Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent
2 1
22.07.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters:
R. Keuleers - Ella De Vries
Toeschouwers: 1250

Wedstrijdverslag

Met de groeten van William Owusu Acheampong (bis)
Eigen bericht - Stond vorige week de wedstrijd aangekondigd om 20.00u. en te leiden door Glenn Claes, het was uiteindelijk Laurent Colements die van heel ver was komen aanrijden om de wedstrijd tot ontzetting van de Antwerpsupporters om 19.40u. op gang te blazen. De aftrap was voor de Bufflo's uit de Oost-Vlaamse hoofdplaats in het onberispelijke blauw-wit, dat de iets oudere fans zich als de kleurencombinatie van vervlogen dagen wisten te herinneren. Bij R Antwerp FC had in vergelijking met de partij tegen Helmond Sport Kevin Tano zijn basisplaats moeten inruilen voor een zitje op de bank. William Owusu Acheampong onderschreef een contract in Deurne-Noord en stond meteen in de startersrij.

Ook John Bostock meldde zich opnieuw na de verplichte rust van vrijdagavond. KAA Gent permitteerde zich de luxe een aantal vaste waarden als Hervé Kagé, Christophe Lepoint en oud-Antwerpspeler Nana Asare aan de kant te laten, al stuurde coach Vanhaezebrouck Habibou en Depoitre in de vuurlinie om de rood-witte defensie stevig aan de tand te voelen. Op het ogenblik dat de laatste Antwerpfans hun plaatsje op tribune 2 ingenomen hadden, lag de score al (bijna) in een beslissende plooi.

R Antwerp FC had maar weinige minuten nodig om zich te melden op de blauw-witte helft. Een eerste corner was haar deel in de derde minuut. John Bostock kreeg op aangeven van William Owusu Acheampong de handen op mekaar, al was zijn doelpoging iets te hoog gericht. Helemaal binnen het kader en tot tegen de netten kwam de nieuwe rood-witte spits uit na voorbereidend werk van Jannes Vansteenkiste. De voorsprong inspireerde niet alleen de elf van Stricker, de achterban deed tribune 2 minutenlang daveren. KAA Gent kon zelfs met een aantal voordelige beslissingen van Colemonts geen vuist maken. Het was integendeel Anthony Di Lallo die en Ruyssen en doelman Maes zwaar aan het werk zette.

De bezoekers kwamen niet verder dan enkele verdwaalde projectielen die Antwerpdoelman Jorn Brondeel moeiteloos kon vastgrijpen. Even voorbij halverwege de eerste periode richtte Habibou een eerste gevaartje aan. Zijn kopbal na vrijschop van tank Depoitre ging de juiste richting uit, maar klom boven de dwarsbalk uit. Joren Dom bouwde mee aan de voorbereiding, zijn doelpoging ging evenwel naast. Enkele minuten later vond William Owusu via Anthony Di Lallo de rechtspoot. Zijn vluchtschot scheerde de bovenkant van de lat. Net voor inrukken kwam Jorn Brondeel eindelijk een keertje in beeld. Hij haalde de kopbal van Depoitre met de vuist vanonder de balk. Rusten met een welverdiende lokale voorsprong.

Amper opnieuw afgetrapt of Jorn Brondeel moest met de hulp van David Iboma een verrrassende knal van Habibou afweren. Goed teamwork, ook aan de overkant. John Bostock vond Anthony Di Lallo die vlotjes doorstak tot bij William Owusu, die meteen de Gentse netten opnieuw bol zette. Geintse Fieste, maar dan in de versie van de Koekenstad! Nog was de rust op de blauw-witte terreinhelft niet teruggekeerd, of David Iboma werd naar de smaak en de visie van tribune 2 ten onrechte afgevlagd. Nog voor het uur trof de jonge rechtsachter bijna raak. De pegel streelde evenwel de bovenkant van lat en doelnet. Soumahoro moest zowaar zijn doelman op de lijn bijspringen om Anthony Di Lallo van een derde treffer te houden.

Wim De Decker stuurde de rebound naast. Drie wissels voor de Great Old betekenden geen clementie voor de bezoekers. De rood-witte invallersdoelman Dean Michiels werd weliswaar direct onder vuur genomen, maar hij maakte de bom als een volleerde ontmijner zelfverzekerd onschadelijk. Emrullah Güvenç won warempel een luchtduel in de zestien, maar zijn kopbal op voorzet van David Iboma miste precisie. In een van zijn laatste acties stuurde Vandeputte af de cornervlag Cardoso Neto aan, de kopbal klom strak over de balk. Even later trof Emrullah Güvenç de vuisten van Maes.

KAA Gent leek de val opnieuw nabij, maar kon een tiental minuten voor tijd gebruik maken van een ogenblik van desorganisatie na een niet-bestrafte fout op tester Dylan Lambrecht. Locigno vond Habibou in de box en de bal verdween in de linkerbenedenhoek. Hoewel de rood-witte elf niet bepaald zuinig met de krachten waren omgesprongen, persten ze er toch nog een slotoffensiefje uit. Kevin Tano kwam er in zijn bekende stijl nog twee keer heel dicht bij, maar de precisie bleef een beetje achter bij de inzet van de flankspeler. R Antwerp FC trekt zaterdag met het nodige vertrouwen de plas over richting Luton Town.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/07/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent

Elftallen

1 Jorn Brondeel
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
16 Anthony Di Lallo
7 Joren Dom
6 Wim De Decker (K)
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
9 William Owusu Acheampong
20 Kristof Maes (K)
2 Uros Vitas Rafaël Scapini
4 Rafaël Scapini
16 Gilles Ruyssen
24 YaYa Soumahoro
22 Sébastien Locigno
10 Renato Cardoso Neto
18 Rik IMpens
12 Jari Vandeputte
9 Laurent Depoitre
7 Mahamadou Habibou

Wissels

60' 1 Jorn Brondeel (uit)/
21 Dean Michiels (T.) (in)
 
60' 8 John Bostock (uit)/
11 Kevin Tano (in)
 
60' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
19 Dylan Lambrecht (T.) (in)
 
75' 6 Wim De Decker (uit)/
23 Maël Lépicier (in)
 
16 Gilles Ruyssen (uit)/
27 Enis Gavazaj (in)
75'
 
12 Jari Vandeputte (uit)/
14 Jinty Caenepeel (in)
79'
 

Begin Match
6' William Owusu Acheampong 1-0      
Ruststand 1-0
49' William Owusu Acheampong 2-0      
      Renato Cardoso Neto 60'
      Mahamadou Habibou 2-1 78'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG