemde, bij het verschijnen van Superturk.

Leeggespeeld na een half gemiste trainingsweek, kwam Kevin Tano vervolgens Anthony Di Lallo vervangen. In de laatste vijf minuten maakte ook David Iboma zich nog los van de bank als vervanger voor de geblesseerde Günther Vanaudenaerde. Hadden de lokalen de beste kans van de eerste periode op hun naam geschreven, de lokale doelman Lentz had een hele stevige reactie nodig om de kopbal van William Owusu Acheampong met de vingertoppen uit zijn doelvlak te houden. De beste kans van de tweede periode ging zo voor de bezoekers verloren. De verzorging van Anthony Di Lallo leverde enkele spelers nog een extra drinkpauze op, maar ook het slotoffensief(je) van KSV Roeselare bracht het scorebord niet meer in beweging. Niet gescoord en toch een punt gepakt, Richard Sticker leek achteraf niet mistevreden en had tijdens de nabespreking ook nog een mooie matchanalyse klaar voor RAFC.tv

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/10/2014)

Statistieken

K.S.V. Roeselare R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Gilles Lentz
13 Carlo Damman
15 Tom Raes
5 Kjetil Borry
6 Jeroen Vanthournout
17 Marcos Camozzato (K)
14 Vincent Provoost
11 Jari Vandeputte
7 Olivier Myny
19 Jimmy De Jonghe
25 Stevy Okitokandjo
21 Frank Boeckx (K)
14 Umberto Carvalho Dos Santos
32 Günther Vanaudenaerde
4 Gertjan Martens
8 Bryan Van den Bogaert
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
16 Anthony Di Lallo
5 Jannes Vansteenkiste
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong

Wissels

61' 25 Stevy Okitokandjo (uit)/
24 Nwanganga Uguala Kennedy (in)
 
75' 11 Jari Vandeputte (uit)/
20 Rik Impens (in)
 
18 Seïd Khiter (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
78'
 
16 Anthony Di Lallo (uit)/
11 Kevin Tano (in)
82'
 
32 Günther Vanaudenaerde (uit)/
2 David Iboma (in)
84'
 

Begin Match
      Bryan Van den Bogaert 27'
      Joren Dom 41'
42' Vincent Provoost      
Ruststand 0-0
      Umberto Carvalho Dos Santos 72'
      Gertjan Martens 86'
90' Gilles Lentz      
93' Eindstand 0-0 93'
TERUG