Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.
0 3
15.07.2014 Plaats: Ludo Coeckstadion

Scheidsrechter: Glenn Claes

Lijnrechters:
Ruben Wyns - Lennert Becquet

Wedstrijdverslag

Met de groeten van William Owusu Acheampong

Eigen bericht - Dinsdag is een mooie avond om naar het Ludo Coeckstadion af te zakken. De Great Old en haar onnavolgbare aanhang deden dat al voor de zevende keer op rij. De traditionele donder en bliksem waren dit keer afwezig. Nadat Duitsland zich zondag tot Wereldkampioen aller voetballanden heeft gekroond, was er ook voor de twaalfde man geen excuus meer om niet aanwezig te zijn. Oud-spelers Lee Colin, Yacine Tabti en... Björn Sengier, (maar zij niet alleen), gingen de uitdaging aan van de elf van Richard Stricker. William Owusu Acheampong voor de rust en Kwame Adjeman Pamboe erna mochten voor het eerst kunstjes opvoeren in het rood-witte shirt van R Antwerp FC. Bij KBS zat Eric Van Meir voor het eerst als coach in geel en zwart in de dug-out. De maand juli is ondertussen in de helft en nieuweling in de reeks Seraing United is al een tijdje onderwerp van gesprek onder de Antwerpspelers, maar het was eerst nog focussen op de tegenstander van de avond, de Koninklijke Berchem Sport.

Liefst twee gulle schenkers van de wedstrijdbal en dus mocht KBS er na een handvol oefensessies al meteen mee aan de slag. Van de beide doelmannen kwam Björn Sengier als eerste bij de bal, zijn vroegere Antwerpcollega moest even later een ongevaarlijke inzwieper van Yacine Tabti vastgrijpen. De Great Old zette drie keer de voet dwars in het duel en werd binnen weinige ogenblikken evenveel keren teruggefloten. Wim De Decker was nog voor de tiende minuut al aan zijn derde overtreding toe en zou later in de partij dientengevolge tegen de gele kaart aanlopen. De eerste corner was min of meer het werk van Emrullah Güvenç. Anthony Di Lallo kon zich aan de tweede paal net niet doorzetten tegen Van Minnebruggen. Kijken en handelen door tester William Owusu Acheampong, een mondvol voor de stadionomroeper.

Hij moest precies op de twintigste minuut diens eerste doelpunt aankondigen. Net tevoren had Emrullah Güvenç Berchemdoelman Sengier al een keertje tevergeefs aan de tand gevoeld. Een snelle beweging tussen Jannes Vansteenkiste, Emrullah Güvenç en John Bostock kwam via Emrullah Güvenç voor de doeltreffende voet van William Owusu Acheampong die onder protest van de Berchemdoelman de linkerbenedenhoek viseerde. KBS probeerde wel wat terug te doen, maar geraakte niet door de rood-witte afweergordel. De buitenspelval was een extra afschrikmiddel, waaraan ook William Owusu Acheampong zich enkele keren mispakte. Niet zo seconden voor het rustsignaal. De spits knalde vol op doelman Sengier en in de rebound stond de dubbele rood-witte voorsprong op het scorebord.

Vijf wissels bij de kampwissel. Zo mocht Olivier Claessens het legioen ex-Antwerpspelers komen versterken, terwijl Richard Stricker Joren Dom en (tester) Kwame Adjeman Pamboe meebracht ter vervanging van Emrullah Güvenç en William Owusu Acheampong. Kwame Adjeman Pamboe maakte een opgemerkte entree. Nauwelijks op het terrein of hij stuurde Kevin Tano weg. De rijzige Nederlander dweilde de linkerflank af, sneed gepast in en krulde zijn schot overhoeks binnen. Jelle Merckx had zich het begin van zijn invalbeurt allicht anders voorgesteld, al viel er hem weinig te verwijten. John Bostock liep op zijn laatste benen en werd even voor het uur vervangen door David Iboma, die onmiddellijk ex-Bosuil Franky Pelgrims tegenover zich kreeg. De Great Old behield het overwicht, maar had het vooral moeilijk om zich door een gebrek aan gestalte in de box door te zetten in de zestien.

Onder impuls van Dickson en Verstraeten probeerde KBS wat terug te doen. De scherpste kans belandde halverwege de periode via het nummer negen in het zijnet. Vrijwel onmiddellijk werd Olivier Claessens afgevangen in de buitenspelval. Hoewel niet zomers heet en 'de plein er als een fris konijn bijlag' hadden een aantal spelers beiderzijds assistentie van de wonderspons nodig in het laatste kwartier. Joren Dom in de vlucht naast en Anthony Di Lallo die net over de kruising mikte, kregen de handen nog op elkaar bij de Antwerpsupporters, voor het eerst tijdens deze voorbereiding massaal present. In de slotfase kwam Olivier Claessens er nog dicht bij, maar doelman Jorn Brondeel liet zich niet verschalken...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/07/2014)

Statistieken

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Björn Sengier
2 Mike De Koninck
3 MIchael Dierckx (K)
17 Lee Colin
4 Matti Van MInnebruggen
28 Yacine Tabti
14 Tim Verstraeten
15 Murat Kocak
5 Amar Kardouch
11 Brahim Boujouh
32 Vincenzo Verhoeven
1 Jorn Brondeel
14 Umberto Carvalho Dos Santos
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
5 Jannes Vansteenkiste
11 Kevin Tano
6 Wim De Decker (K)
8 John Bostock
16 Anthony Di Lallo
10 Emrullah Güvenç
18 William Owusu Acheampong

Wissels

46' 28 Yacine Tabti (uit)/
10 Olivier Claessens (in)
 
46' 17 Lee Colin (uit)/
24 Sjors Paridaens (in)
 
46' 1 Björn Sengier (uit)/
21 Jelle Merckx (in)
 
57' 5 Amar Kardouch (uit)/
6 Agyeman Dickson (in)
 
57' 11 Brahim Boujouh (uit)/
8 Franky Pelgrims (in)
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
7 Joren Dom (in)
46'
 
18 William Owusu Acheampong (uit)/
17 Kwame Adjeman Pamboe (T.) (in)
46'
 
8 John Bostock (uit)/
2 David Iboma (in)
57'
 
5 Jannes Vansteenkiste (uit)/
22 Just Berends (in)
67'
 
14 Umberto Carvalho Dos Santos (uit)/
24 Robin Lenaerts (in)
70'
 

Begin Match
      William Owusu Acheampong 0-1 20'
      William Owusu Acheampong 0-2 44'
Ruststand 0-2
      Kevin Tano 0-3 49'
86' Agyeman Dickson      
      Wim De Decker 89'
91' Eindstand 0-3 91'
TERUG