Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KV Woluwe-Zaventem R. Antwerp F.C.
0 2
14.09.2014 Plaats: Gemeentelijk Sportstadion

Scheidsrechter: Maxime Smeets

Lijnrechters:
Philippe Vandecauter - Thomas Lesceux
Toeschouwers: 1250

Wedstrijdverslag

Frank Boeckx houdt opnieuw de nul
Eigen bericht - De stadionomroeper aan de boorden van nationale luchthaven was zo opgezet met de komst van de Great Old naar het Gemeentelijk Sportcentrum dat hij zowaar de geschiedenis van de club zomaar vergat. Beide clubs stonden deze zondagmiddag weliswaar voor het eerst tegenover elkaar in de Quinkenstraat met competitiepunten als inzet, maar R.A.F.C. had er wel nog wat goed te maken. Er was inderdaad de nederlaag tijdens de midweekwedstrijd in het Stade Leburton gekoppeld aan de laattijdige aankondiging van de combiticketregeling die samen een gedeelte van de rood-witte fans de lust ontnam om de verplaatsing te maken, maar er was meer.

Tijdens de zomer van 2011 hadden Vujadinovic & co. in steun van 1212 de rood-witten op remise gehouden. Niet alleen doelman Vujadinovic is een overlever van de promotie, ook Van Ongeval en de vinnige Weynants stonden de Great Old opnieuw op te wachten. R Antwerp FC onderging opnieuw een mini-make-over. Coach Richard Stricker greep naar de ervaring van Frank Boeckx en Günther Vanaudenaerde. Emrullah Güvenç belandde opnieuw in de dug-out, terwijl Jonas De Roeck de honneurs waarnam als aanvoerder van de troepen van de Great Old, zoals gezegd met heel veel woorden welkom geheten in het Gemeentelijk Sportcentrum.

Geen topaffiche, want beide ploegen hebben het duidelijk moeilijk om het juiste ritme te vinden om de broodnodige punten te cashen, al is er op de Bosuil van zenuwachtigheid of een aangekondigde mini-crisis in de bestuurskamers nog lang geen sprake. Wel een deugddoende najaarszon, een schare aan camera's, de rechtstreekse uitzending van Belgacom 11 ter wille, en een groot contingent rood-witte fans om het geluid van het opstijgend en landend luchtvaartverkeer te counteren. De stadionomroeper eindelijk het zwijgen opgelegd, kreeg R.A.F.C de aftrap voor deze derde uitwedstrijd op rij. Met volle goesting begonnen ze aan hun opdracht. Binnen de dertig seconden een eerste in een reeks van twee lokale corners.

Antwerpdoelman Frank Boeckx moest er in eerste instantie met de voeten tegenaan om Fournier van de vroege treffer te houden. Even later stond Joren Dom zijn doelman bij om het gevaartje af te houden. R.A.F.C. tegen, en ook Anthony Di Lallo mocht naar het hoekschopvlaggetje. Hij werd in zijn dadendrang tegengewerkt door Dessaer. Er werd al snel een kleine reeks voor R.A.F.C., maar echt doelgevaar leverde het niet op. Joren Dom trok op avontuur en werd nogal onorthodox door de tegenstand de doorgang belet. Het had wel wat kordater bestraft mogen worden. In de zestien mochten de rood-witten zich evenmin doorzetten. Net voor halverwege de eerste periode viel de beste mogelijkheid op het hoofd van Van Ongeval, die stevig naast buffelde.

Fournier pakte stevig door op Johanna Omolo, die evenwel geen vrij baan kreeg van de wedstrijdleiding! Joren Dom joeg de voorbereiding van Jannes Vansteenkiste in de handen van doelman Vujadinovic. Opwinding in de slotfase van de kansenarme eerste helft. Van Ongeval stak in laatste instantie zijn hoofd keihard tussen het samenspel van William Owusu Acheampong en Joren Dom. De corner van Anthony Di Lallo beroerde de lokale zestien, maar leverde evenmin op. Even later stuurde Van Ongeval, middels een accidentele terugkopper William Owusu Acheampong richting doel. Vujadinovic gooide zich gepast in de baan van de bal en verhinderde de bezoekende voorsprong.


