Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Heist
2 0
18.10.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Gerd Bylois

Lijnrechters:
Dirk Stallaert - Pieter Becquet
Toeschouwers: 4953

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC verslaat de Zwanen
Tegenover de wedstrijd op Patro recupereerden de Reds Johanna Omolo en Anthony Di Lallo, niet van de minsten. Beiden werden dan ook meteen weer in de basis geposteerd, ten koste van Van den Bogaert en De Roeck. Bij KSK Heist kennen we al de voornaamste namen: Webers, Hairemans en Ruiz kunnen het elke ploeg in de Proximus League lastig maken, dus waren ook de troepen van Stricker gewaarschuwd.

R Antwerp FC liet het initiatief schijnbaar aan de (paarsgehemde!) bezoekers in de beginfase, met een schot van Vandemarliere als meest merkwaardige exponent. Beide clubs speelden rommelig in het openingskwartier, maar gaandeweg steeg het tempo. Vansteenkiste opende het conto van rood-wit, maar zijn kopbal werd al bij al gemakkelijk geplukt door doelman Vandenbossche. Ook Dom, Carvalho Dos Santos en Khiter probeerden de bezoekende goalie op de proef te stellen, maar zonder succes. Op de pegel van Di Lallo moest Vandenbossche wel zijn kunnen tonen, de keeper tikte de bal vanonder zijn deklat. KSK Heist kon maar sporadisch antwoorden. De kopbal van Ruiz ging ongevaarlijk naast, terwijl de pegel van Hairemans door Frank Boeckx uit de winkelhaak geweerd moest worden. Ook Nkuman kon eens stevig aanleggen, maar weer stond Frank Boeckx op de goede plaats. Ook de punter van Nkuman was gevaarlijk, maar eindigde gelukkig naast Boeckx’ kooi.

R Antwerp FC liet zich niet onbetuigd. Kuiter schoot op het halfuur richting tweede paal, en vond inderdaad het doelhout. De rebound van Carvalho Dos Santos eindigde dan weer in het zijnet. Even later tikte Khiter een voorzet van de sterk spelende Vansteenkiste nipt naast. Hetzelfde lot was de rebound van Dom beschoren, terwijl Diakité zelfs vanop 4 meter niet voorbij de keeper geraakte. We leken met 0-0 te gaan rusten, maar dan mocht Omolo nog een keer stevig uithalen. Vanuit de tweede lijn week de bal nog licht af, en verschalkte het door zijn snelheid Vandenbossche, eindelijk! 1-0, en oververdiend.

Heistcoach Bosschaerts zag het niet graag gebeuren en moest tot overmaat van ramp sterkhouder Webers geblesseerd in de kleedkamer laten. Rymenants was zijn vervanger. R.A.F.C. bleef de gevaarlijkste ploeg en dwong al snel enkele hoekschoppen af. Omolo kreeg enkele keren de kans om af te drukken, maar vond ofwel een ultiem verdedigend been op zijn weg, ofwel de sterke Vandenbossche. Martens probeerde het van ver, maar ook daarop had Vandenbossche een antwoord. Een zweefsprong van diezelfde doelwachter neutraliseerde dan weer de goede kopbal van William Owusu.

De frustratie om het uitblijven van de 2-0 kroop langzaam in de gelederen. KSK Heist putte daar moed uit. Niet dat ze veel kansen konden afdwingen, maar Boeckx moest toch regelmatig ingrijpen om beginnend gevaar in de kiem te smoren. De kopbal van Gillis ging naast, net als het schotje van Ruiz. Güvenç en Limbombé kwamen de troepen versterken. Owusu werd in de slotfase als eerste in stelling gebracht, maar besloot naast. Daarna was het twee keer aan Limbombé, maar twee keer werd zijn inzet nog op het laatste nippertje naast het kader gedevieerd. In de laatste minuut stuurde Limbombé Güvenç op weg. Eerst besloot de Superturk nog op de paal, maar gelukkig kon hij zelf de rebound binnentikken. 2-0 en dus iedereen tevreden, al zal er nog wel (terecht) nagekaart worden over de gemiste kansen in beide speelhelften!

We onthouden vooral een sterke eerste helft, zes op zes in de tweede periode, en de eerste thuisoverwinning dit seizoen. Als we deze lijn kunnen aanhouden, mogen we wat verwachten voor de wedstrijden tegen Roeselare en ASV Geel de komende weken. Maar vooral: voetjes op de grond houden en hard blijven werken! COYR!

(bron: www.rafc.be - 18/10/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Heist

Elftallen

21 Frank Boeckx (K)
14 Umberto Carvalho Dos Santos
32 Günther Vanaudenaerde
4 Gertjan Martens
3 Papé Abdoulaye Diakité
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
16 Anthony Di Lallo
5 Jannes Vansteenkiste
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
21 Tom Vandenbossche
16 Bart Van Den Broeck
4 Cor Gillis
6 Jeroen Vanderputte
17 Gwen Jacobs
22 David Wijns
11 Jonas Vandermarliere
3 Bart webers (K)
14 Geoffry Hairemans
7 Jaime Alfonso Ruiz
9 Michel Nkuman

Wissels

61' 3 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
8 Bryan Van den Bogaert (in)
 
79' 18 Seïd Khiter (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
 
83' 15 Johanna Omolo (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
 
3 Bart webers (uit)/
23 Yannick Rymenants (in)
46'
 

Begin Match
44' Johanna Omolo 1-0      
Ruststand 1-0
82' Günther Vanaudenaerde      
90' Emrullah Güvenç 2-0      
92' Eindstand 2-0 92'
TERUG