27.04.2014 Plaats: Sportcomplex Seminarie

Scheidsrechter: Maxime Smeets

Sven Cuyt - Maarten Coeck
Toeschouwers: 1.500

Seizoen eindigt op een sisser

De posities in de (eind)rangschikking al definitief voor beide clubs, toch wilden de coaches de achterban nog een laatste keer trakteren op een overwinning en de driepunter aan hun totaal toevoegen. J.F. Hasselbaink kende misschien juist vanwege de mooie zege tegen KFC Dessel Sport een moeilijke voorbereiding. Emrullah Güvenç was onbeschikbaar vanwege schorsing, dat was al gekend van die wedstrijd tegen de Desselnaren. John Bostock kampte met rugproblemen en was net fit genoeg voor een plaatsje in de dug-out. R Antwerp FC recupereerde wel Alassane També en Jannes Vansteenkiste, hoewel vooral laatstgenoemde nog niet over al zijn gebruikelijke versnellingen beschikte, zoals bleek in het Sportcentrum Seminarie. De ploeg kreeg zo een nogal defensieve make-over. HVV-coach Ken (lid van de Antwerpfamilie) Bastin, wilde nog beter doen dan Regi Van Acker die met de Rooikens de Great Old in het Bosuilstadion op een scoreloos gelijkspel hield. Hoogstraten VV had na een perfecte zes op zes in de laatste twee wedstrijden de wind in de zeilen bij de komst van de Great Old en hoop op een extra-sportieve redding na het behalen van de licentie in tweede zit bij het BAS. De offciciële website zag het zo:

"R Antwerp wilde van in het begin van de match een hoog tempo opleggen, maar lukte daar niet altijd goed in. Hoogstraten VV was als eerste gevaarlijk, met een scherpe vrije trap die uiteindelijk nipt voorlangs eindigde. R.A.F.C. reageerde met een schot uit de draai van Mathieu Manset en twee opeenvolgende kopballen op hoekschop. Maël Lépicier eerst en daarna Kelvin Maynard vonden doelman Van Bael op weg naar de openingstreffer. Beide elftallen konden verder weinig kansen afdwingen. Joren Dom dreigde op een vrije trap, maar mikte de kans enkele decimeters boven de kruising. Aan de overzijde probeerde Van Huffel hetzelfde, met gelijkaardig resultaat. Na 35 minuten was het prijs voor de thuisploeg. Rechtsback Gommers kon uitbreken en zette strak voor. De Antwerpdefensie wist er even geen blijf mee, wat aan de tweede paal genadeloos werd afgestraft door Segers. Nog voor de rust dwong David Iboma doelman Van Bael tot een redding, terwijl aan de overzijde Cornelissen rakelings voorlangs knalde. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor Hoogstraten VV.

Jimmy Floyd Hasselbaink had genoeg van het matige spelbeeld van de Reds en greep in. John Bostock en Freddy Mombongo-Dues kwamen Maël Lépicier en Mathieu Manset vervangen. De tactische wijziging loonde, want er kwam meteen meer aanvallende daadkracht in het Antwerpse spel. Toch was het Jorn Brondeel die als eerste doelman in de tweede helft moest ingrijpen, dit op een scherpe vrije trap van Segers. Het verre vluchtschot van Cornelissen vloog voorlangs. R Antwerp FC zette stevige druk naar voren, wat zich uitte in een aantal stilstaande fases richting vijandig doelgebied. De Reds - of Whites in dit geval - konden geen van de vele mogelijkheden verzilveren. Kevin Tano liet zich verstrengelen door de thuisdefensie, ook Kelvin Maynard vond maar geen gaatje. Ook met het inbrengen van Sandro Calabro kon de koevoet niet worden bovengehaald. Jonas De Roeck was er met zijn kopbal nog wel dichtbij, maar weer stond Van Bael goed op te letten. Ook op de knappe actie van Freddy Mombongo-Dues liet hij zich niet kisten. De Duits-Congolese aanvaller kapte slim in het strafschopgebied en haalde vanuit een scherpe hoek uit, maar de thuisdoelman haalde de knal uit zijn doelvlak.

Een tweede schot van Freddy Mombongo-Dues enkele minuten later, verdween dan weer over Van Baels kooi. Aan de overzijde was enkel Traoré nog gevaarlijk geweest, met een pegel in het zijnet. Nadat Tom Boere in de 90e minuut met rechtstreeks rood werd uitgesloten na een tackle op Jonas De Roeck, leek een man-meersituatie alsnog perspectieven te openen voor de Great Old. Helaas werd R.A.F.C. nog afgestraft voor haar aanvalsdrang, want na een counter ging één van de Rooikens gemakkelijk tegen de grond in het strafschopgebied, met een penalty tot gevolg. Roy Van Der Linden zette de te zware 2-0 eindcijfers op het bord. R.A.F.C. kon zo het seizoen niet afsluiten met een knappe reeks van 10 ongeslagen wedstrijden (exclusief de forfaitnederlaag tegen STVV), maar strandde daarentegen op slechts negen stuks. Nog een opvallende statistiek: voor Jorn Brondeel was het pas de eerste nederlaag als doelman van R Antwerp FC! De enige statistiek die telt is echter het eindklassement: R Antwerp FC eindigt o.l.v. J.F. Hasselbaink op de zevende plaats met 49 punten, beter dan vorig seizoen, maar toch opnieuw beneden de verwachtingen van de achterban."

11 Kevin Tano

73' 21 Nick Van Huffel (uit)/
3 Roel Engelen (in)

74' 15 Jorne Segers (uit)/
12 Tom Boere (in)

87' 10 Moussa Traoré (uit)/
9 Michel Lanslots (in)

22 Mathieu Manset (uit)/
12 Freddy Mombongo-Dues (in)
46'

23 Maël Lépicier (uit)/
8 John Bostock (in)
46'

25 Kelvin Maynard (uit)/
28 Sandro Calabro (in)
77'

35' Jorne Segers 1-0
Ruststand 1-0
55' Glenn Van Der Linden
56' Thijs Schrauwen
      Kevin Tano 64'
81' Bob Swaegers
89' Tom Boere
      Jannes Vansteenkiste 90'
93' Roy Van Der Linden (penalty) 2-0
93' Eindstand 2-0 93'