Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.
0 2
06.09.2014 Plaats: Armand Melis Stadion

Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters:
Kristof Meers - Lieven Verheyen
Toeschouwers: 2500

Wedstrijdverslag

Deugddoende last-minute overwinning bij Zwart Beest

R Antwerp FC werd in het Armand Melisstadion van KFC Dessel Sport gesteund door 650 Antwerpsupporters, die stuk voor stuk hoopten dat het meer dan degelijke voetbal van de Reds de voorbije weken, ditmaal wel punten zou opleveren. Met een 2 op 12 bevond de Great Old zich immers op een onooglijke positie in het klassement, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld. Door de afwezigheid van Seïd Khiter, schoof coach Stricker met het elftal. Anthony Di Lallo werd de hangende spits, Joren Dom schoof naar het middenveld, en zijn positie op de vleugelback werd ingenomen door Günther Vanaudenaerde. Papé Diakité kwam de leemte in de driemansverdediging invullen. Aan de overzijde twee bekende gezichten: ex-Antwerpcoach Wilmssen speelde ex-Antwerpspeler Bennassar uit als diepste aanvaller. Voor het overige was het ook oppassen voor de immer gevaarlijke sluipschutter Asubonteng, die Stamnummer 1 al heel wat pijn heeft gedaan in het verleden.

De streekderby begon aan een stevig tempo, wat al snel de nodige kansen opleverde. Aan Desselzijde was dat vooral op initiatief van Bennassar die met zijn loopacties en dribbels onze afweer regelmatig te snel af was. Zijn eerste kans kwam er echter pas op het kwartier, goed geweerd door Frank Boeckx. Wanneer Bennassar net voor het halfuur alleen voor onze goalie opdook, wist die de situatie uitstekend in te schatten en het gevaar met een handreflex te neutraliseren. Ook op het kopballetje van Reniers had hij een eenvoudig antwoord klaar. R.A.F.C. van haar kant wist beter uitgespeelde kansen te creëren. De pogingen van William Owusu werden in de beginfase nog tweemaal geblokt, terwijl het kanon van Anthony Di Lallo nog niet goed afgesteld stond.

Het was weer William Owusu die het zelf van ver probeerde, maar zijn knal vanop 25 meter eindigde in de verkeerde kant van het zijnet. Doelman Kustermans had wel werk met het voorzetschot van Jannes Vansteenkiste, maar was kansloos wanneer William Owusu een knappe voorzet van Jannes Vansteenkiste kon inkoppen. Helaas belandde de bal op de binnenkant van de paal, maar niet in de netten! De individuele actie van Johanna Omolo werd van haar klasse ontdaan door te zelfzuchtig te willen besluiten, met een doeltrap tot gevolg. Aan de overkant was het andermaal Bennassar die het moest doen voor KFC Dessel, tweemaal zonder succes.

In de tweede helft werd duidelijk dat al heel wat kruit werd verschoten. Antwerp bleef dreigen in het openingskwartier van de tweede periode, maar wederom zonder doelpunt om de aanvalslust te belonen. Kustermans kwam met twee degelijke intercepties om de inzetten van Jannes Vansteenkiste en Johanna Omolo te plukken, maar de grootste kans in die fase, misten we zelf. Günther Vanaudenaerde bereikte heel knap Jannes Vansteenkiste op de andere flank, die de bal op de volley nam en zo voorzette. William Owusu kon net niet goed genoeg bij de bal en tike jammerlijk naast. Wanneer Johanna Omolo kon aanleggen net buiten het zestienmetergebied, had hij ook op een beter resultaat gehoopt.

Nadien veranderde KFC Dessel Sport van strategie: tijd winnen wanneer men wil, counteren wanneer het kon. Door een toenemende nervositeit op het Antwerpse middenveld zou dat ook nog iets gaan opleveren. De groen-witten dreigde met schoten van Reniers (gekraakt naast), Janssens (geblokt), Asubonteng (gepakt door Frank Boeckx) en Bennassar (geblokt). Het gevreesde deksel op de neus kwam er niet, integendeel. Anthony Di Lallo stelde de thuisdoelman nog op de proef met een vallende volley, maar daarna was er geen houden meer aan. De ingevallen Kevin Tano werd aangespeeld door Emrullah Güvenç, dreef op en knalde enig mooi in de verste hoek, 0-1!

De ultieme verlossing kwam er ook nog: Anthony Di Lallo deed het voorbereidende werk, geraakte niet voorbij de goalie, Emrullah Güvenç kon dat wel: 0-2. Het Legioen mocht opgelucht ademhalen en kan met een iets meer gerust hart naar de inhaalwedstrijd in Tubeke afreizen.

(bron: www.rafc.be - 06/09/2014)

Statistieken

K.F.C. Dessel Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Wim Kustermans
18 Kurt Remen (K)
4 Andrew Petersen
3 Wout Bastiaens
5 Nick Spaenhoven
23 Ronnie Reniers
24 Agatino Pellegriti
14 Prince Asubonteng
11 Roy Meeus
25 Wolke Janssens
17 Omar Bennassar
21 Frank Boeckx
32 Papé Abdoulaye Diakité
23 Jonas De Roeck (K)
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
32 Günther Vanaudenaerde
14 Umberto Carvalho Dos Santos
15 Johanna Omolo
7 Joren Dom
16 Anthony Di Lallo
9 William Owusu Acheampong

Wissels

72' 23 Ronnie Reniers (uit)/
8 Dries Van Lommel (in)
 
88' 3 Wout Bastiaens (uit)/
19 Nick Van Belle (in)
 
14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
11 Kevin Tano (in)
66'
 
23 Jonas De Roeck (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
85'
 

Begin Match
42' Wolke Janssens      
Ruststand 0-0
58' Wout Bastiaens      
      Gertjan Martens 60'
      Kevin Tano 0-1 87'
      Emrullah Güvenç 0-2 90'
91' Eindstand 0-2 91'
TERUG