Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.
3 7
21.06.2014 Plaats: Louis De Winterstadion

Scheidsrechter: Abdeslem Achagui

Lijnrechters:
Steven De Vos - Toon Luyten
Toeschouwers: 600

Wedstrijdverslag

Vroege goal voorbode van veel meer doelpunten
Eigen bericht - Nieuwe hoofdcoach Richard Stricker had 22 spelers mee voor het uitje naar het Louis De Winterstadion. De statistici hadden een elftal uitgerekend per speelhelft en zo geschiedde ook, al bleef de Duitse doelman-op-test de hele wedstrijd staan ten koste van jonge belofte Dennis Janssens. Voor het overige kregen ze allemaal een volledige speelhelft speeltijd. Dat zorgde bij het begin van de tweede periode voor een rondje namen noemen voor ploegafgevaardigde Frank Verhaegen en nieuwe aanvoerder Robin Lenaerts. Hij had aan (verdediger) Matthew Antezak afvast een fanatiek supporter. Jorn Brondeel, Jannes Vansteenkiste, Wim De Decker, Maël Lépicier en Stallone Limbombé hielden heel de wedstrijd een zitje op de tribune. Na Roy Boes verdedigde met Benji Kersmaekers een andere Antwerpopgeleide goalie het doel van de geel-blauwen.

De partij kon overigens niet beter beginnen voor de Great Old. De tegenstander nog onder de indruk van de aftrap van burgemeester Jan Jambon, of Emrullah Güvenç (de aanvoerdersband stevig rond de linkerbovenarm) stelde lokale doelman Benji Kersmaekers al een eerste keer in gebreke. De ruim vijfhonderd rood-witte fans mochten nog binnen de eerste tien minuten van constant rood-wit balbezit een tweede keer juichen. Jonge rechtsachter David Iboma ging achterom langs de achterlijn en schotelde Sandro Calabro via de vuist van de Brasschaatse doelman een niet te missen rebound voor. Dat liep lekker, al moest regulerende verdedigende middenvelder Jonas De Roeck af de geel-blauwe aftrap aan de noodrem. KFC halveerde de achterstand via de strafschopstip. Daar hadden de basiself van Richard Stricker even niet van terug, al zou Jonas De Roeck halverwege de eerste speelhelft met een inknikker de voorsprong verder opdrijven. Bij de rust stond er nog een doelpuntje meer op het conto. Emrullah Güvenç stuurde John Bostock over links op avontuur en die dribbelde tot en met de lokale doelman voor een simpele, maar door de fans gesmaakte intikker.

Doelman Daniël Müller kreeg na de kampwissel een geheel nieuwe groep voor zich. Het duurde even voor rood-wit de gelederen wist te sluiten. Daarvan maakten de geel-blauwen simpel gebruik om via twee kopbaldoelpunten tegen te scoren. Het leek wel of de lokalen, bij wie oud-Antwerpjeugdspeler Stijn Laenen in strijd met Andy Van Hoof een prominente rol op linksachter te vertolken had, zouden de meest recente versie van de Great Old oppeuzelen. Dat gebeurde evenwel niet! De jonkies rechtten de rug en de eerste echt vloeiende bezoekende aanval leverde meteen via Lucca Merlo een bijkomende bonus op. Dat goede voorbeeld werd waarempel weldra gevolgd door Giala Bourguignon met een kopbaldoelpunt na voorbereidend werk van Jovan Stojanac en Bural Koyuncu. Nadat Andy Van Hoof zijn poging op de lijn zag gekeerd, bracht Bural Koyuncu drie minuten voor inrukken zonder veel voorbereiding of plichtplegingen, met een droge pegel de Brasschaatse netten nog een zevende en laatste keer aan het trillen.

KFC Brasschaat had opnieuw stevig weerwerk geboden, maar de (knal)prestratie van voor twee seizoenen overdoen, daar slaagde de Parkploeg evenwel niet in. De Antwerpfans waren minder talrijk aanwezig, maar zagen alvast een mooi debuut van Gertjan Martens in de geliefde kleuren!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/06/2014)

Statistieken

K.F.C. Brasschaat R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Benjamin Kersmaekers
2 Dean Calluy
4 Koen Matyn
3 Ben Vangorp (K)
5 Arno De Pauw
6 Nils Bohnen
7 Louis Van Hove
8 Yannick Palmers
12 Kevin Fransen
9 Jens Van Loon
10 Niels Verbraeken
1 Daniel Müller
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
22 Just Berends
7 Joren Dom
6 Jonas De Roeck
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç (K)
11 Kevin Tano
14 Sandro Calabro

Wissels

46' 2 Dean Calluy (uit)/
19 Stijn Laenen (in)
 
46' 6 Nils Bohnen (uit)/
16 Mathijs De Smedt (in)
 
46' 5 Arno De Pauw (uit)/
14 Jens Cornelis (in)
 
68' 8 Yannick Palmers (uit)/
11 Giovanni Geladi (in)
 
11 Kevin Tano (uit)/
19 Andy Van Hoof (in)
46'
 
14 Sandro Calabro (uit)/
17 Giala Bourguignon (T.) (in)
46'
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
20 Lucca Merlo (T.) (in)
46'
 
6 Jonas De Roeck (uit)/
15 Burak Koyuncu (T.) (in)
46'
 
8 John Bostock (uit)/
16 Jovan Stojanac (in)
46'
 
7 Joren Dom (uit)/
9 Alson Tayfun (T.) (in)
46'
 
22 Just Berends (uit)/
25 Karim El Ouahidi (in)
46'
 
4 Gertjan Martens (uit)/
24 Robin Lenaerts (in)
46'
 
3 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
18 Lee Colin (in)
46'
 
2 David Iboma (uit)/
23 Riza Cemici (T.) (in)
46'
 

Begin Match
      Emrullah Güvenç 0-1 1'
      Sandro Calabro 0-2 10'
11' Ben Vangorp (penalty) 1-2      
      Jonas De Roeck 1-3 23'
      John Bostock 1-4 30'
      Jonas De Roeck 44'
Ruststand 1-4
53' Kevin Fransen 2-4      
62' Ben Vangorp 3-4      
      Giala Bourguignon 3-5 75'
      Lucca Merlo 3-6 75'
      Burak Koyuncu 3-7 87'
90' Eindstand 3-7 90'
TERUG