Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
1 2
20.09.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters:
Peter Hermans - Nicolas Ponsar
Toeschouwers: 6500

Wedstrijdverslag

Inconqequente wedstrijdleiding geeft bezoekers meer dan steuntje in de rug
Eigen bericht - R Antwerp FC had stevig gemobiliseerd voor de strijd om de Bosuil met KAS Eupen. De Oostkantonners kwamen als eerste van drie te duchten tegenstanders naar Deurne-Noord afgezakt, met SV Zulte Waregem in perspectief op woensdag in het eigen stadion en de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen S.T.V.V. op Stayen op zondag. Antwerpcoach Richard Stricker had een moeilijke week achter de rug. De overwinning tegen KVW Zaventem toverde na afloop niet bij alle 18 spelers een brede lach op het gelaat. Johanna Omolo deelde niet in de vreugde vanwege een overdreven strenge rode kaart, prompt gevolgd door een schorsingsvoorsteld van een effectieve speeldag en de obligatoire boete.

Dus moest Richard Stricker snel aan het werk om heel veel alternatieven uit te proberen om uiteindelijk uit te komen bij een offensieve oplossing in de persoon van Seïd Khiter, hersteld van een hardnekkige blessure. KAS Eupen joeg heel wat defensief volk tussen de lijnen en dat vond de Antwerpcoach een terechte blijk van respect voor zijn elftal. Toch koppelde de tegenstander ook heel wat snel, dribbelvaardig en technisch onderlegde voetbaltalent aan de defensieve kwaliteiten van Sergio Rodriguez Garcia en Juan Cruz Ochoa Lopez. Voor het eerst sedert heel lang bleef tribune 1 maagdelijk leeg. Niet alleen viel er een ban op het centrale gedeelte, ook de persbanken en zelfs de plaatsen voor personen met een beperking mochten niet worden opengesteld.

R Antwerp FC moest zelf al vroeg met een beperking de wedstrijd verderzetten, nadat het onthoofd werd door de wedstrijdleiding. Nog voor het kwartier keek Anthony Di Lallo twee keer tegen de gele kaart aan en leek de Great Old zelfs ten dode opgeschreven. Het begon nochtans allemaal zo mooi op de Bosuil. Medewerkers van de RAFC-Jeugdopleiding Staf Daems en Lisette Verbeeck verzorgden voor hun zestigjarig huwelijksjubileum samen met Renzo Bosmans de aftrap. Oud-speler H.-P. Lehnhoff gaf extra cachet aan dit heugelijke moment door het schenken van een gehandtekend voetbalshirt aan de ongelukkige, langdurig geblesseerde jeugdspeler. Eens scheidsrechter Visser er zich mee mocht bezighouden was van de feestelijke sfeer niets meer over, met als triest laagtepunt de uitsluiting van (de koppen kleinere dan de 'aangevallen spelers') Di Lallo in de rol van verdedigende middenvelder ter vervanging van Johanna Omolo (ook al heel discutabel uitgesloten te Zaventem).

Elk duel van de rood-witten werd foutief beoordeeld, daarin was Visser wel een consequent ophitser van het talrijke thuispubliek en werd even voorbij het kwartier Günther Vanaudenaerde straffeloos in het aangezicht getrapt in de rood-witte rechthoek. Eerste grote kans binnen het eerste kwartier was nochtans voor R.A.F.C. geweest, met Anthony Di Lallo die de assist van Seïd Khiter niet kon kaderen. In het tweede en derde kwartier was het al defensieve organisatie waarop de troepen van Stricker-De Roeck-Sabbe beroep moesten doen. Bezoeker KAS Eupen tekende over het middenveld mooie patroontjes op het veld, daarbij flink geholpen door het overtal aan spelers. Doelgevaar creëren was er echter niet bij. Of je moest dat verre schot van verdedigende middenvelder Garcia rekenen dat ergens aan de cornervlag uitkwam. Even voor het half uur moest Frank Boeckx stevig met de vuisten werken.

Assamoah kopte de rebound naast. Zo'n tien minuten voor het rustsignaal kwam rood-wit massaal opzeztten. Drie Eupense fouten op rij werden bestraft, maar bij de duwfout aan de tweede paal op Gertjan Martens in de Eupense zestien sloot de eens te meer fel gecontesteerde wedstrijdleiding de ogen!

