Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.R.C. Mechelen
0 0
03.09.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters:
Jimmy Cremers - Bart Gilen
Toeschouwers: 8235

Wedstrijdverslag

Sfeervolle Bosuil krijgt helaas geen doelpunten
Eigen bericht - Op de eenzame gele kaart voor de Mechelse verdediger Gnapka na, vielen er helaas geen matchfacts te noteren. De dubbele nul bleef op het scorebord van begin tot einde. Toch was dit een leuke en boeiende voetbalavond met twee coaches die erg uiteenlopend reageerden op de eindstand. Bezoeker Thierry Pister, net speler van de club af ten tijde van het laatste bezoek van de Racing in Deurne-Noord, kon zijn blijdschap nauwelijks bedwingen, terwijl het voor Antwerpcoach Richard Stricker leek of hij opnieuw door een zure appel heenbeet. De Bosuil heeft inderdaad wat met oud-spelers en oud-trainers. Thierry Pister had een deugdelijk plannetje gemaakt om het de XI rood-witten bijzonder lastig te maken, meer nog om via flankenspel enige scoremogelijkheden af te dwingen en wie weet nu wel een doelpuntje te produceren. Net geen vijfentwintig jaar geleden lukte dat net niet. De partij werd toen beslecht vanop de stip. Zover kwam het deze avond dus niet. Scheidsrechter Joeri Van De Velde had 'm kunnen geven, maar dat zou (schromelijk) onrechtvaardig geweest zijn. Niet dat de Great Old geen winstkansen gehad heeft, maar de doelpogingen misten precisie en finesse om ervaren doelman Griffin De Vroe te verontrusten.

De Racing had weten te mobiliseren! Voor het eerst in vele lange maanden kreeg het bezoekersvak volk, veel volk over de vloer. Meer dan vijfhonderd toegangskaartjes waren in voorverkoop de deur uitgegaan in het Oscar Van Kesbeeckstadion. De groen-witte armada kreeg uiteraard geen vrij spel van de fanatieke rood-witte aanhang, die na zondag eindelijk ook eens weerwerk kreeg in de eigen Bosuil. Ruim achtduizend toeschouwers waren present voor deze eerste provinciale rood-witte/groen-witte derby in een kwarteeuw. Antwerpcoach Richard Stricker verraste vriend en vijand met doelman... Frank Boeckx in de goal ten nadele van Jorn Brondeel, die een zitje in de dug-out toegewezen kreeg. Ook al was hij terug beschikbaar, Papé Diakité bekocht zijn gele schorsing met een plaatsje naast de jonge doelman. De armband rond de bovenarm nam Jonas De Roeck voor de commerciële aftrap van M-Doors, eens te meer de honneurs waar in de middencirkel niet nadat Wim De Decker en Ratko Svilar welkom waren geheten in de Deurnese voetbaltempel. De aanvoerder liet de aftrap aan de Mechelaars. William Owusu leek een drukomringd man, maar de bezoekers zochten toch vooral hun heil in stevig weerwerk langs de flanken.

Rood-wit kreeg weinig grip op de partij. Het was dus wachten op een eerste grote emotie. Net als zijn overbuur kende debuterende Frank Boeckx dus een rustig wedstrijdbegin. De Antwerpaanvallers worstelden met de buitenspelval, zo ook Seïd Khiter. Eerste gevaar(tje) werd aangericht door Joren Dom. De Vroe wist er raad mee. Eerste corner viel precies halverwege de eerste periode de bezoekers te beurt. Umberto Carvalho Dos Santos ontwarde de knoop via het been van topschutter Yagan. Anthony Di Lallo dwong op zijn beurt een corner af. In de navolgende fase werd het even stil in het bezoekersvak. Doelman De Vroe ontzenuwde een stevige trap van Antwerps nummer zestien, maar kwam ongelukkig neer. Twee minuten oplapwerk volstonden. Mechels centrale verdediger Gnapka ging zijn kans, maar richtte te hoog. Beste kans viel de lokalen uiteindelijk voor de voeten. Een collectieve aanval vond Seïd Khiter in een actie over de achterlijn. De teruglegger werd door Jannes Vansteenkiste te hoog gericht. Seïd Khiter zag in de slotfase zijn omhaal eveneens over het dwarsbalk belanden.

Rood-wit zocht het momentum, maar het waren integendeel de bezoekers die het tactische plan van coach Thierry Pister beloond zagen worden met offensief weerwerk. De afwerking haalde nochtans niet hetzelfde niveau. Rechtsachter N'Diaye joeg op zijn beurt de bal ver voorbij het doel van Frank Boeckx. Specialist Anthony Di Lallo schilderde een vrijschop op het hoofd van aanvoerder Jonas De Roeck. De bal klom eens te meer over de balk. Net voor hij voortijdig vervangen zou worden, vond Seïd Khiter een laatste keer Jannes Vansteenkiste, maar ook richtte te hoog. Emrullah Güvenç kwam een eerste keer in actie, maar werd het been dwarsgezet door Gnapka. De Mechelse verdediger zou even later tegen de enige gele kaart van de partij lopen, maar op een tactisch foutje liet de groen-witte afweer zich niet betrappen. Een snelle rood-witte omschakeling bracht Anthony Di Lallo in stelling, maar ook nu was de afwerking te hoog gericht. Emrullah Güvenç deed 'm dat even later na, al was het dit keer wel een stukje moeilijker richten. Stallone Limbombé was nog niet zo gek lang tussen de lijnen, of hij kwam vrij in de zestien. Een korte aarzeling volstond en doelman De Vroe verhinderde de trap op doel.

Het leek op handspel in de zestien na de inzet van hardwerkende William Owusu Acheampong. Scheidsrechter Van De Velde keek even de andere kant op en KRC kon het kamp feilloos ontzetten. In de slotfase offerde Richard Stricker rechtsachter Günther Vanaudenaerde op voor extra aanvallende power met Gauthier Madjo-Matsingi, de onbetwiste topschutter van het beloftenelftal! Opleveren deed het niet meer. Het was integendeel KRC dat het laatste woord had. Invaller Kerckhofs dreigde, maar stuurde zijn schot naast het door Frank Boeckx voor het eerst verdedigde doel. Gezien de positie van zijn club in de rangschikking, kreeg de Antwerpcoach nog na zijn analyse van de partij, nog een resem moeilijke vragen te behappen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUFPPORTER Online - 03/09/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.R.C. Mechelen

Elftallen

21 Frank Boeckx
24 Günther Vanaudenaerde
23 Jonas De Roeck (K)
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
14 Umberto Carvalho Dos Santos
16 Anthony Di Lallo
22 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
1 Griffin De Vroe (K)
17 Yakhouba N'Diaye
7 Modeste Gnapka
5 Bert Tuteleers
21 Tracy Mpati Bibuanga
13 Rachid Hmouda
16 Seppe Brulmans
6 Daan Vaesen
8 Frederic Farin
22 Christopher Verbist
10 Ivan Yagan

Wissels

56' 22 Seïd Khiter (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
 
65' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
 
81' 24 Günther Vanaudenaerde (uit)/
8 Gauthier Madjo-Matsingi (in)
 
22 Christopher Verbist (uit)/
23 Julien Guerenne (in)
60'
 
16 Seppe Brulmans (uit)/
2 Wout Kerckhofs (in)
85'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Modeste Gnapka 69'
92' Eindstand 0-0 92'
TERUG