Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven
1 2
13.08.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters:
Stijn Hutsebaut - Vito Di Vincenzo
Toeschouwers: 6750

Wedstrijdverslag

Waar is de vanishing spray als je hem nodig hebt?
Nieuwe stadionomroeper Marc Bouamoud liet even voor halfnegen de talrijke supportersschare niet langer op hun honger zitten, de enige wijziging die hij diende aan te kondigen na het puzzelwerk van coach Richard Stricker was Umberto Carvalho Dos Santos in plaats van ouderdomsdeken Jonas De Roeck.

De aftrap werd gegeven door Michael Schouwaerts, CEO van Sportoase met de mededeling dat de club en de fitnessketen opteren om nog drie verdere jaren met elkaar in zee te gaan. Alles kon dus onder een goed gesternte starten, maar al spoedig leek het erop dat RAFC nog even op gang moest komen. Een beoordelingsfout van David Iboma liet de pijlsnelle Azevedo toe om de achterlijn te halen en de voorzet werd door Kostovski na 6 minuten voorbij een spartelende Brondeel geprikt. Doordat de thuisverdedigers geen controle over de bal kregen konden de Leuvenaars naar hartelust counteren. Het was wachten tot minuut 17 tot Jannes Van Steenkiste een met enig fortuin afgeweken bal tot bij John Bostock kreeg, de Engelsman bediende Owusu maar een Leuvens been kon de gelijkmaker verijdelen. Zowaar het sein om een klein offensief te beginnen richting Bailly, Joren Dom produceerde een afzwaaier.

Het duo Emrullah Güvenç en John Bostock vonden in ex-Antwerpspeler David Vandenbroeck een niet te nemen vesting. Owusu won tegen de torens uit Leuven bij momenten een luchtduel, maar Superturk trapte vanuit kansrijke positie de bal in de gezinstribune. Voor de bezoekers kon enkel ex-Bosuilgetrouwe Matthias Trenson nog eens dreigen maar de beste uitgespeelde kans was nog voor de Bosuiljongens wanneer een enig mooi uitgesponnen aanval via tussenstations William Owusu en Emrullah Güvenç bij John Bostock terechtkwam, de Brit trapte echter wild over doel. Het uitduel met R.A.F.C., op voorhand door trainer Ivan Leko nog bestempeld als een van de moeilijkste wedstrijden van het nog prille seizoen zou in de tweede helft uitgroeien tot een wedstrijd van epische proporties.

OHL leunde achterover maar het jonge elftal speelde bijzonder volwassen. Misschien zelfs een beetje saai, maar de huidige topklassering is geen incident meer. Toch kwamen de Strickerboys met een nieuw elan op de Bosuilmat. Nog geen 300 seconden ver of de gelijkmaker hing in de lucht. John Bostock draaide een vrije trap met een unieke krul richting Bailly maar de deklat verhinderde een verdiende treffer. In de daaropvolgende scrimmage kon Papé Diakité de bal echter niet over de lijn werken, zijn deviatie werd in extremis door een duivelse Bailly op de doellijn gestuit. Op het uur begon ook thuisaanwinst Anthony Di Lallo beter zijn draai te vinden, met een wonderlijke aangesneden voorzet bereikte hij targetman Owusu wiens kopbal centimeters naast het doelhout belandde. Onder vocale gezangen werd de thuisploeg steeds dominanter in het spelbeeld en de verdiende gelijkmaker kon dan ook niet lang meer uitblijven.

Het enige verdedigend foutje van Vandenbroeck werd klinisch afgestraft met een grondscherende loeier van William Owusu. Feestje op de Bosuilbanken maar een iets te agressief inkomende Diakité werd dan met twee gele kartonnetjes naar de kleedkamer gestuurd, een lot dat drie minuten voor tijd ook OHL-verdediger Van Hoevelen moest ondergaan. Tussen deze twee momenten en na duidelijk voorafgaand buitenspel mocht ex- Virton ster Croizet een hoekschop op het hoofd van Vandenbroeck schilderen en de zure thuisnederlaag was een feit. Het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd was een vrije trap van John Bostock, maar aangezien de warrig fluitende scheidsrechter Delacour het muurtje niet verder dan op vier meter afstand zette kon ook de Brit geen wonderen meer verrichten. Waar is de vanishing spray als je hem nodig hebt, hé?

(bron: www.rafc.be - 14/08/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven

Elftallen

1 Jorn Brondeel
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
14 Umberto Carvalho Dos Santos
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç (K)
16 Anthony Di Lallo
9 William Owusu Acheampong
26 Logan Bailly
12 Dion Cools
3 David Vandenbroeck
4 Romain Reynaud (K)
20 Matthias Trenson
10 Yohan Croizet
2 Kenny Van Hoevelen
8 Flavien Le Postollec
14 Tomas Azevedo
11 Alessandro Cerigioni
23 Jovan Kostovski

Wissels

70' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
 
75' 14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
18 Seïd Khiter (in)
 
83' 16 Anthony Di Lallo (uit)/
22 Just Berends (in)
 
14 Tomas Azevedo (uit)/
7 Ben Yagan (in)
61'
 
23 Jovan Kostovski (uit)/
19 Ibrahim Somé Salomo (in)
70'
 
10 Yohan Croizet (uit)/
17 Simon Bracke (in)
86'
 

Begin Match
      Kenny Van Hoevelen 2'
      Jovan Kostovski 0-1 6'
      Yohan Croizet 32'
Ruststand 0-1
      Dion Cools 47'
49' David Iboma      
65' Emrullah Güvenç      
77' William Owusu Acheampong 1-1      
82' Papé Abdoulaye Diakité      
      David Vandenbroeck 1-2 84'
      Kenny Van Hoevelen 87'
91' Eindstand 1-2 91'
TERUG