Geen onmiddellijke wissels bij de rust, ook al liepen er drie Eupenaars zich warm. KAS Eupen claimde opnieuw balbezit en zou in een verlengde fase na een hoekschop via de vuist van Frank Boekcx toch scoren en daarmee de Antwerpdoelman voor het eerst zijn clean sheet verbrodden. Asamoah vond het gaatje. Rood-wit probeerde wat terug te doen, maar na de eerste (dubbele) wissel bij de bezoekers vonden ze opnieuw de weg naar de netten. Oud-speler Guy Dufour, die in de Oostkantons wat van zijn vroegere bravoure van aan de Gestelse Dijk teruggevonden lijkt te hebben, rolde in samenspel met linksachter Dostillo de flank op en dwong de eerste van twee corners af. De tweede werd in eerste instantie aan de eerste paal weggewerkt door Günther Vanaudenaerde.

Teruggebracht door Dostillo reageerde Frank Boeckx, die helaas bij de derde en beslissende poging van kortbij gefusilleerd werd door Luis Garcia. De dubbele achterstand inspireerde de Oostkantonners om massaal terug te plooien. Antwerpcoach Richard Stricker bracht achtereenvolgens Kevin Tano en David Iboma. De dubbele wissel bezorgde de bezoekers de creeps. In weinige minuten moesten ze meermaals naar de noodrem grijpen. Na de woeste interventie van doelman Van Crombrugge belandde de bal eindelijk op de stip. Consequent met zichzelf verkrachtte scheidsrechter Visser het reglement en sloot de onsportieve doelman als laatste verdediger buiten de kleine rechthoek niet (!) uit. Onbegrijpelijk, als je de onthoofding van het Antwerpmiddenveld daarmee vergelijkt!

William Owusu Acheampong vlamde de aansluitingstreffer na een clownesk nummertje van de wedstrijdleiding strak, hard en onverschrokken tegen het touwwerk. KAS Eupen hing nu helemaal in de hoek waar kansen gecreëerd werden door de tien spelers van R.A.F.C. Beste kans voor Joren Dom ging verloren tegen het houtwerk. Ook doelman Van Crombrugge, die in feite al lang onder de douche had moeten staan, behoedde zijn ploeg enkele keren voor de gelijkmaker. Ondanks de topinzet en een hele resem kansen, ging de thuiswedstrijd opnieuw gepaard met puntenverlies, al zal scheidsrechter Visser hier wel het allerslechtste rapport mee naar huis krijgen! De enige club in tweede met volk op de tribunes, mag van hogere machten blijkbaar de reeks niet uit!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/09/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

21 Frank Boeckx
32 Günther Vanaudenaerde
3 Papé Abdoulaye Diakité
25 Jonas De Roeck (K)
4 Gertjan Martens
16 Anthony Di Lallo
7 Joren Dom
14 Umberto Carvalho Dos Santos
5 Jannes Vansteenkiste
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
29 Hendrik Van Crombrugge
6 Raoul Kenne
3 Ibrahim Diallo
44 Juan Cruz Ochoa Lopez
24 Jonathan Dostillo
11 Anthony Bassey
7 Victor Curto Ortiz
80 Sergio Rodriguez Garcia
18 Guy Dufour
10 Samuel Asamoah (K)
20 Luis Garcia

Wissels

65' 32 Günther Vanaudenaerde (uit)/
2 David Iboma (in)
 
65' 18 Seïd Khiter (uit)/
11 Kevin Tano (in)
 
72' 25 Jonas De Roeck (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
 
11 Anthony Bassey (uit)/
19 Florian Taulemesse (in)
60'
 
7 Victor Curto Ortiz (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
60'
 
24 Jonathan Dostillo (uit)/
12 Ntuthuko Radebe (in)
81'
 

Begin Match
12' Anthony Di Lallo      
14' Anthony Di Lallo      
      Guy Dufour 41'
Ruststand 0-0
      Anthony Bassey 50'
      Samuel Asamoah 0-1 54'
      Luis Garcia 0-2 61'
      Hendrik Van Crombrugge 70'
70' William Owusu Acheampong
(penalty) 1-2
     
      Juan Cruz Ochoa Lopez 90'
94' Eindstand 1-2 94'
TERUG