Na de kampwissel kreeg de ploeg de wind van de aanhang in de rug. Het liep niet onmiddellijk storm, maar de rood-witte verdediging durfde wel de buitenspelval op te zetten om de snelle Weynants van het eigen doel weg te houden. De bezoekende verdediging schoof op en dus moest Papé Diakité zijn bewakingsopdracht met de grootste precisie blijven uitvoeren. Een snelle bezoekende aanval sneed doorheen de lokale gelederen, maar Anthony Di Lallo plaatste naast. Volgde al vlug een zoveelste rood-witte corner. "Ik besloot naar de eerste paal te lopen en daar kon ik de openingstreffer binnenkoppen", beschreef hij met plezier de fase bij RAFC.tv. Joren Dom was tijdelijk opnieuw beste rood-witte schutter, het onterecht geweigerde doelpunt in Aalst uiteraard niet meegerekend.

De tegenstand van KVW was allesbehalve gebroken, al was het zoveel eenvoudiger voetballen voor R.A.F.C. Pal op het kwartier leek de verdubbeling in de maak. Günther Vanaudenaerde opende millimeterprecies voor William Owusu Acheampong, Umberto Carvalho Dos Santos in een offensieve bevlieging, joeg de bal in de vlucht echter over het geel-blauwe doel. Pech voor de thuisploeg als Benlouafi zijn pegel op de dwarsbalk zag stranden. Günther Vanaudenaerde mocht op zijn beurt aanleggen, maar hij kon zijn schot niet kaderen. Johanna Omolo ging na een stevig duel in het opschrijfboekje en zou uiteindelijk ook nog (onterecht volgens veel waarnemers, maar wat schrijft de wedstrijdleiding in zijn verslag?) voortijdig worden weggestuurd.

Frank Boeckx was toen al tot twee keer toe bijgewerkt moeten worden na een trap in het gelaat en een onverschrokken charge vanwege invaller Dheur. De dubbele bonus stond toen al op het bord te blinken. Emrullah Güvenç vond William Owusu Acheampong in de diepte die de linkerbenedenhoek wist te treffen. Zegezeker kreeg Anthony Di Lallo zijn applausvervanging en debuteerde Bryan Van den Bogaert in de hoofdmacht van R.A.F.C. Frank Boeckx hield opnieuw de nul en daarmee kan je in deze reeks al heel ver komen, vatte Richard Stricker de sportmiddag samen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/09/2014)

Statistieken

KV Woluwe-Zaventem R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Radenko Vujadinovic
15 Nehemie Muzembo
4 Anthony Fournier
21 Denis Dessaer
16 Achraf Essikal
9 Jente Van Ongeval (K)
5 Mehdi Benlouafi
24 Julien Charlier
7 Maurice Weynants
17 Stef Van Den Heuvel
33 Dylan Van Welkenhuysen
26 Frank Boeckx
32 Günther Vanaudenaerde
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
25 Jonas De Roeck (K)
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
14 Umberto Carvalho Dos Santos
16 Anthony Di Lallo
9 William Owusu Acheampong

Wissels

46' 17 Stef Van Den Heuvel (uit)/
14 Joren Dehond (in)
 
65' 33 Dylan Van Welkenhuysen (uit)/
3 Anthony Pulcinelli (in)
 
75' 24 Julien Charlier (uit)/
10 Axel Dheur (in)
 
14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
70'
 
16 Anthony Di Lallo (uit)/
8 Bryan Van den Bogaert (in)
90'
 

Begin Match
26' Anthony Fournier      
Ruststand 0-0
      Joren Dom 0-1 53'
80' Axel Dheur      
      William Owusu Acheampong 0-2 86'
      Johanna Omolo 88'
92' Eindstand 0-2 92'
TERUG