Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

KSC City Pirates Merksem R. Antwerp F.C.
0 4
30.06.2014 Plaats: Jef Mermansstadion

Scheidsrechter: Stijn Moons

Lijnrechters:
Michaël Dewaele - Leo De Muyer
Toeschouwers: 575

Wedstrijdverslag

Piraten in de pan gehakt
Eigen bericht - Terwijl in de achtergrond met een half oog gekeken werd naar de WK-wedstrijd tussen Nigeria en Frankrijk, begon de Great Old in het Jef Mermansstadion aan haar derde oefenwedstrijd van de prille voorbereiding. Voor City Pirates was het niet alleen de opener van het seizoen, maar tevens een eerste optreden onder de nieuwe naam en het nieuwe logo. De Stroboeren hadden zowaar een bijzonder ervaren duo centrale verdedigers voor jonge doelman Nico Gossye samengebracht. Spencer Verbiest en Kurt Van Dooren evenaarden in leeftijd bijna de helft van het geel-blauwe geheel en hadden de niet onaanzienlijke taak om het Antwerpse aanvallende geweld dat luisterde naar de naam Yohan Boli het scoren onmogelijk te maken.

Al was de grote massa helaas alweer niet komen opdagen, de rood-witte selectie nam bezit van de bal en trok gedecideerd naar voren, maar eerst nog de eerste hoekschop toestaan aan de lokalen, die zich in de omschakeling ruim vijfendertig minuten fel verweerden. Tester Yohan Boli kwam maar moeilijk los van het geel-blauwe centrale duo en dus was het zaak om Anthony Di Lallo en schaduwspits Joren Dom behoorlijk voor doel af te zetten. Coach Richard Stricker had in afwezigheid van o.a. John Bostock, Jannes Vansteenskiste, Johanna Omolo, Sandro Calabro en Maël Lépicier, overigens slechts 19 namen op het scheidsrechtersblad. De jonkies mochen zich dus opnieuw aan speelminuten verwachten, maar nog niet bij de kampwissel. De goedbedoelde doelpogingen beiderzijds misten precisie tot Joren Dom na een kortgenomen hoekschop tussen Emrullah Güvenç en Anthony Di Lallo gebogen over doelman Nico Gossye binnenkopte. De rechtspoot lag dus op vinkenslag, maar ook nieuweling Anthony Di Lallo integreerde zich gezwind in de opbouw en ging geregeld zijn kans. Toch waren het Gertjan Martens en gelegenheidslinksachter Just Berends die het vaakst de handen op elkaar kregen. Precies twintig minuten na de openingstreffer leverde hij een voorzet op maat af die Anthony Di Lallo in de vlucht binnenjoeg.

De City Pirates leken vermoeid, maar kwamen met verse krachten, een nieuwe doelman en vol overgave terug. KSC amper aan de bal geweest na de aftrap van de bezoekers uit Deurne Noord of Jorden Dom verlengde dit keer op assist van Just Berends opnieuw met het hoofd in doel. Er volgde al vlug een nieuwe hoekschop voor de Great Old, maar Kevin Tano kon in laatste instantie zijn schot niet kaderen. De grootste kans viel na voorbereidend werk van Emrullah Güvenç (die zich over de linkerflank mocht uitleven) Yohan Boli voor de voeten, maar de jonge Fransman wist ze niet te benutten. Meteen het einde van zijn eerste optreden in de geliefde kleuren, want even later stormde het jonge geweld van R.A.F.C. tussen de lijnen. Vrijdag nog goed voor de afrondende goal, bereidde Jordi Dobbelaere bij zijn eerste interventie over links en langs de achterlijn de eindstand voor. Anthony Di Lallo knalde de assist in de vlucht tegen de touwen. KSC hervond met nog een contingent invallers haar tweede adem en bood opnieuw feller weerwerk, trok zelfs op avontuur richting Jorn Brondeel, al werd zijn clean sheet nooit echt zwaar bedreigd. Op het half uur was er een alleraardigst schot van Bossier dat over de balk klom.

In de slotfase kreeg Anthony Di Lallo nog uitzicht op de forfaitscore, maar hij zag zich gedwarsboomd door de geel-blauwe doelman. Zaterdag volgt al een nieuwe opdracht voor de troepen van Richard Stricker.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/06/2014)

Statistieken

KSC City Pirates Merksem R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Nico Gossye
3 Wesley Bossier
17 Spencer Verbiest
4 Kurt Van Dooren
5 Mike Seiffermann
10 Thomas Van Zantvoort
14 Renzo Flebus
6 Joy Van Den Bogard (K)
8 Yorgo Van Hove
9 Miles Vissers
7 Mohamed El Jattari
1 Jorn Brondeel
2 David Iboma
3 Papé Abdoulaye Diakité
4 Gertjan Martens
22 Just Berends
11 Kevin Tano
6 Wim De Decker (K)
16 Anthony Di Lallo
10 Emrullah Güvenç
7 Joren Dom
9 Yohan Boli (T.)

Wissels

71' 4 Kurt Van Dooren (uit)/
16 Ahmed Sababti (in)
 
10 Emrullah Güvenç (uit)/
18 Jovan Stojanac (in)
62'
 
3 Papé Abdoulaye Diakité (uit)/
24 Robin Lenaerts (in)
62'
 
6 Wim De Decker (uit)/
14 Umberto Carvalho Dos Santos (in)
62'
 
9 Yohan Boli (T.) (uit)/
19 Jordi Dobbelaere (in)
62'
 
22 Just Berends (uit)/
17 Elias Lampis (in)
62'
 
2 David Iboma (uit)/
12 Karim El Ouahidi (in)
75'
 

Begin Match
      Joren Dom 0-1 20'
      Anthony Di Lallo 0-2 40'
Ruststand 0-2
      Joren Dom 0-3 47'
      Anthony Di Lallo 0-4 66'
91' Eindstand 0-4 91'
TERUG