Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. W.S. Brussel
1 1
05.10.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Yves De Neve - Michele Scatorchia
Toeschouwers: 6000

Wedstrijdverslag

Omslag in het slot verbrodde rood-witte voetbalmiddag

Eigen bericht - De Antwerpsupporter tussen hoop en vrees bij het einde van de eerste periode. Hoop op die eerste thuisoverwinning, vrees ook voor de stevige, zeg maar brutale aanpak van de bezoekers, getuige de 27 gele en twee rode kaarten die de uitgebreide spelerskern van John Bico torst. De Antwerpsupporter hoopte op een kleine sprong in de rangschikking, al moest coach Richard Stricker rekening houden met stevige blessurelast. Rode Anthony Di Lallo mocht dan terug zijn uit schorsing, het kunstgras veroorzaakte een resem kleine maar ook grote medische problemen op de Bosuil. Zo moest de medische staf zich na Wim De Decker en Maël Lépicier, zich deze week extra buigen over blessures bij Frank Boeckx, Emrullah Güvenç, Jorn Brondeel, Gertjan Martens en Johanna Omolo, van wie de twee laatstgenoemden niet meer tijdig fit geraakten.

David Iboma kreeg opnieuw het vertrouwen van zijn coach op rechtsachter met naast zich Günther Vanaudenaerde. Aanvoerder Jonas De Roeck kwam links in de centrale afweersector. Papé Diakité werd losgelaten op linksachter met voor zich marathonloper Jannes Vansteenkiste. Bryan Van den Bogaert had in de pers nadrukkelijk gesolliciteerd naar een basisplaats en hij kreeg prompt de taak van verdedigende middenvelder toegespeeld. Ook Seïd Khiter kwam in de startersrij ten koste van Umberto Carvalho Dos Santos, van wie zijn trainer de kwaliteiten hoogschat, al kreeg de (verdedigende) duelkracht van Bryan Van den Bogaert de voorkeur. Brak rood-wit de ban van de Bosuil 2014-2015?

Er heerste een gespannen stilte rond het Bosuilstadion, de dreiging van een supportersactie wierp zijn schaduw vooruit over de zondagmiddagwedstrijd. Op het bezoekersvak met negentien (!) aanwezigen na, mocht Deurne-Noord toch een mooie opkomst noteren. R Antwerp FC had door de inzet van ander sportief personeel, een aanloop nodig De wedstrijd kwam dus niet onmiddellijk onder hoogspanning, al kon Anthony Di Lallo al vroeg na een afgeweerde voorzet van David Iboma op doel trappen. Doelman Grondin had vervolgens wel wat moeite met een nieuwe inzet van rechtsachter Iboma. Toch kreeg ook de rood-witte verdediging een stevige verwittiging.

Fall sleepte uit een duel met Jonas De Roeck een eerste lichttoegekende vrijschop voor Diop. Kone prikte zijn schot op de dwarsbalk. Terwijl Nakache zich losmaakte van de invallersbank voor een lange opwarming, richtte Joren Dom het geschut zonder gevolg naar de korte hoek. Nog voor de tiende minuut opende Huyghebaert de gele kaartenrekening van zijn club na een potige interventie op de onderste ledematen van Joren Dom. Toch bleven de bezoekers het merendeel van de vrijschoppen meekrijgen, evenwel zonder doelrijp resultaat. De Antwerpverdediging en sluitstuk Frank Boeckx mochten uiteraard de aandacht geen ogenblik laten verslappen. Ongeveer halverwege de eerste periode begon Anthony Di Lallo aan een schier oneindige reeks hoekschoppen.

Even later stuurde WSB-coach een eerste invaller tussen de lijnen en schoof meteen met een aantal pionnen. WSB-doelman Grondin moest een pegel van Jannes Vansteenkiste weren met de vuist, Bryan Van den Bogaert kon de rebound echter niet verzilveren. David Iboma en Joren Dom vonden al evenmin de gepaste afwerking. Beste kans viel nog voor de voeten. Doelman Grondin kopte een inzenden van Anthony Di Lallo voor Bosuilmiddenvelder Joren Dom, die de bal evenwel naast een gapende doelmond stuurde. Rusten met een dubbele blanke score en daar mochten de bezoekers best blij mee zijn.

