Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.
1 1
11.07.2014 Plaats: Stadion Jos Van Wellen

Scheidsrechter: Koen De Bruyn

Lijnrechters:
Pieter Becquet - David Symons
Toeschouwers: 475

Wedstrijdverslag

Antwerpmotor sputtert bijna negentig minuten lang

Eigen bericht - Voor de derde wedstrijd op rij begon Richard Stricker met een andere nummer negen aan de opdracht. De Antwerpcoach klapte na Yohan Boli (KSC City Pirates) en Nicolas Belvito (KFC Sint-Lenaarts) de testbank open voor de onbekende Kiyan Soltanpour. Het moet gezegd, het systeem Stricker staat of valt met de persoonlijkheid in de box. Elk van de voorgangers wist voor samenspel en bovendien voor een of meerdere goals te zorgen. De nieuwe nummer negen verdween vrijwel onmiddellijk in de achterzak bij Jasper Vermeerbergen, een van de vele oud-spelers van R Antwerp FC in dienst van tegenstander RFC Cappellen. Dimitri Hairemans en invaller Mike Vandoorne realiseerden samen met hun ploegmaats een halve stunt. De geel-roden (voor de gelegenheid in blauwe uitrusting) kwamen even voor halverwege de eerste periode op voorsprong. Op een zucht van het rustsignaal wist Anthony Di Lallo bij een van de schaarse snelle en dragende aanvallen van R Antwerp FC de bordjes in evenwicht te trappen. Voor het eerst dit seizoen moest de selectie desondanks zonder voorsprong naar binnen.

De Great Old recupereerde weliswaar John Bostock na wekenlange revalidatie, indivuele en groepstraining, bleek al dadelijk dat de jonge Brit (nog) niet opkon tegen het tempo en de felheid bij Christophe Meyers en zijn ploeggenoten. R Antwerp FC had de aftrap, maar moest dus al vlug de buitenspelval opentrekken om spits Ebobe af te houden. Het eerste schot richting doel kwam van de voet van Joren Dom, maar was helaas veel te hoog gericht. Een vrijschop van John Bostock joeg even een siddering doorheen de 'geel-rode' afweer, maar was evenmin netjes gekaderd. Een raid van Alves Da Silva splijtte de rood-witte gelederen. Koud kunstje voor Ebobe om (de aarzelende) Jorn Brondeel in de korte hoek te verschalken. Het doelpunt gaf de thuisploeg vleugels, maar echt doelgevaar leverde dat evenmin op. Doelman Brugmans haalde een beste reactie met de vuisten boven om Joren Dom het scoren te beletten. Een schot van afstand van Emrullah Güvenç was te breed gericht. Bijna in het rustsignaal gooide Jannes Vansteenkiste de bal naar de tweede paal, waar Anthony Di Lallo in de vlucht overhoeks binnenjoeg.

Twee verse krachten zorgden voor een stevig rood-wit vierde kwartier. David Iboma opende na hoekschop van Emrullah Güvenç de vijandelijkheden, maar vond niet de gepaste afwerking in de box. Even later devieerde ingevallen Kevin Tano aan de tweede paal een inzwaaiertje van Jannes Vansteenkiste naast. Onder druk van Kiyan Saltanpour moest RFC-doelman Ristovic een nieuwe hoekschop toestaan. Ook deze variante bracht niet op. Even later had doelman Ristovic twee beurten nodig om een stevige uithaal in de vlucht van Joren Dom onschadelijk te maken. De dwarsbalk bracht redding toen Kiyan Soltanpour een gelifte voorzet van Anthony Di Lallo met het hoofd kon verlengen. Had de RFC-coach al voor de rust, al bij de kampwissel en al in de tweede helft gewisseld, de inbreng van Volant (ten koste van Mike Vandoorne) en even later van Van Hoydonck bracht de partij terug in balans. Rood-wit moest een eindje terug om de infiltraties ter linker- en rechterzijde te behappen. Grootste kans op een lokale overwinning viel tien minuten voor tijd voor de voet van Fockaert.

De vuist van Brondeel bracht in eerste instantie redding. Jannes Vansteenkiste zuiverde zijn kamp helemaal. In de absolute slotfase leek de Great Old middels een doeltreffende poging van Joren Dom alsnog het laken naar zich toe te trekken, maar voor de derde keer deze avond werd een treffer voor buitenspel afgevlagd en afgekeurd. Bleef de balans in evenwicht, bij R Antwerp FC waren ze alleszins een stuk minder tevreden dan bij RFC Cappellen, dat opnieuw voor een halve stunt kon tekenen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/07/2014)

Statistieken

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

13 Bernd Brugmans (K)
12 Jonas Somers
5 Wesley Gevens
14 Jasper Vermeerbergen
22 Nick Van Asch
11 Augusto Alves Da Silva
8 Roel Engelen
6 Christophe Meyers
17 Dimitri Hairemans
24 Junior Ebobo
9 Jimmy Fockaert
1 Jorn Brondeel
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
8 John Bostock
16 Anthony Di Lallo
10 Emrullah Güvenç
9 Kiyan Soltanpour (T.)

Wissels

28' 12 Jonas Somers (uit)/
21 Mike Vandoorne (in)
 
46' 13 Bernd Brugmans (uit)/
20 Predrag Ristovic (in)
 
46' 14 Jasper Vermeerbergen (uit)/
7 Mick Michiels (in)
 
61' 21 Mike Vandoorne (uit)/
3 Maxim Volant (in)
 
76' 24 Junior Ebobo (uit)/
15 Kenzo Van Hoydonck (in)
 
78' 6 Christophe Meyers (uit)/
10 Yourssef Boulaouali (in)
 
4 Gertjan Martens (uit)/
23 Maël Lépicier (in)
46'
 
8 John Bostock (uit)/
11 Kevin Tano (in)
46'
 
2 David Iboma (uit)/
14 Umberto Carvalho Dos Santos (in)
61'
 

Begin Match
20' Junior Ebobo 1-0      
      Anthony Di Lallo 1-1 44'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG