Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven
1 0
21.03.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Toeschouwers: 858

Wedstrijdverslag

R.A.F.C. legt onmondig OHL over de knie

Eigen bericht - Ondanks de dreiging van de wedstrijd achter gesloten deuren, was Oud-Heverlee Leuven niet die tegenstander die de Antwerpsupporter massaal naar het Bosuilstadion wist te lokken op deze eerste (wat kouwelijke) lente vrijdagavond. Het stadion gaf even voor het signaal off nog een desolate, bijna lege indruk. Gaandeweg kwam de partij vooral na de kampwissel beter onder stoom en legde het publiek zijn aanvankelijke schroom af. In het laatste kwartier werden de bezoekers, bij wie o.a. Ruytrinx toeschouwer was op tribune I, door de thuisaanhang op de harde, herinnerd aan de mogelijk nakende terugkeer naar het vagevuur van de Belgacom League. Vooral in aanvallend opzicht heeft debuterende coach Ivan Leko handenvol werk de kanonnen beter af te stellen om zodoende de voorgift van Play Off 3 alsnog om te zetten in een ticket voor de promotie/degradatie eindronde met de tweedeklassers KAS Eupen, KVC Westerlo, S.T.V.V. of R.M.P. en het behoud na een 'seizoen van de drie trainers' alsnog af te dwingen. R Antwerp FC heeft zijn ambities dienaangaande al geruime tijd geleden moeten bijstellen. De kern demonstreerde tegen oud-coach Dennis van Wijk zijn intrinsieke kwaliteiten en in dat opzicht was OHL een interessante tegenstander.

Eerder uit voorzorg dan uit strikt medische noodzaak, maar Antwerpcoach a.i. Richard Stricker, die de kern in voorbereiding op deze oefenwedstrijd had geleid, verkoos enkele sterkhouders aan de kant te laten. Zo kregen Jorn Brondeel, Jannes Vansteenkiste en Kelvin Maynard de gelegenheid om (kleinere) blessures te laten helen. Een kans voor Billy Clifford om nieuwe speelminuten op de Bosuil te koppelen aan eerdere korte invalbeurten tegen Lommel United en tegen CS Visé. Geen echt debuut dus voor de Chelsea-huurling, wel een eerste verschijnen in de startersrij. Ook David Iboma was er opnieuw bij en zou op een enkele foutieve passing, een degelijke partij neerzetten op rechtsachter. Maël Lépicier werd bevestigd als skipper en nam de honneurs waar zo rond de klok van half negen. Grote afwezige bij OHL was Ruytinx, die toekeek vanuit de eretribune. Het duurde even voor de partij echt op temperatuur kwam. Plots was er net voor de tiende minuut een kopbalpoging van Karura over het doel van Joost Terol. Aan de overkant richtte Sandro Calabro, op aangeven van Emrullah Güvenç, zijn vizier vol op doelman Lenaerts. Aan de overkant probeerde Yagan het van ver. Karuru kwam even later al een stuk dichter bij het zijnet uit. David Iboma probeerde op zijn beurt doelman Lenaerts te verschalken, maar ook dat was vergeefse moeite. Pal op het half uur roerde het publiek zich na een verdachte (hand)beweging in de Leuvense zestien, waarmee het voorzetschot van Emrullah Güvenç ontzet werd. Vervolgens nog drie keer op rij een poging van Kostovski en daartussendoor nog een aardig, maar te hoog gericht knalletje van Emrullah Güvenç. Bij de derde poging van de OHL-spits kreeg Joost Terol assistentie van David Iboma op de doellijn, waarna de Antwerpdoelman het venijn onschadelijk maakte. Nog een corner restte de bezoekers, maar de ruststand bleef dubbelblank.

Yves Ma-kalambay, samen met nog vijf invallers vers tussen de lijnen na de kampwissel, leek zijn clean sheet vrijwel onmiddellijk te moeten inleveren. Cerigioni tikte na dubbel balverlies bij R.A.F.C. de bal van kortbij naast een geheel lege goal. Dat vereiste een reactie, maar OHL richtte ook het volgende gevaar aan. Reynaud kopte de corner van Van Eenoo onbeholpen naast. Wie zoveel kansen onbenut laat, verzoekt de voetbalgoden. Roy Bakkenes zag zijn poging uitwaaieren tot net voorbij de tweede paal. Cerigioni kon opnieuw dreigen na slecht inspelen van de rood-witte verdediging. Yves Ma-Kalambay benutte zijn bijna dubbele meter om de Leuvense prijsschutter het scoren te beletten. Enigszins gefrustreerd door de gang van zaken, ging Cerigioni al te zwaar in op Wim De Decker. De gele kaart van scheidsrechter Van Driessche was de gepaste bestraffing. De vrijschop van Jonas De Roeck leverde onmiddellijk een nieuwe hoekschop op. Joren Dom joeg de eerste paal aan, waar Cerigioni het gevaar kon smoren. Billy Clifford, blijkbaar niet erg geliefd bij de wedstrijdleiding, was de volgende om tegen een karton aan te lopen. De Leuvense vrijschop was een flauwe poging tot opwarming van Yves Ma-Kalambay. Billy Clifford zag zijn poging gestopt door Vits, die de plaats in doel had overgenomen bij het begin van de tweede spelperiode. Kevin Tano verplichtte de Leuvense portier tot een gespierde tussenkomst. Tegen de strafschop van de linker van Mathieu Manset stond hij evenwel machteloos. Na een lange combinatie begonnen op rechtsachter met Leuvens balverlies, stuurde Roy Bakkenes linksachter David Iboma de zestien in en die kwam de zeis van Wyns tegen.

OHL leek daarmee helemaal van de kaart, maar kruidde het begin van het slotoffensief met een doorbraak in de zestien die voor Croux op het Bosuilgras en voor Van Eeno achter de stip eindigde. Yves Ma-Kalambay maakte zich superlang en ranselde de bal gedecideerd uit zijn kooi. OHL verspeelde daarmee zijn laatste kans op een tegentreffer. R.A.F.C. legde het onmondige OHL daarmee opnieuw over de knie.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/03/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. O.-H. Leuven

Elftallen

1 Joost Terol
15 David Iboma
3 Alassane També
23 Maël Lépicier (K)
20 Seppe Kil
22 Mathieu Manset
19 Billy Clifford
6 Wim De Decker
8 John Bostock
10 Emrullah Güvenç
28 Sandro Calabro
1 Yves Lenaerts (K)
16 Romain Reynaud
4 Wim Raeymaekers
7 Ovidy Karuru
25 Mohamed Subasic
32 Gunther Vanaudenaerde
20 Evariste Ngolok
6 Kenneth Van Goethem
19 Lukas Van Eenoo
31 Ben Yagan
33 Jovan Kostovski

Wissels

46' 1 Joost Terol (uit)/
21 Yves Ma-Kalambay (in)
 
46' 8 John Bostock (uit)/
2 Roy Bakkenes (in)
 
46' 10 Emrullah Güvenç (uit)/
7 Joren Dom (in)
 
46' 23 Maël Lépicier (uit)/
4 Jonas De Roeck (in)
 
46' 20 Seppe Kil (uit)/
16 Salomon Nirisarike (in)
 
46' 28 Sandro Calabro (uit)/
11 Kevin Tano (in)
 
68' 6 Wim De Decker (uit)/
18 Robbe Kil (in)
 
33 Jovan Kostovski (uit)/
18 David Wyns (in)
46'
 
25 Mohamed Subasic (uit)/
14 Jordy Croux (in)
46'
 
16 Romain Reynaud (uit)/
24 Ludovic Buysens (in)
46'
 
1 Yves Lenaerts (uit)/
22 Senne Vits (in)
46'
 
7 Ovidy Karuru (uit)/
2 Tom Pettersson (in)
46'
 
31 Ben Yagan (uit)/
11 Allessandro Cerigioni (in)
46'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Allessandro Cerigioni 56'
60' Billy Clifford      
74' Mathieu Manset (penalty) 1-0      
TERUG