Ook na de rust geen non-stop rood-wit offensief, maar de beste kansen werden toch wel weer gecreëerd door R.A.F.C. De bezoekers mochten weliswaar de eerste hoekschop van de tweede helft trappen, maar hun doelman moest van de weeromstuit op al zijn kunnen beroep doen om een scherp schot van Seïd Khiter in corner af te weren. WSB maakte er meteen drie op een rij van. Joren Dom pikte balverlies van rechtsachter El Banouhi op en stuurde meteen Jannes Vansteenskiste over de linkerflank. William Owusu Acheampong, voor een keertje niet geprangd tussen de zwart-witte torens in de zestien, vond Seïd Khtier in een dubbelpas met Joren Dom. De schaduwspits prikte binnen (1-0). Even later vergreep invaller Natache zich al voor de tweede keer in korte tijd aan een Antwerpspeler, dit keer aan Joren Dom.

Hij mocht zich meteen gaan omkleden. De Brusselse organisatie hergroepeerde zich op de eigen speelhelft en probeerde vanuit die egelstelling spits Traoré te bereiken. Anthony Di Lallo won zowaar een kopduel (!) tussen de grote mannen van WSB, maar scoren lukte hem echter niet. Even halverwege de tweede periode voorbij of Seïd Khiter meldde zich opnieuw in de zwart-witte zestien. Tot ontzetting van de achterban stuurde hij zijn schot voorlangs. WSB-coach Bico lanceerde het bezoekende slotoffensief met twee verse krachten. Richard Stricker reageerde vijf minuten voor tijd zuinigjes met de inbreng van Stallone Limbombé. Een vroege applauswissel voor de doelpuntenmaker? WSB veroorzaakte deining op de rood-witte helft en zou in de slotminuut ook nog de gelijkmaker netten.

En Baouhi, inmiddels omgetuned tot linksachter, verlengde een diepe bal richting Antwerpdoel, waar hij voor het eerst helemaal los en helemaal in buitenspelpositie Traoré vond die de Bosuil meteen met een wrang resultaat opzadelde. Coach Richard Stricker kon dit gevoel van ontgoocheling enkel maar bevestigen tijdens de persbabbel. R.A.F.C. bereidt de reis naar grensclub Koninklijke Patro Eisden Maasmechelen en het begin van de tweede periode dus voor onder een weerbarstig gesternte...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/10/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. W.S. Brussel

Elftallen

21 Frank Boeckx
2 David Iboma
32 Günther Vanaudenaerde
25 Jonas De Roeck (K)
3 Papé Abdoulaye Diakité
7 Joren Dom
16 Anthony Di Lallo
8 Bryan Van den Bogaert
5 Jannes Vansteenkiste
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
1 Julien Grondin
2 Soufiane El Banouhi
4 Nabi Noel Soumah
99 Kevin Hatchi (K)
28 Jérémy Huyghebaert
6 Mouhamadou Mansour Diop
8 Ousseynou Elhadji Ndoye
87 Isaac Kone
70 Mamadou Fall
11 Karim El Hany
9 Moussa Traoré

Wissels

81' 18 Seïd Khiter (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
 
28 Jérémy Huyghebaert (uit)/
20 Kevin Nakache (in)
25'
 
11 Karim El Hany (uit)/
37 Tidane Amadolu Dialle (in)
71'
 
99 Kevin Hatchi (uit)/
7 Elhadji Malick Hane (in)
71'
 

Begin Match
      Jérémy Huyghebaert 9'
      Soufiane El Banouhi 26'
      Ousseynou Elhadji Ndoye 44'
Ruststand 0-0
      Kevin Nakache 52'
56' Seïd Khiter 1-0      
58' Bryan Van den Bogaert      
      Kevin Nakache 63'
      Mouhamadou Mansour Diop 85'
90' Frank Boeckx      
      Moussa Traoré 1-1 90'
90' Jannes Vansteenkiste      
92' Eindstand 1-1 92'
TERUG